E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Kettővel, apám, kettővel. Nem néztem utána, lehet, hogy volt 45-ös is errefelé, de amire én emlékszem, az tuti,a 46-os villamos. A nagykörúton négy villamos járt: a 4-es a Török utcáig (Margit híd budai hídfő), a 66-os Óbuda, Nagyszombat utcáig, a 6-os a Kalefig, a 46-os a Déliig ment. Itt fordult meg, és azt a bunker szerű építményt lehet, hogy akkor végállomás épületnek használták, bár nem gondolom, hogy annak is épült..
3560 Landler Jenő út (volt István út és ma újra István út) és Dózsa György út sarok. 3576 Lövőház utca a Széna tér felől fotózva. A cseréptetős kis ház helyén van ma a Mamut 1 főbejárata.
Ne őrjítsetek meg, valaki már Fonyódnak is nézte. Itt egy porszem sem látszika déli partból, ellenben szemben ott van a Badacsony, tisztán látszik. Egyébként szerintem inkább Bélatelep felől fotózva. Ti mit néztek a képen?
5269 Astoria kereszteződés, a mai üveg-irodaház helyén a metróépítés felvonulási területe. 5282 Zugló, Rákosfalva, Vértes utca (az utca már nem létezik), Kompozíció vegyiüzem telepe. Ma a Füredi úti lakótelep van a helyén.
Kösz, bár a konflis és a fénycső így is kissé ellentmondásos. De lehet, hogy ez egy nem túl régi fotó, amikor már megjelentek ismét a turistacsalogató konflisok (noha az utasok nem néznek ki turistának).