A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Én nem vonali törésre céloztam hanem a garázssofőrökre. Mindenki tudja szvsz mire gondolok elég megnézni a buszok, trolik sarkait. Igaz mostanában nem látok horpadt homlokfalu buszt troliba, úgy látszik megtanulták gamótartóra figyelni kell :D
-tudjuk hogy nagy karbantartás nem volt a nógrádnál, vizsgáztatás is tarjánban történt
-nem hiszem nagyon lenne szükség +emberre tarjánba
-szvsz ha ismétlem ha csak a név változik maradnak többségében mert a gyors gördülékeny átállás miatt erre van szükség hiszen ha nem így lenne másnap nem mennének ki a buszok
telephely:
-a helyszín jó, hiszen nagyjából a környékre kell kiállni a buszoknak, nem olyan egyszerű jobb helyet találni ilyen szempontból. ugye ez megtakarítás
-ki lehet olyan pályázó akinek van észak pesten(vagy környékén) telephelye és van rajta bőven szabad hely befogadni a flottát
Annó úgy volt, hogy Nógrád megy és viszi a buszait is aztán pedig ott jártunk, hogy a buszok és a (valószínüleg) a személyzet marad. Hol az ellentmondás?
Jó az a fotocella, csak ne úgy legyen, mint a Transmanos testvérkében, hogy nem lehet kiiktatni, és 5 perceket áll a megállóban. (105-ösön volt szerencsém kifogni tavaly, hát nem irigyeltem a vezetőt)
Miért kéne kiszedni a fotocellát? Örülnénk, hogy benne van és nem hűl/forrósodik fel a kocsi minden megállóban, végállomáson.
Az engedélyező ott is ugyanúgy működik, mint nálunk (+ visszazárja önmagát).
A legfőbb különbség a felszállási rendben van. Ott van rend, mert csak elöl szállhatsz föl, emiatt a 2-3. ajtó visszazárhatós lehet. A 2. ajtó csak akkor marad nyitva, ha 'kék gombos' kérés érkezett. Ha rajtam múlna, változatlan ajtóvezérléssel mennének elsőajtós viszonylatok alacsonypadlós számaiba.
Szóval az a szolgáltató (akit nem tudom, nevén nevezhetünk-e), aki járatni fogja a Localokat, megtartja-e a Bogáncs utcai telepet és átveszi az ottani személyzetet, vagy kiadja a kocsikat a saját telepéről, és az ezzel járó többletmunkát a saját eddigi személyzetére terheli. Esetleg átveszi az embereket a saját telepére.
Szóval itt most nem a sofőrökre gondolok elsősorban, hanem a takarítókra, karbantartókra, stb.
Mivel a Nógrád Volán, mint olyan levonul, teljesen természetes, hogy mindenkinek fel fognak mondani. Akinek nem, az megy Salgótarjánba. Nem is lehetne máshogy. De buszfánk szemmel maradnak a járatok, maradnak a buszok, maradnak a sofőrök (már aki akar).
De én még a mai napig nem tudom, milyen formában megy tovább, ha tovább megy, mert még ez sem biztos korántsem, pontosan úgy, ahogyan két hónapja is folyamatosan volt már több elképzelés. Jelen pillanatban az jelenthető ki biztosan, hogy a Nógrád Volán nem szolgáltat május 1-től . A buszok, és a személyzet (már aki akar) valószínűleg marad.