E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Budapest X., Újhegyi lakótelep, a felvétel a Kővágó utca 2, számú ház előtt készült. Szemben a Sibrik Miklós út - Mádi utca sarkán álló általános iskola, jobbra a FŐTÁV Mádi utcai fűtőműve.
Magyarország, Gödöllő 4. Nemzetközi Cserkész Világtalálkozó (Jamboree). Erzsébet-park, Robert Baden-Powell (a cserkészet megalapítója) díszsátra. Háttérben Zala György szobrász tervei alapján készült sziklahalom (Erzsébet királyné szobra mögött), tetején fehér mészkőből faragott királyi koronával.
188569: Berlin, Németország, Frankfurter Allee, a Memeler Straße (ma: Weberwiese) metróállomásnál.
Balra van az Alexanderplatz, jobbra a Frankfurter Tor.
Nem találtam pont ezekről a házakról bizonyító fotót.
Majdnem pont a kép közepén van a Paul Kriebisch, annak egy korabeli címtár szerint Frankfurter Allee 360 volt a címe, ami kb. itt volt. A metróállomás neve nem olvasható ki, de az E metróvonal (a mai U5) megállóinak akkor nevei közül ez az egy, ami két, kb. ilyen hosszú szóból áll. A bal felső sarokban halványan láthatóak a Szent Márk templom (Markuskirche) körvonalai, a jobb felső sarokban pedig az evangélikus Feltámadás-templom (Auferstehungskirche) tornya ismerhető fel, ezek is kb. ide határolják be a helyszínt.
A képen látható házakból ma egy árva tégla sincs már meg, a templomtorony sisakja is eltűnt időközbenm a Markuskirche meg kompletten. Ma itt a Karl-Marx-Allee fut.
Pallenberg 1882-ben született, tehát 1937-ben 55 éves volt, szerintem a képen látható ember nincs annyi. Meg nem is nagyon hasonlít. És ilyen jegesmedve-szobrot se találtam.