És a tesztidőszak keretén belül díjmentes lesz, vagy fizetős? Ha jól tudom, az ilyen EU-támogatott dolgok/projektek mintha az elején egy ideig díjmentesek szoktak lenni.
Fordítva gondolkodsz. Nem ritkább követés jár a munkába járóknak, csak nem jár sűrűbb, amikor nem indokolja az utasszám.
Egyáltalán nem mondanám drámainak a ritkítást, hajnalban kettővel kevesebb indulás lesz, ezáltal 20 perccel később vált át 10 percről 5 percre a követés.
A hétvégi üzemkezdés és követési idő nem változik.
Ezek szerint azok akik dolgozni mennek ritkább követés jár? Azok miatt akik buli utána metróval akarnak haza ténferegnek. De hétvégi üzem kezdés marad a régibe? Mert a Kötekedő Tömeg terveibe az szerepelt később induljon be a metró hétvégén?
Az utasok kb. fele nem tudja használni ezeket az eszközöket, a másik felének egy része pedig tudja, csak nem szeretné. Én semmilyen szakmai, de nem szakmai érvet se látok, mi lenne az indoka ennek az összevisszaságnak. Pitiánerkedésnek tartom, megmondom őszintén, legyen bárki is a szellemi gazdája a dolognak, ha ugyan van szellemi gazda, és nem csak kedv híján félbehagyott munkáról van szó.
Kökiről még elég. De így Újpest-ről is csúszik az egész és onnan 5.40-ig lesz 10 perces követés munkanapokon. Az már nem olyan jó! Pláne nem 6 körül Kálvinon .
Ezek a köztes időszakok, pláne, hogy kétféle van belőlük, szerintem teljesen felhasználóellenesek, és nagyban rontják a tájékozódást. Nem mindenki közlekedési szakértő, csak szeretne hazajutni munkából, vendégségből, buliból, repülőtől - mindegy is honnan.
20 éve kb. hasonlóan vélekedtem volna, de szerintem az utazástervezők rutinszerű használata ezt a megközelítést kicsit idejétmúlttá tette. A rendszeres utasok meg fogják tanulni hamar (főleg akkor, ha jobb nekik, vagy ha esetleg ha valahol sokkal rosszabb - bizonyára lesz ilyen is...), az eseti jellegűek pedig eddig is vagy kerülték az éjszakai közlekedést, és az utolsó metró volt az igazodási pontjuk, vagy az utazástervezőkkel elboldogultak.
Ha jár a metró, akkor járjon a nappali hálózat, legalábbis a fő vonalak tekintetében