A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Mit lehet tudni az autó eredetéről? A kijező képe sokat segít, pár perc guglizással ki lehet deríteni, hogy jó eséllyel a franciaországi La Plange-ban járhatott. Képet is lehet találni a társairól, de apró részletek alapján szerintem egyik sem a mi kocsik. Vagy mégis. :)
BPO-103 felújítására gondolva, honlapomon az oldalszám-típusokat kiegészítettem azzal a cinkotai számtípussal (C1), amit feltehetőleg ez a kocsi is viselt az oldalán, eredeti állapotában (06-71).
Itt talán olvassa valaki, aki illetékes.
(Remélem, nem olyan számtípus fog kerülni rá, ami a kocsitól idegen - mint ahogy 45-31-re sajnos ilyen került.):
Végig alacsonypadlós, plazmahajtású jármű lesz belőle. A kelenföldi boszorkánykonyha már intézi. A nullszéria második példánya a HLN-324 lesz, de megkértek, hogy még ne verjem nagy dobra.
Ha ugyanannyiért, vagy közel ugyanannyiért kapnak normális ajtóképlettel rendelkezőt, akkor szerintem nem baj, hogy nem csapták le ezeket, mindamellett, hogy kisebb mennyiségben szerintem is lenne helyük az 1+2+1-eseknek is a városban, de ez korlátozná a falhasználhatóságukat.
De igen és még mindig belefér több és bármilyen típus, csak most épp nincs olyan, ami szóba jöhetne. De volt pl. olyan, hogy az orrunk előtt (előző este) adták el a kocsit. Ez egy szóló Volvo volt pl. :-)
Jó oldalról közelíted a dolgot. Bár ez nyilván nem azt jelenti, hogy minden hónapban lesz valami vásárolva. Amúgy a buszt azért vettük meg, mert nagyon olcsó volt és van/lesz még belőle a közeljövőben eladó és ha beválik, akkor ezekből is lehetne bespájzolni jó sokat. A BKK-nak pedig az ég világon semmi köze nincsen a megvásárlásához (még akkor se, ha így kommunikálják ezt bárhol is). Sőt, még a facebookos szöveg egy részét is velünk iratták meg...
Egyébként pedig felháborítónak tartom, hogy a BKV szeretne valamivel kedveskedni, meglepetést okozni az utasoknak és akkor jön a másik hárombetűs és - jobb dolga nem lévén - telekürtöli a világot mindennel, ráadásul úgy, mintha az ő érdeme volna.
Az ész diadala. 4-5 darab volt meghirdetve a mobile.de-n. Erre egyetlenegyet vesznek meg. Teszem hozzá, nem kompatibilis a többi Van Hool-lal, így ugyanabba a kategóriába tartozik, mint az Agora: egyke.
Szövegkörnyezetből én arra következtetek hogy csak 1-et, de döntsd el magad :)
"Újabb szóló Van Hool busszal bővült a BKV flottája. Az autóbusz februárban érkezett Belgiumból Magyarországra. Mielőtt az utasforgalomban is megjelenne a jármű, megkapja a budapesti arculatnak megfelelő átalakításokat: a fényezés már elkészült, a továbbiakban kerül sor az utastéri klíma és utastájékoztató rendszer beépítésére, az üvegfelületek antigraffiti fóliázására, valamint a jegykezelők beszerelésére is. Kiemelt célunk Budapest buszparkjának megújítása: míg előtte évekig lényegében semmilyen intézkedés nem történt, a BKK létrejötte óta több mint 100 darab alacsonypadlós busz állt forgalomba, a műszaki okú járatkimaradások száma ennek köszönhetően felére esett vissza egy év alatt. A buszpark megújítását célzó programot idén tovább folytatjuk. Ahogy már sok fotón láthattátok, 159 db új busz áll forgalomba idén tavasztól, de párhuzamosan folytatjuk a használt, de jó állapotú alacsonypadlós buszok forgalomba állítását is, mely elsősorban a 20-23 éves Ikarusok szükségszerű felújítását váltja ki, körülbelül azonos áron - használt buszt tehát nem új vásárlása helyett, hanem a régi magaspadlós buszok forgalomban tartásához szükséges felújítás helyett veszünk, árban ugyanis azzal összehasonlítható döntésről van szó."