E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
egy remélhetőleg utolsó észrevétel az 1955 vs 1968 témában
Rájöttem, hogy a dombon álló rakéta konkrétan a Vosztok-1 (Gagarin 1961) akar lenni - 61999 - és lent a völgyben is van valami űrhajós témájú cucc - 61998.
Az 1955-ben II. osztályos fiú miért viselne 13 évvel később úttörőnyakkendőt és néz ki 14-15 évesnek és nem 20-nak? 62212 (1955) > 61997
A jó dátum talán 1961
Így értelmet nyer az űrhajós tematika és az így 13-14 éves fiú is nyugodtan hordhatja az úttörőnyakkendőt.
Hortobágy Nagyhegyes a 33-as főút a két település határánál -- ez nem a két település határa. A Hortobágy lakott lakott terület határa közlekedési tábla nem esik egybe a közig határral. Ez nagyon-nagyon ritkán fordul elő. A két település határa messze kint van a pusztában.
Esztergom, kilátás a Bazilika elől, előtérben a tanítóképző épülete (ma Pázmány Péter Katolikus Egyetem), hátrébb a Fájdalmas Szűz-kápolna a Szent Tamás-hegyen
ez elég vad lesz, de sztem ez szintén a Hármashatár-hegy tömbje, valahol alacsonyabban. Ekkor a fennsík nagy része kopár volt még, bal szélen a háttérben a Kevély körvonala látszik
Amint rendeződnek a képek és a leírások, Szánthó Zoltán hajós képei "törlődnek" és majd "Szánthó Zoltán / Erdős László" néven futnak, a páros felvételek megszüntetésével.
Lőrincze Judit német képeinek dátumáról. Szted nem lehet, hogy az összes 1939-es?
Most 1935, 1936, 1937 és 1939 között vannak szétszórva. A kérdés megint az, hogy kint éltek-e (pl. van e kép több különböző évből) vagy egy nagy körutazás képei-e. Mit gondolsz?, látsz még valamilyen dátumra utaló adatot?
Az új képek (jó sok, több mint eddig összesen) mind 36-hoz kerültek. Van köztük jó pár dupla a régi képekkel.
Többek között van egy pár a hamburgi kikötőből (kirándulóhajóról készültek), akár csak a 44272 és 44275 a régiek közül.
A hamburgi képeket egy javaslatra már áttettük 1939-re, mert a 44272-n a ROBERT LEY hajó 39-ben készült el.
Az 1936-tal kapcsolatban azért is kételkedem, mert sztem akkor tele lennének a képek az olimpiára való utalással.
valóban, ez alapján a későbbi dátum lehet a jó. A kakukktojást igazítottam a többihez és nem fordítva.
A rakétánál álló kisfiú a többi képen is szerepel és a 61997 képen jobbról a 2. a bátyja. Szerintem ő (a báty) a 62212-n az ülő sor jobbról 5. Tehát ez is az igazad erősíti, a képek későbbiek (1968) és a kakukktojáshoz kell igazítani a többit