E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
a Hotel Stadt Berlin (ma: Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz)
feltételezve, hogy a kép nem tükrözött, a kép a mai Alexanderstraße felöl kellett készüljön, már csak azért is, mert a Centrum Berlin Alexanderplatz felöl az alsó szint kiugrása miatt nem lehett ilyen közel menni az épülethez, csak a túlsó, észak-keleti oldalon.
mivel a hotelt 1970 október 7-én adták át, a kép legkorábbi készítési ideje sztem 1971, de inkább a drezdai képekkel egy évben készülhettek, legalábbis egyelöre, a többi berlini képet nem figyelembe véve
Prager Straße a Leninplatz (ma: Wiener Platz) felé nézve, Drezda, NDK
jobbra a közelebbi a Hotel Königstein, hátrébb a Hotel Bastei, balra a Hotel Newa, a háttérben középen a Hauptbahnhof
A drezdai képek sztem egy idöpontban készültek, de most különbözö éveknél vannak. Ha ezt a feltevést (ti. hogy egy idöben készültek) elfogadjuk, akkor 1972 biztosan nem lehet, mert a Rundkino 1972 október 7-én nyílt meg, a képek meg sokkal inkább nyáriak.
Budapest I., Fő utca, a felvétel Szent Anna-templom előtt készült, szemben az utca túloldalán az Országos Vízügyi Hivatal székháza. Később az irodaház a Vízgazdálkodási / Környezetvédelmi és Vízügyi / Belügy / Nemzeti Fejlesztési / Innovációs és Technológiai Minisztériumnak adott otthont.
Budapest I., Fő utca 44-50., az Országos Vízügyi Hivatal székházának udvar felőli homlokzata és lépcsőháza. Később az irodaház a Vízgazdálkodási / Környezetvédelmi és Vízügyi / Belügy / Nemzeti Fejlesztési / Innovációs és Technológiai Minisztériumnak adott otthont.