E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Bocsánat, amiért eddig nem válaszoltam! A "Zilahi emlékek" Facebook csoportban olvasható hozzászólásokból származik az információ. De lehet, hogy nem is olyan fontos, nem ez az épület a kép fő témája.
A kép a Baranya megyei Harkány fürdőhelyen készült (ld. a képen elhelyezett feliratos táblát). A háttérben a mára már lebontott Ilona-fürdő nyitott, oszlopos árkádjának részlete látható. (Ez nagyon hasonlított a ma is álló balatonfüredi árkádokhoz.)
A Szentendrei-sziget csúcsának véltem a jobb szélen alul látható kis keskeny földnyelvet... :) Elnézést kérek.
Pismány területe, nagyjából a Szigetmonostorral szembeni részen látható. (Asztal-kő-hegy felől a Pap-sziget irányába fokozatosan ereszkedő magasabb dombvonulat...)
Szerintem a képen a Hollókői vár látható, csak nem a megszokott nézetből, hanem az "ellentétes" irányból / a túloldalról nézve. Az első kép 292765 az eredeti kép részlete: majd a 85441 kép részlete: ezután a 85441 kép tükrözve, a másik irányból való nézetet érzékeltetve.