E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Elnézést, csak rövid ideig dolgoztam itt, de a szétrakott vaslemezek gerendák felhasználása számomra kaotikus volt, ők biztos tudták mi hol van, de vittek innen a műhelyekbe, de a sólyatérre is stráfkocsikkal anyagot.
Az egyik bejárat sz MHD-be ennek az épület baloldalán volt, de pl itt volt a daru tervezés. A számítástechnika, az erre merőleges épületben volt. Az északabbra leve két pici épület egyikében kocsma volt. A trafikos képen ennek az ajtaját-ablakát látjuk., meg a kerítést az igazgatósági épület felé.
Minek utána én a Vezérigazgatósághoz tartoztam, én csak ilyen gyáregységeket ismertem, mint Óbuda, Balatonfüred,... De ha volt Daru és Kazán egyben, akkor fentrol.hu-s képeteken ott volt, ahogy mutatjátok. Akkor viszont kellett még egy Angyalföldi hejógyáregységnek is lenni.
Mary's Igloo / Kauwerak, Alaszka az árvízek elleni védelem miatt cölöpökre épített élelmiszertároló
a belinkelt szöveg alapján Kauwerak falu nem azonos Mary's Igloo-val, az 15 mérfölddel arrébb volt, míg el nem hagyták lakói. Mary's Igloo eszkimó neve Aukvaunlook
a cölöpök lehet, h valóban az árvíz ellen vannak, de fura, h a mellette lévő templom és lakóépület nem cölöpökre épült.
Azt elfogadod, hogy a piros ? -es épület a 41199 -en látható?
El, persze. Ez a kazángyár részleg a 178-188. telken volt (nem 178). Erőteljes fehérítés után, ami átlag fortepan használónak nem szokása, látható egy kis csík belőle bal szélen. Utána jön a Váci út 190. földszintes lakóház. Ebből csakugyan látszik valamennyi a trafik mellett. A trafik másik oldalán a hajógyár kerítése. Mindez egy éjszakai sötét képen, egy kirabolt (bocs, kibetörölt) trafik főtéma mögött. Ami biztos nincs, az "a túloldalon a 178. szám alatt a Magyar Hajó- és Darugyár Daru és Kazán Gyáregysége".
De most érdemes ezzel bonyolítani ezt a megfejtést?
Lenhossék utca 4. a Thaly Kálmán utca felé nézve, a Közszükségleti Fémtömegcikkkészítő Készítő és Javító Kisipari Termelő Szövetkezet (KÖZFÉM Ktsz.) telepe. Balra Mester utca 56-58. szám alatt a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Szent István Technikum és Kollégium (akkoriban I. István Közgazdasági Szakközépiskola) épületének hátsó oldala.
+++
Közszükségleti Fémtömegcikk Készítő és Javító Kisipari Termelő Szövetkezet (KÖZFÉM Ktsz.)
Losonci utca mára elbontott szakasza a Szigony utca felől a Kálvária (Kulich Gyula) tér felé nézve, a kétemeletes háznál jobbra az Illés utca, háttérben az Állami Déryné Színház neonja.