E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
a fenti kép alapján a Szellő utca mára megszűnt részén vagyunk, hiszen a háttérben ott látjuk a kivágaton bekeretezett épületet. Így viszont az épülő panel nem lehet a Szellő utcában, hiszen akkor szemben lenne, nagyjából az épület oldalát látnánk
A képen középen, két nővér között áll Dr. Szénásy József (18861951)
"Johan Béla, a kiváló egészségpolitikus, az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) igazgatója meghívására Szénásy József adta elő a zöldkeresztes védőnő jelölteknek az anyavédelmi ismereteket, majd Tauffer Vilmos felkérésére Szénásy képviselte a Stefániát az új szülészeti rendtartás keretében."
Lenhossék utca 4. a Thaly Kálmán utca felé nézve, a Közszükségleti Fémtömegcikkkészítő Készítő és Javító Kisipari Termelő Szövetkezet (KÖZFÉM Ktsz.) telepe. Balra Mester utca 56-58. szám alatt a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Szent István Technikum és Kollégium (akkoriban I. István Közgazdasági Szakközépiskola) épületének hátsó oldala.
forrás: adt.arcanum Volentics Gyula - Mihalik Bernadett: Mesélj nekem Sződligetről Az 1976-os Dunakanyar útikönyvben Beugró büféként (?), az Országút 3. szám alatt szerepel.
Lebontották, napjainban egy Horgászbolt áll a helyén.
Szentendrei út, jobbra a 2/b., a háttérben szemben az épülő Kerék utca 2-10.
jav 1969 >>> 1970 a 20823274122191283 miatt is, plusz a filmet 69 nov. 29-én mutatták be először, ez pedig egy tavaszi felvételnek tűnik, valamint úgy tudom 69-ben csak a Kórház u.-i első panel érte el a 10 emeletes magasságot.
ez egy téves megállapítás volt. a 208127 és 208129 is 1969, az 1970 május 4-i légképen a Kerék u 2-10 már 10 emeletes s elkészült, a Kórház u.-i épületen lévő emléktábla, ahonnan korábbi ismereteim merítettem, pontatlan
Mindkét képen, mindkét sarki épület arculata meglehetősen gyakori a város pesti oldalán. Több lehetséges helyszín felmerült első ránézésre, de a Rottenbiller utca vége nem. Bárhogy is "torzítanak" az emberi szem perspektívájához képest az objektívek, 3 ok miatt szerintem kevésbé valószínű a Rottenbiller utca: (1) a Rottenbiller utca szélesebb, (2) a Rottenbiller utca sarokházai nem derékszögűek a sarkon, (3) mindkét saroképület homlokzata eltérő a 302865 képen láthatótól.