A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Amit a VJSZ-ben művelnek, az valami botrány... én emlékszem még azokra a 80 akárhányas évjáratú buszokra amit felélesztettek kisebb vázjavítással, stb, HLN rendszámú volt. Én annak ültem a volánja mögött pár percet álltába.... az ülés a kormányhoz képest minimum 15-20 centivel arébb volt. De függőleges irányben sem volt a helyén, a térdemet verte a műszerfal. Kérdeztem a havert, hogy tud ezzel menni, mert elég érdekesen kell oldalra is, meg fúhúzva is tartani a lábát. Azt mondja fél kanyar után annyira fájt a dereka, hogy felállni is alig tufott....
A tavaly VJSZ-ben lefényzett GVM-ek is már pergetik le magukról az anyagot. De a 424-nek felújítás után nem sokkal komplett belső dekor csere is kellett, mert a VJSZ-ben nem értettek a tető javításhoz, aztán rongyá ázott a frissen felújított busz. Jó, a tetőjavításhoz úgy látszik tényleg kellett a 40 év üzemeltetési tapasztalat:)
Ha egyszer nincs kommunikáció a kijelzők és as kezelő között, akkor nem lehet kitörölni sem. Ha ki lehetne törölni, akkor viszonylatot is ki lehetne írni.
Manuálisan meg a kijelzőknek nincs kezelőfelületük, a Fok-Gyem kijelzőkkel ellentétben.
A Tetrületvezetőnek az a feladata, hogy jelezze a műszak felé az általa vagy a járművezető által észlelt hibát. Nem pedig a szerelő helyett megcsinálni.
A Futárt fizikai részét a garázsokban a villanyszerelők csinálják. Ezután kijönnek a Futáros alkalmazottak, beprogramozzák, üzemképessé teszik és kész a jármű.
Gondolom a Vultronnál még nem tudják rendesen összehangolni a kijelzőt a futárral. Bár szerintem ez simán Vultron kezelőhiba. A Futár ugyanis nem képes ilyen szüvegekre még egyenlőre.
Ugyanígy van Kelenföldön a szóló Volvok esetében. Nem lehet összehangolni a CAN-BUS-szal.
Ezzel mégis mit tud kezdeni a területvezető? Mit tud kezdeni a Garázs vagy BKK-s forgalomirányító diszpécser.
Nwem is az Ő feladatuk. Azt nem teheti meg hogy bennt marad a garázsban mert nincs tartalékjárműpark.
Könyörgöm, gondolkozzatok már mit írtok. A Járművezető mit tud vele kezdeni, ha nem működik? Vigyem magával 4 nm matricát és matricázza le? Vagy esetleg szerelje ki a kijelzőket?
Ha én lennék a területért felelős vezető, hol érdekelne engem, hogy látja-e vagy nem. Nem látta, mert nem feladata? Nem látta, már rá sem nézett. Na az már baj. De ha nem dolga, akkor repül a jvezető, vagy fegyelmi. Ennyi.
Ő még nem FUTÁR+os kocsi. Hetekkel ezelőtt megadta magát a VULTRON. Először 217-es fagyott bele, majd valahogy reagált és átíródott 40E-re. (Legalább Dél-pesten már nem volt olyan megtévesztő egy kelenföldi vonal). Múlt héten üres volt a kijelzője, most pedig úgy néz ki, 1V-t írja ki. A műszak azért kreatívan megoldotta a problémát. :-)