A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Közben volt egy újabb Modulo-Solaris csere november végén: NLE-866 törölve lett az állományból 29.-én üzemzárással, helyette bekerült AA MD-173 30.-án üzemkezdéssel. Ma pedig első budapesti utasforgalmi napját teljesíti a 27-esen.
1./ Se a Nógrád Volán se más személyszállító volán sohasem volt nyereséges.
Nem is lehetett.
2./ Amíg létezett Volán Tröszti , később Volán egyesülési társasági éves gazdasági/működési rangsor, (az 1-es, 21-es, 22-es, 23-as és 24 Volánokat nem beleszámítva) addig a 19 megyei volán társaságból a 2-es = Nógrád megyi Volán vagy 18-ik volt vagy 19-kik.
A rangsor utolsó két helyéért a 17-es, Vasi Volánnal vívtak ádáz harcot.
Civilül vagy népieschen = ez volt a két leggyengébb volán Magyarországon.
Ezt részletezve a VOLÁN topik kb. 2000-20004-es hozzászólásai között meg is találod.
3./ Egy-egy vezérigazgató, pláne 1-3 év regnálás alatt ige keveset tud hozzá tenni egy cég működéséhez.
Ráadásul a legolcsóbb, leggyorsabb sikerek a kivül állók száma alig láthatóak:
- ügyviteli fegyelem megerősítése,
- könyvelés napra készebbé tétele,
- hatásköri tisztázások,
- belső csatározások mérséklése,
- stb.
Ezekről az igen sok munkát igénylő feladatokról a mániás topikok nem írnak, mert :
- vagy nem érdeklik őket,
- vagy felkészültség, hozzáértés hiján nem is értik miről van szó.
4./ A jármű beszerzésekhez kb. 2004-ig valóban volt hozzászólások a társasági vezérigazgatóknak, de csak hozzá szólásuk.
Ez ügyben nem ők döntöttek.
5./ a hálózatokhoz majdnem semmi döntési jogosultságuk nem volt.
Szerintem a nógrád volánnál a pesti alvállalkozas nem tett jót, az a cég sose volt nyereséges..A BKV nál nem tudom mi a helyzet, Aba Botond alatt érdekezett a 150 Volvo csuki.Tehat biztos volt valami nyereség a cégnek.Attila alatt egy se, mint ahogy az utána levő alatt se.
Nem akartam túlzottan dicsérni, ha így jött le, bocs.
az Arriva szerintem a nógrád volánnal már futó Localok miatt szerzett be Localot.
A BKV mindig is a legnagyobb közlekedési cég volt nálunk.Az is működik a legszarabbul , ennyi tűzeset, baleset, növény nő a buszon, kettétörik, más cégnél nem történik.
De egy ekkora céget nem gyerekjáték karbantartani.1000 buszt , +a többi jarmű.Mégha több garázst érint is
Engem különösebben sose érdekelt a BKV, sose laktam Pesten se, OFF de Antal Attila mivel nógrad volant is vezette, mindig foglalkoztatott a palyája.A nógrád volán azóta se lett jobb, az utána levő igazgató is eszközölt leépítést, a helyi jaratból helyközibe tett volvokat, oda meg 20 éves rancajtós 3 ajtós 280 ast, meg 2 kéziváltós 435 öst tett be, nullszaldós üzemeltetés cimszóval.Ez 2012 ben történt.Években tellt, mire némileg visszaálltak a volvok helyibe, de a 3 ajtós 280 as selejtezésig helyi maradt.
Tudom hogy már 2015 óta nincs Nógrád volán, tudjátok hogy mondom.
Itt a logika mindig hiányzott.Bar van elektromos busza is a városnak, ahelyett is lehetett volna venni 3 dízelt , mert amíg a többi busz 20-30 éves , nem az a lényeg, hogy elektromos buszok jöjjenek, 1 elektromos busz jött 2019 ben.azóta dízel buszok jönnek használtan.De további elektromosok beszerzését tervezi az önkormányzat.
Nálunk 33 évig járt a prototípus Ikarus 435, (hála istennek még egyben is van)ami még úgy is hogy proto, nagy túlfuttatás.Ennek ön vonatkozása is van, hiszen BKV nál kezdett a busz.A másik proto 435 is 32 évet volt forgalomban.Rengeteg 260,280 As 30 évig.
Ha nyereséges lett volna a volán, rendszeres új buszok jöhettek volna,messze nem kellett volna túlfuttatni ezeket a buszokat. Amikor 2009 ben hazakerültek a nógrados Volvo csukik hozzánk, 20 éves 280 asokat váltottsk mind helyiben, mind helyköziben.Ez a 20 éves selejtezés a volvoknál tartja magát mai napig, de a 280 asok 30 évig is mentek már , egyszerű voltukból fakadóan.Meg a többi Ikarus is.
A Volvok helyett megbízhatóbb, egyszerűbb ,olcsóbb fenntartasú buszokat kellett volna venni.A BKV is sokat költ rájuk
Itt nagyon ráallt Antal Attila ezekre a buszokra, azóta is kerülnek át máshonnan.Persze 17 évesen.ON
A nyereség nem volt jelen a legtöbb magyar buszos cégnél.
RiezaK:hogy más cégnél sincsenek jobb buszok, az is ilyen eset.
A botvaltós Man a sokaknak érthetetlen, ráadásul azok szakadtak voltak iszonyat.emlékszem rá.Katbantartast nem kaptak.Nem.mintha a többi cégnél olyan nagy karbantartásról beszélhetünk...
Itt https://bkvtablak.gportal.hu/gindex.php?pg=36838041 találtam egy laptáblát a 75-ösről, még fém, szóval régi lehet és azon keményen 40 percezik egész nap a járat. Szóval lehet csak egy etető jött hozzád és annyi.
Amúgy fura, én mindig büntetővonalként könyveltem el magamban ezt a 75-öst (175-öst). Alig van utas, forgalom is max a HÉV átjáró előtt (amikor még a régi helyen volt Cinkotán a végállomás, rendszeresen a Bugac tértől előzték ki a sort a vonali kocsi(k), ez lehetett az egyetlen izgi, hogy jönnek-e már szembe, vagy elérem még a fordulót), az útvonalon van pár kanyar, amúgy egyenes. Az egyetlen dolog, amire itt figyelni kell, hogy ne aludj el. Lehet még abból se lenne gond, ha a Rákosi út és a Bugac tér között csinálod. Tök egyenes a pálya, este jó eséllyel utasod sincs. És ráadásul olyan laza a menetidő, hogy Vmax 20 km/h. Szóval el nem tudom képzelni, hogy lehet ez jó vonal. Inkább nézném, ahogy a festék szárad a falon, minthogy itt vezessek.
Az egész már ott hibádzik, hogy a Nógrád Volánt nem tette ő nyereségessé, sőt, akkor voltak a legnagyobb menetrendi leépítések (és így személyzeti leépítések) is. Sok vonalon olyan ritka és használhatatlan menetrend lett, hogy sokan akkor váltottak autóra és a mai napig nem ültek vissza buszra. Nem tudom miért dicsőíted itt, de jó ha tudod, a Nógrádnál és itt is mindenki utálta. Tudnék mesélni, de nem ide való...
Ha nem ezen buszokkal szolgáltattak volna, szerintem még akar most is működne a pesti üzem.
Nézd már meg bszki hogy az Arriva (akkor VT ) mivel szolgáltatott akkor..... UGYANOLYAN Localokkal mint a Nógrád, kéziváltós MAN SL, meg Ikarus 263....
Antal Attila amennyire nyereségessé tette a nógrad volánt annyira tönkretette a BKV t.Amig a nógrad volán székében ült, egymást érték kis túlzással az új buszok, bár a 200 as család buszai se nagyon selejteződtek.Ennek ellenére utasbarát szolgáltatás meghirdetése volt a jeligéje, ami akkortájt ha nem is maradéktalanul, de működött is.Persze nógrad volán volt akkor is, de pl a pesti alvállalkozas az ő nevéhez fűződik.Bár már 11 éve vége lett, mai napig ez volt a volán egyik legnagyobb dobása.(bár a buszok bőven hagytak kívánnivalót maguk után,ezért is csődölt be)de haza tudta hozatni a volán, akkor már Bucsok Lajos vezetésével 2009 végén a Volvo 5000, 7700A csuklósokat, majd 2012 ben a localokat is. Ha nem ezen buszokkal szolgáltattak volna, szerintem még akar most is működne a pesti üzem.Nógradban-ahol nagy részét helyköziben járatták, egy ideig-is a legmegbízhatatlanabb buszok egyikei voltak.és ami még megvan, most is.
Szóval a BKV nál hibát hibára , a nógrad volánnal viszont sikert sikerre halmozott Attila.Ma találtam meg a vallomasát , ami miatt le is csukták?2012 szeptember 25 i.datummal.
A BKV simlis, bűnszervezet volt szerintem mindig.
Nem ide vág, de megjegyezném:egy egyetemista diákot 2009 ben, tehát a Kocsis érában 32 ezerre büntettek egy hamis bérlet miatt, valamilyen Tamást.Ez bár nem köthető Attilahoz, se a BKV buszaihoz, mégis fontosnak tartom megemlíteni.
Olyan szolgáltatásra, ahol gomba nő a buszon, leégnek,(sok 412 es 2000 körül) kettétörnek(BPO 565,2009)a buszok, sorolhatnám, nem kéne túl drágának lenni a bérletnek meg a jegynek amúgy se.Meg fűtés se megy,ment a buszok nagy részén.
Nyilván jóval több busz gyulladt ki a 412 esek mellett , nem szedném össze, ha nem haragszotok.De az volt a fő.
435 ös 2 is kettétört 2009 ben.Pontositjatok ha nem így volt.
A buszok rendszeres lerobbanása se utastámogató dolog, ez mai napig fennáll.Csakúgy, mint a tűzesetek.
Azt túlzasnak tartottam anno, hogy a legkisebb hibával nem engedték ki forgalomba a buszokat.Ezt feloldották szerencsére.Akkor mindennap százával halnának meg a pesti buszok.
Új busz beszerzés nem volt évekig, de sok vidéki városban évtizedek óta nincs, tehát nem volt akkora trauma.Nem csak Attila alatt volt szar helyzetben a BKV buszagazata, azóta se lubickol.
Ő se volt különb mint a többi BKV vezérigazgató.Ennyi az egész.Volt börtönben?Bár a többit is le lehetett volna csukni.
Vegyes, hogy ki mennyire szereti. Egy szerény fűtési képességű kocsival bő 50% plusz üzemidőt ácsorogni unalmas és nem egészséges télen, se nyáron. Persze ettől lehet simán elviselhető egyeseknek mint a belváros.
Rendszeresen használom a járatot, úgyhogy tudom, hogy a hsz-ed sok valóságot nem tartalmaz. Fogalmad sincs kik és mennyien használják és arról meg még annyi fogalmad sincs, hogy milyen új kapcsolatot ad, merre és ennek mekkora haszna lehet. De nyomd csak tovább a bkk ellenes hisztériát, csöppet sem unalmas még...
Na arra azért kíváncsi lennék, hogy a 908-as mostani szolgálati járat funkciója, ami utast nem vonz, de vezért is alig Cinkota H és a garázs között, miért lesz rosszabb attól, hogy elmegy vkp-ig a járat? Amitől csak jobb kapcsolatai lesznek. Hosszú lesz? Éjszaka, nulla közúti forgalom mellett nem tök mindegy?
Én meg az állandó VOLVO szapulást unom a kedves fórumtárs részéről. Megszolgálták az idejüket, olyanok, amilyenek.
Egyébként volt már szerencsém VanHulladékkal utazni, ahol a csuklónál és ablakokon is csöpögött be a víz, meg Connecto-val is, ahol a gázolajszagtól nem lehetett megmaradni az utastérben hátul. De ez lényegtelen.
Jelen kocsi több mint 1 éve már Cinkotán van, de pár hónapja egy cinkotai MFW-ből ömlött a víz utastérbe, miközben az már 5-6 éve a cinkotai állomány részese. Egyébként Kelenföldön már nincs állományi 7700A, kíváncsi vagyok meddig lesz még visszahivatkozva rá, nem védve az ottani állapotokat.
Ez teljesen normális állapot a 7700a pusztulatoknál.Türelem,még 10 év és talán kidobják őket,esetleg ha szerencséje lesz az üzemeltetőnek,sofőrnek,utasnak öngyulladás által előbb eltűnnek.:D
FJX-193-ra a garázsban nézzetek rá minél hamarabb, mert hátul valami nincs rendben. Pattogunk az üléseken 20 km/h-s tempónál is, illetve amúgy be is ázik a busz, de ez mellékes.