A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Félreértések tisztázása végett, az esti 172E-re írtam hogy nincs MAN, tudtommal ott 260 és kisvolvo szokott lenni. A 272-n már többször is volt (bal)szerencsém MAN-hoz.
Természetesen nem. Csak nemrég volt egy olyan kérésük, hogy ott lévő BKV buszról ne kerüljön ki fotó! Te tudod legjobban, hogy én általában ezeket a dolgokat leszarom. Sőt! Nekem az olyan kép, amin busz van nem számít fotónak, semmibe sem nézem az ilyen képeket, de ha ez a kérésük akkor illene tiszteletben tartani! Szerintem! :-(
Néztem egyik márciusi havas napon Szent Imre kórháznál, hogy csúszkálnak a buszok megálláskor. Jól látszott az ABS működése a Volvokon. Illetve az ASR beavatkozása induláskor sejthető volt szintén.
Nem egészen értettem, miért is kell a hókásás megállóba is satufékkel érkezni, és miért kell padlóval indulni.. Vagy elkerülhetetlen, hogy a megállás ~fél méter csúszással érjen véget a megállóban?
1. És erre többször leírtam már, hogy nem menetrendileg beosztva, hanem tartalékosként. Én is dolgoztam vele a 136E-n kieső Volvo-t pótolva, 3-4 kör erejéig, de nem a JNG van meghirdetve alacsonypadlósként. Ez az egyetlen kocsi, ami tartalékosként el tud vinni mozgáskorlátozottat is, nem kellene ezen lovagolni teljesen feleslegesen.
2. Szerinted egész napra a szólót rakják be? Nem tűnik fel a -7 méteres hossza?