E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Nem tudom, miért nem reagál senki a beírásomra? Nincs vélemény MacPet táblázatára sem. Valamiért nem jó az ötlet? A kivitelezés? Csak az ignorálás okát szeretném tudni. Tudom, hogy nem kötelező reagálni, de azt hittem, hogy az az exell táblázat kivált egy pár elismerő szót és azon dolgoztok tovább.
Ez a kép a Deák téri aluljáróban készülhetett, még akkor amikor nem volt meg a hármas metró, a szemközti ajtón lehet a Földalattihoz bemenni, most az a Földalatti múzeum. Az üvegen még van egy információs tábla, mely a 2. Metróvonal Deák téri állomásának felépítését mutatja.
Ez a két fotó (Blaha Lujza tér, 5385-5386) ugyanarról a helyről, ugyanazzal a látószöggel készült, némi beforgatással össze lehetett illeszteni panorámaképnek... :)))
Ez az!!!! Két ilyen tárgyú beírásom is volt, de oly annyira nem tette magáévá senki, hogy ignorálták. Na ezt kéne bővítgetni. Ebben részt is veszek. Hát még ha a 2. oszlopban egy rövidített link is beférne. KÖSZ! SZÉP MUNKA!
És a fotó tükrözve van. A mai képeken a kereszt nem csak a lépcső másik oldalán áll (át is helyezhették volna, bár akkor a házat is át kellett volna...), azonban a kereszt lábánál álló Mária alakja is a másik irányba hajlik. muemlekem.hu Panoramio
Az 5464 is Komló, bár az erőműnek most már nincs két hűtőtornya csak egy, de két kményre még emlékszem és a templomtorony is Komlói. Ez tutira az, ha én ilyennek soha nem is láttam.
Blaha Lujza tér, a régi Nemzeti Színház (Népszínház) épülete a Corvin áruház Rákosi Jenő utcai (Flór utca, ma Márkus Emilia utca) sarkáról fotózva, mikor még villamos sín kerülte az áruház tömbjét.