A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
No meg a következetesség teljes hiánya, illetve felelőse sincs semminek...
Miután megint elment nagyjából egy hónap, ismét megkérdezném, hogy a GNX-339 ügyével mi van, történt bármi is azóta, hogy lerázták a DKV-t?
Mintha októberre lett volna beígérve a licit, ahol valami roncstelep vagy lángossütő fölé kellene ígérniük de nem látom, hogy ez kiírásra került volna. Értem én, hogy a jó munkához idő kell, a lassúhoz meg még több, de egy sima adásvételi szerződés nyélbe ütésének több mint 4 hónapot azért picit túlzásnak érzek. Már ha tudják egyáltalán, hogy mit akarnak, mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy semmi koncepció nincs, csak csökkent pár darabbal a járműllomány az excelben, ez ott jól mutat, aztán meg is állt a dolog.
Én személy szerint pont ilyen verziót nem hallottam a 105/210-el kapcsolatban. Csak azt, hogy a vonal cserék a garázsok és szolgáltatók között fokozatosak lesznek.
Igen, Bogdáni és Batyi 1x-re (úgy emlékeztem, hogy csak Bogdáni). Az lesz majd "szép", amikor majd az RTA búcsúzik, mint a talán jelenleg legaktívabb KT...
Egyik se az enyém. :) 18-35 anno a beosztott kocsim volt az 5-ösön. 17-79 pedig szintén beo. kocsim volt már a 20E-n, míg 08-51 egy komolyabb vázmunkát kapott házilag. Viszont olyan szerencse ért, hogy 17-79 a mai napig is beo. kocsim maradt az Ujfigura Különjáratnak köszönhetően. :)
szintetikusdizelolaj írta 2024.12.11-én a hozzászólásomra válaszolva:
„Jövöre lesz 10 éves a Mikulás busz intézmény, biztos hogy Ikarus magaspadlós mikulás busszal szeretnénk ünnepelni, így legalább az közlekedésvallásúak tudnak majd örülni!!!”
Nekem a legmegdöbbentőbb vegyes üzem az 199x-es évek közepén volt.
Csak kb. 1 hónapig működött de élmény szerű volt.
10-es vonal szombaton és vasárnap délután.
Végig a Budafoki úton az építész utcáig.
3 db (zsír új, pár éves ) ik-280-as busz vagy nulla (tényleg nulla) vagy 3-8 utassal.
Récsei adja.
Pörgünk a nyári melegben mint a bolondok.
Talán júliusban vagy augusztusban ?
Semmi hajtás.
Forgalmi utasítás szerint kb. du. 15,00-kor a 3 db Ik-280-ból az egyik átszerel piros 7-be.
A Móricz Zs. körtér másik oldalról meg a 27-es tartalék - IK-405 - átjön és beáll a helyére.
Ezután fél éjfélig pörgött a vonalon 2 db Ik-280 és 1 db Ik-405.
Humorosan nézhetünk ki.
Mondjuk a 405 is elég volt.
Hab a tortán.
Mivel a 27-es nyári hétvégeken csurig van ezért a Móriczos (40+27) irányító többször közölte a fődiszpécserrel, hogy Ő már pedig nem fogja átadni délután a 27-es tartalék Ik-405-t mert neki is szüksége lesz rá.
Ezért főnöki utasításra a Fürst ilyenkor kiküldött egy rövid számot, 15.00-től 23.00-ig.