A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Ebben igazatok van, hogy az sem jó, ha ordít és tényleg az lehet a jó megoldás, ha teljesen nem lehet lehalkítani.
Egyébként én pl. csak 260-asba hallom, hogy ordít. Ma is a 10-60-on szépen működött. (egyszer lefagyott, de aztán újra lett indítva, akkor megtalálta, hogy hol tart és nem ordít). Kiírja, hogy mikor indulunk, dátumot, stb.
Ha tényleg eljutunk arra a szintre, hogy ebből egy kerek, működő rendszer lesz, akkor az tényleg érezhető javulás lesz az utasok életében és ez a BKV kizárólagos gondozásában nem jött volna létre ezt is be kell látni.
Még jó hogy zavar hogy, 1500db hangerővel szól a fülem mellett fél méterre a megállóbemondás.
Nem tudom, hogy Te mivel foglalkozol, De javaslom, hogy menj ki csak egy kör erejéig a 179-es vonalra, akár utasként. A max 20 perc a menetidő alatt nem gyenge halláskárosodást fogsz elszenvedni. Ugyanez 8-10 órában akár hallásvesztést is okozhat.
Nyugodtan a kezébe adhatod. Mivel számítógépről van szó, így be lehetne programozni, hogy 30%-100%-ig legyen a hangerő. Ugyanúgy, mint ahogy a fényerőt is állíthatja a jvez. De egy bizonyos % alá nem lehet állítani.
Nekem speciel nem nagyon tetszik a kétsoros kijelző, ez azt jelenti, hogy ha 2 viszonylat van egy adott megállóban, akkor látom, hogy mikor jön az x és mikor az y járat. Igen ám, de se azt nem lehet látni, hogy mikor jön az azonos viszonylatból a következő, se azt, hogy mondjuk a vonalon mikor jön alacsonypadlós. Ehhez képest http://iho.hu/img/okosbuszok_gyor/okos.jpg ami 6-ot jelenít meg, s emellett alul követhető az adott vonalon az is, hogy hol tart a következő (ledekkel, mint anno a 86-oson) nem tűnik túl sok információt átadónak. Annyi előnye van, hogy nem kell elmenni a tábláig, hogy vajon mikor jön a következő, ill. ha késik, akkor látható, de maga a rendszer ennél sokkal többet is tudna. Tudom, mindenki járjon okostelefonnal meg tablettel.
Állítólag lesz 4 soros kijelző is (BKK írta a facebookon). És akkor az Örsön (zugló) sejtem miért van ennyi FUTÁR oszlop. Ha elöl nem írják ki a 31-131-231-82 járatokat csak hátrébb akkor sok értelme nem lesz. Főleg hogy a leszálló helyhez raktak még egy oszlopot gondolom az majd csak a trolit fogja mutatni.
St. Galleni FUTÁR. Van pár sor a kijelzőn és nem csak a VBSG de a PostAuto buszait is mutatja mikor mennek. Az oszlopon van egy gomb amit ha megnyomsz elsorolja mikor melyik járat merre fog menni (kipróbáltam, muszáj volt :D )
Mondjuk a fok-gyem magában sem életbiztosítás. 165-nél az akarat megvolt, de mégsem volt jó ötlet kijelzősíteni, csak a baj van vele a kezdetek óta.
A hang meg érdekes, akkor elég egy bármilyen központi zavar és már nem is beszélnek a járművek?! A hangerő is sajnálatos, tényleg baromi hangos, szét fogja küldeni a hangszórókat.
A Futár főleg Fok-Gyemes kocsiknál nem egy életbiztosítás.
BPI-382: 30. próbválkozásra ki lehet vele iratni minden kijelzőjére a viszonylatot, de a többi 29 esetben csak 1-2 kijelzővel kommunikál.
BPI-325: Mrgbízhatóan működik az összes kijelzőjével együtt.
BPO-165: Szét kellene szedni a homlokfali kijelzőt és a rajta hagyott önteszt DIP kapcsolót vissza kéne állítani alapállásba. Oldal eddig egy egység volt halott, gondolom kilőtte az az egy a többit is.
A hangot elvileg nem lehet kikapcsolni, főleg nem manuálisan.
Sajnálatos módon még a hangerőt sem lehet állítani rajta. a kocsik 90%-án ordít a Futár mint a fába szorult féreg.
"A kijelző majd véglegesen az 1-es villamosok indulásait fogja kiírni, most a teszteléshez jelenítjük meg rajta a buszok indulását, mivel azok részben már FUTÁR fedélzeti berendezéssel felszereltek."
Hogy mindig csak fikázni tudtok... Konkrétan erre a hsz-re reagálva: nem mindegy melyiket szerelik fel elsőnek? Mi van, ha szeptemerben le kell szerelni? Az egész futár-nak kijelzőstől, mindenestől júliusra készen kell lennie (azt most hagyjuk, hogy mi volt a múltban a projekt kapcsán, a jelenben valóban szépen haladnak a dolgok). Kelenföldön szerintem már az összes 260-asba bekerült a vezérlő. A hangos viszont érdekelne, hogy működik, mert adott egy busz, ami szépen mondja a megállókat, majd másnap egy másik vezérrel ugyanazon vonalon csöndben van a busz. Rendszer függő a dolog, vagy le lehet tiltani manuálisan a bemondást? De a 01-65 is érdekes, 188E-n beszél, kiírja a megállókat is, 40E-n semmi (és mellesleg még mindig KO a front kijelző plusz az oldalsó is befagyott).
Ja és még valami: ennek a jövőben nem azt kéne majd mutatnia, hogy a következő villamos/busz/troli milyen viszonylatú lesz és az hány perc múlva jön? Merthogy ilyen hogy a villamosmegállóban kiírja, hogy a közelben álló busz hány perc múlva megy, ilyen Futár nélkül is létezik a Boráros téren (a 4-6 megállójában kiírja, hány perc van még a 23-as vagy az 54-es buszok indulásáig).