A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Sajnos igazad van csak egyetérteni tudok veled,a 05-10 esetében is ha belenézel az oldalába ugyanolyan kifli maradt mint volt,ez főleg most látszik,hogy a feszítettlemezt felrakták rá.Míg a lemez egyenes az autóbusz váza hátrafelé nézve hajlik lefele folyamatosan.
Bármennyire is IKARUS sajna eljárt felettük az idő de azt becsülettel kiszolgálták!
Akkor javasolnék egy utazást a BPI-018-cal. A leírásod pontosan megfelel rá annyi különbséggel, hogy nincs ráhegesztett lemez. Amúgy szintén látványosan a szétesés határán lavíroz. Úgy mozognak a váz külön-külön életet élő törött, repedt, rozsdás elemei, mintha a busz kartonpapírból volna.
(2) A munkavállaló munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely - különösen a munkavállaló munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján - közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének vagy a munkaviszony céljának veszélyeztetésére. A munkavállaló magatartása a 9. § (2) bekezdésében foglaltak szerint korlátozható. A korlátozásról a munkavállalót írásban előzetesen tájékoztatni kell.
Urak! A 10-60-on lesz valami kendácsolás? Ma vele jöttem a 170-esen dolgozni. Még a laikus utasnak is szörnyű, hogy milyen sz@r állapotban van vázilag. Ajtós oldalon második üveg, külön életet él. Ijesztően néz ki a zártszelvények találkozásánál a ráhegesztett 4?-es lemezek újbóli repedése stb. Én még nem láttam vázilag ennyire rossz állapotú 412-est.
Igen, üzemszervezésből 10 éve alatt is nagyot változott a világ.
Mi még nem úgy tanultuk- pedig nem vagyok öreg- hogy 25-26 órás fordákat csinálunk az alacsonypadlós kocsinak, és beletekrünk bő százerer kilométert évente, aztán csodálkozunk, hogy kileheli a lekét mihamar.
Bálint, szépen kérlek, mondd már meg miért csinálod? Te egy olyan értelmes gyereknek tűnsz, még valamennyire műszaki ember is vagy, miért állsz fel erre a deszkára? Miért gyalázat? Mert az trendi, vagy az okosok ezt modták, vagy Te tudod, üzemeltetted? Igen sokat fogyaszt, igen, sokszor leírtam a csuklós Carrus konstrukció nem sokkal kiérleltebb bizonyos elemiben mint a mi 412-esünk volt, de műkdöik, minden hibájával. És röhögjetek ki, mondjátok, hogy buta BKV-s vagyok, de európában 7000-es Volvóhoz nem sokan értenek jobban, mint ami hozzáért 10-20 emberünk....
Azért azt tegyük hozzá, hogy ott rendesen van finanszírozva a dolog, nincsenek beszerzési stoppok, és a válság előttig viszonylag fiatal kocsikat is lecseréltek újakra.
8 éves kocsikat simán cseréltek, most 11-12 éves kocsikat cseréltek, és van már EURO VI-os Citaro 2-es kocsijuk is.