A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Pontosan amiatt írtam, mert panaszkodsz, hogy a 85/85E-n nincs normális kocsi. A new AG-k nem 0 kilóméteres kocsik, ugyanakkor elég jó járművek. Amit te komoly hibának gondolsz az nem feltétlen annyira nagy probléma, mivel minden típusnak vannak hibái. Lásd például a csuklós Conectók esetén hátul alig lehet elférni, ott is van ahol hegyet kell mászni, és nagyon szűk az utánfutóban a folyosó. Ellenben a new AG-knál pont hátul lehet jobban elférni, mivel sokkal tágabb a folyosó. Nem érdemes azért utálni egy kocsit, mert nekünk nem szimpatikus, mivel még a legjobb kocsiknak is vannak hibáik.
Örülök, hogy ez másnak is feltűnt, és nem nekem kellett beírni. Ha én írtam volna ezt be, akkor már lenne vagy 10 mínusz jel a hozzászólás értékelésénél, és már jöttek volna a magas lóról kioktató hozzászólások.
Így, hogy te írtad be érdekes, hogy pluszok mentek, és természetesen válasz sincsen rá, mert elfogytak az érvek.
OFF
Ebből is látszik, hogy az itt megjelenők többsége el sem olvassa, vagy ha elolvassa, akkor nem értelmezi helyesen és kezeli a helyén a hozzászólást, csak a nicket nézni, hogy ki írta.
VH-k terén nem az utastérrel van probléma. Ha utazol 85/85E-vel, akkor láthatod, hogy hozzászoktak már az utasok, és általában emiatt nincsen probléma.
Az AG318 típus utasterének igenis vannak problémái, akárhányszor írod le, hogy nincs vele probléma, akkor is van. Rendszeresen szoktam utazni a két viszonylaton, az utasok nem hozzászoktak, hanem kényszerből megpróbálnak valahogy együtt élni az utastér hibáival.
Továbbra is fenntartom, hogy a new AG-k még mindig jóval színvonalasabbak az FKU-s Volvókhoz képest.
Szándékosan az egyértelműség végett be is írtam a hozzászólásomba, hogy az AG318-as típusról írtam amit írtam, erre írsz a new AG-król.
Persze annak is vannak komoly hibái, mint a szűk első ajtó, és az, hogy az első ajtót az utas kívülről nem tudja nyitni, mert nincs nyitógomb. Ugyanúgy megvannak benne a szűk folyosók, és az, hogy a motortér közelében hegyet kell mászni.
OFF
Mi lenne, ha előbb jószándékkal megpróbálnád helyesen értelmezni azt amit leírtam?
FJX-196 tegnap, és éjjel a 4-6 pótlón: sürgősen rá kéne nézni az aljára a csuklónál, konkrétan olyannyira leér az alja, hogy szikrázott! Amúgy meg tragikusan szétesőfélben van az a busz...
FJX-209 a másik jómadár, bár azon csíptem a B-tengely környékén lévő menet közbeni berregést :P
Ha a 85/E-n azért nincs új kocsi, mert rosszak az utak, akkor a 46-oson és a 176E-n miért jár a 260-ason kívül más típus? A Cinkotai utat az állandó kamionforgalom lassan az alapokig lebontja, kb. 20-30 km/h-val mennek végig a vezérek rajta és még úgyis odacsapják a kocsik alját. Rákosligeti határút meg... egy kéktúra szakaszt könnyebb lesz lassan teljesíteni busszal, mint végigmenni azon az úton.
Csak azt akarom mondani, hogy más indok lesz itt és nem az utak állapota. A Vaspálya utcán is jár a 151-es Concival.
Mint kiderült csak ürügy volt mert betud kanyarodni minden. Ha voltak is itt 1993as ikarusok azok is Cinkotárol mert Kilián azzal a kettővel amit kapott (08-00/20-61 ?) nem a 85ön vitézkedett..
VH-k terén nem az utastérrel van probléma. Ha utazol 85/85E-vel, akkor láthatod, hogy hozzászoktak már az utasok, és általában emiatt nincsen probléma. Menetrendet is nagyon jó VH-val tartani. Továbbra is fenntartom, hogy a new AG-k még mindig jóval színvonalasabbak az FKU-s Volvókhoz képest. LOV-knak viszont semmi keresni valója nem lenne a 85-ösön, sőt lassan már semelyik budapesti vonalon.
Akkoriban az volt a mondás, hogy a 435-ös nem fér el a Mádi utca - Kada utca kanyarban, és ezért nagyon sokáig nem is küldtek emiatt 435-öst a vonalra.
A 0-km-es 280-asok közül nem biztos, hogy jól emlékszem, de a BU sorozat rendszámait többször felhasználták, és ez megtévesztő lehet. Szerintem a BU-20-97 és társairól lehet szó, de ebben nem vagyok egészen biztos.
Egyébként nem lehetne szépen lassan a rendelkezésre nem állás miatt egyik buszt a másik után elkérni majd? Ez azért jóval kiforrottabb és ismertebb típus, mint a csuklós társaik..
1993-ban, is csak hétvégén és csak néha jelentek meg 0km-es 280-as kocsik, így 25 év távlatából azt mondom, hogy tényszerű, de ezen kívül inkább nem lennék rá büszke.
A Volvo-k amikor megjelentek akkor valóban volt egy szép nagy ugrás, na oda kellene eljutni stabilan minden nap, de ez nyilván csak hiú ábránd, bár emlékszem, hogy azért a sofőrök nem örültek neki nagyon, mert állandó problémát jelentett, hogy nem tudtak csak úgy elindulni a végállomásokról.
Egy dolgot még hozzáfűznék. A baj mint írtam nem az, hogy nem vatta új C2G vagy Urbino IV jár a vonalon, hanem, hogy még a használtból is csak olyan, ami véleményem szerint ha eltekintek a műszaki és esztétikai álapotuktól, akkor is áll, hogy az utasterük szerintem nagyon rossz, azt is mondhatnám, hogy nagyobb utasforgalmú vonalakra nem megfelelő. Nehézkes bennük az utasáramlás, szűkek és falszerűek az utasfolyosók, az AG318-as sorozat ülései szerintem botrányosak, mintha a Victoria Secret legvékonyabb modelljeire lennének méretezve, és a 180 cm alattiak számára vannak olyan ülések, amik nem ajánlottak, mert normál ülő pozícióban a lábuk sem ér le.
Igen ez jó arány... 3 és fél év. A többi kb. 36ban? Régen már a város tele volt BX-BY buszokkal itt még akkor is BU buszok jártak (21-07, 08-33, 10-48 meg BU 86/87. Valószínű 1993ban a 10-48 reinkarnációja járt itt sokat (csoda). 435 típus új korában 2 percet nem volt a vonalon. (csak mikor már levedletek a 7röl.... Ezért volt felüdülés hogy vadi új Volvok kerültek ide. Nem tartott sokáig. Azóta?