E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Felesleges volt újra felépíteni, ráadásul az adott korszaktól teljesen idegen technikával. Évek óta matatnak vele, de még mindig nincs készen. Ez még "Küblinek" sem tetszene, inkább egy szánalmas miniplázának néz ki. Sokkal több értelme volt a játszótérnek a helyén. Sajnos hirtelen csak ezt a képet találtam, amin látszik a jelenlegi korlát.
Tanácstalan vagyok... honnan készült a 14221 sz. kép... volt/van ilyen korlát a Hunyadi János úton? Itt a kép és a GE verzió. A különböző színű nyilak jelzik az egyező épitészeti részleteket... mégsem tudom megmondani hol állt a fénykész.
piros - templomtorony, sárga - épület kiugró, zöld - díszített háztető, kék - kémények
Szerintem az a katonatiszt nem más, mint az 1957. május 9. - 1960. május 17. közötti honvédelmi miniszter Révész György. Eszerint, a képek (14203, 14204) 1958, 1959, vagy 1960 április 4.-én készülhettek...
Már az előbb rámszólt az egyik elvtárs, hogy hiányzok a szemináriumról... most megpróbálom kicsit jóvátenni. Szerintem az Buci Gyuri lesz... mielőtt még Ries Istvánnal és Vajda Imrével letartóztatták volna. (Marosán Györgyről van szó.)