E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Budapest VIII., Vajda Péter utca, villamosmegálló a MÁVAG kolónia épülettömbje előtt a Delej utca közelében. Háttérben az általános iskola sportpályája.
Budapest VIII., Vajda Péter utca, villamosmegálló a MÁVAG kolónia épülettömbje előtt a Delej utca közelében. Háttérben az általános iskola sportpályája.
Elöl valóban id. (II.) Manninger Gusztáv Adolf mezőgazdász a Montenuovo-birtokok jószágkormányzója, a nagyapám áll. De Montenuovo Nándor herceg nincs a képen.
Balról kezdve a lépcsőn ül édesapám, Dr. Manninger Gusztáv Adolf, entomológus, ölében bátyámmal, (IV.)* Manninger Gusztáv Adolffal. A babakocsi körül illetve legjobbra állnak Montenuovo herceg lányai, Júlia, Mária, Franziska.
A kocsinál áll még édesanyám, M. G. A-né Schrikker Mária, mögötte pedig a kisasszonyok nevelőnője. Nagyapámtól jobbra nem sikerült családommal azonosítani, ki a fekete szoknyás hölgy. Mellette nagynéném Manninger Piroska, és nagybátyám, a későbbi sebész professzor Manninger Jenő állnak.
A Mandineren találtam képet a hercegről lányaival.
*: A számozást persze egyik M.G.A. sem használta, csak az öt generációt a családfán különböztetjük így meg
a helyszín biztosan Bp. A korábban belinkelt bejegyzés szerint az évszám 1968 (sok más képpel együtt, amik egyébként nem 68-on vannak), de nekem nincs hozzáférésem azt ezt bizonyító cikkekhez
Megerösítés, hogy nem az Albertinum, mert az így nézett ki 1965-ben (ahogy mondtam, sokkal puritánabb, mint a Sempergalerie, csak 30 év távlatából már nem emlékeztem arra, hogy ott parketta van, nem pedig köpadló:
a helyszín biztosan Bp. A korábban belinkelt bejegyzés szerint az évszám 1968 (sok más képpel együtt, amik egyébként nem 68-on vannak), de nekem nincs hozzáférésem azt ezt bizonyító cikkekhez
Az United Nations Plaza ( 1st Ave Tunnel) felől (elől) az 1st Avenue és a E 48th Street sarkán álló United Nations Plazara látunk... elég homályosan.
"A One UN Plaza (más néven Tower One, DC 1, vagy egyszerűen "One") 1975-ben nyílt meg, és egy 39 emeletes vegyes használatú irodaház és szálloda, a maga nemében az első New Yorkban. A 44. utca és a First Avenue északnyugati sarkán található." - a 289471-es képen valószínűleg az építkezés látható.
Assago Ovest pihenőhely. A Fortepan-kép bal szélén látható "FIAT Service"-épület és a háttérben álló toronyház is megvan még a friss Streetview-képen is.