A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Azért remélem te is érzed az aránytévesztést: ez egy replika, bevallottan nem minden porcikájában olyan, mint az eredeti. Lehet rajta vitatkozni, hogy így felesleges volt-e elkészíteni vagy sem, de akinek nem tetszik, majd nem nézi meg. Ez kicsit olyan, mint a zeneiparban a feldolgozások/remixek, vagy a filmes remake-ek, van akit a hideg kiráz tőle, hogy miért kellett hozzányúlni, van aki élvezi.
Én is jobban örülnék neki, ha az eredeti tudna hazakerülni, de ha az irániak is érzik, hogy milyen kincs van a kezükben, és semmiképp nem adják, akkor nekem ez a replika is sokkal többet ér, mint a semmi, és örömmel látogatom meg, amikor majd lehet.
"Tény, hogy most két királycsapos verzió készült., Az ok prózai, a 284-es golyóskoszorús megoldása nem volt elérhető reális áron. Amúgy oka nem volt ennek a megoldásnak az eredetiben (igaz, tény, hogy ilyen volt), Ikarusos teszt volt ez."
"Amúgy egy húzócsuklós buszba minek tolócsuklós csuklószerkezet? Egy icipici érv lehet, a hossztengelyhez képest való elfordulás, dőlés (ezt a golyós megoldás kizárja), de ugye ezt a 30-40km-es max sebességig a 280-as "póklábas" megoldása is kezeli. Pontosabban 282, mert előre a 282-es királycsap geometriája került."
A riport a szokásos Rtl módon hibákkal teli, összecsapott és csapongó volt, azonban Lacus úr két dolgot is megemlített, ami eltér a gyári kocsitól:
-motor
-csukló
Előbbit értem, és a riportban is elhangzott, utóbbit azonban nem fejtette ki. Tudja valaki, hogy mi volt a változás? Annyi feltűnt, hogy az első csukló a gyári kocsiban a tolócsuklósokra jellemző kialakítású, amíg a képek alapján a Bkv-s kocsiba normál 280-as csukló került előre.
Január végén lejárt a vizsgája, kb 1 hónapba telt míg vizsgafelkészítést kapott az egyik külső partnernél. Február vége felé levizsgázott, viszont március 22 óta nem adják ki.
PCC-925 pedig nagy nehezen levizsgázott a héten, közel 5 hónapba telt ez a folyamat.
A műsorban bemutatták a BKV Ik293 replika buszát. Sajnos csak regisztrációt követően lehet itt megtekinteni. Ha valaki tud reg nèlkul elérhető videót, kérem tegye be.
A kivonásnál elsősorban a műszaki állapotot és a típusokra vonatkozó menetkimaradásokat, rendelkezésre állást lenne érdemes figyelembe venni. Anno az NJV-ket is ezért kezdték alaposabban kivonni, mert nem tudtak végig dolgozni egy napot, állandóan cseréket kellett küldeni helyettük. Kétségtelen az LOV-ok állapota, de az üzemeltetőnek az lenne a feladata, hogy olyan járműállománya legyen, amivel tudja biztosítani maradéktalanul a menetrendben meghirdetett indulásokat. Kelenföldi és Kőbányai Volvo állomány pedig sajnos a minimálisat se tudja már teljesíteni, kétrészes számokon is 1-2 kör után megadják magukat.
Irreleváns, hogy ki miről fantáziál; a korábban említett okok miatt úgysem lesz teljes magaspadlós kivonás ősszel. Ha ennyire erre akartak volna rámenni, akkor már eddig is megtehették volna, mégis volt pár fiatalabb, alacsonypadlós típus, ami korábban eltűnt. Ami talán a legvállalhatatlanabb mostanság az a Volvo 7000/7700, ezeknek a darabszámát kellene 0-ra vagy valami ahhoz közeli értékre redukálni. (Csuklósból meg a LOV, bár azoknak legalább nem szokása lerobbanni, meg általában végig tudják dolgozni a napot.)
Már látom is a bkk face posztot: 100% ap flotta,bilikék színben.Mi vagyunk a legnagyobb királyok.(ha odaírnám majd hogy oké,de a 10% mondjuk nem bírja végigjárni a fordát akkor meg letiltanak-:) ).Az addigra 18 éves belüket húzó volvokkal,meg 22 éves vanhoolokkal lesz is mire verni a mellet.Ap,az a lényeg.Hogy néha (értsd naponta) lerohad?Majd hibáztatjuk a bkv-t,a jv-ket,Gyurcsányt,akárkit.Mert ugye ezeknek a lomoknak kéne hozni egy új citaro menetkimaradási arányát.Sok sikert hozzá-:)
Remélhetőleg a BKV 2x átgondolja mit fog kivonni első körben.
Mai napon a 110/112 vonalakon 4 darab kelenföldi kis Volvo rohadt le, ebből 2 már reggel.
105/178 vonalon 1 kör után megadta szintén egy kelenföldi MFW magát, amit Modulo cserére küldtek ki.
102-esen, 122-esen, 130-ason, 225-ösön továbbra se telik úgy nap, hogy tisztességesen végig dolgozzák a napot az ottani szóló Volvók, több esetben menetek is kimaradtak a mai nap folyamán.
Kora délután a Zsigmond tér mellett volt egy ledöglött FLR, utána néztem a mai napon már a nyolcadik, amit cserélni kellett, holott egyesek szerint ez a legjobb típus a BKV-nál. FJX-FKU szériát nem kell említeni, továbbra is hozza a szokásost.
A jelen körülményekből kiindulva furcsa, hogy egyesek teljes mp kivonást vizionálnak ősztől, miközben láthatóan más típusok műszaki állapotával jóval nagyobbak a problémák. Félre értés elkerülése végett rég nem kéne Ikarusokat üzemeltetni, viszont annak sincs sok értelme, hogy 1 kört ki nem bíró lerohadó Volvókat tartsanak forgalomba. Sajnos a melegebb időjárással még rosszabb lesz a helyzet, ezt az elmúlt pár évben jól láthattuk.
Tavaly év elején komoly rendbetételt (vázjavítást) kapott Óbudán. További érdekesség, hogy a legidősebb, korelnöki címet is képviseli a BKV állományában. 1987 december 16 óta forgalomban van.
Csodálkoztam is, hogy BPO805 jött 808 helyére, korábban itt láttam egy képet 08-51-ről, de akkor az nem a vizsgafelkészítés volt még.
A BPI979-nek viszont nagyon örülök, ha tényleg visszatérhet még. Arra is kíváncsi leszek, hogy BPI829-nek április 21-én lesz-e az utolsó munkanapja, mert tavaly olvastam itt, hogy nem volt akkor se biztos, hogy megtartják. BPO878 is lejár 19-én a műszakija, de szerintem az nagyobb valószínűséggel még maradhat.