E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Tudod ebben az időben ha a Kígyó utcában akartunk egy kis franciás kaját venni a Mézes Mackóban; kocsival mentünk. (a haveroméknak volt kocsija, nekem meg jogosítványom :D )
Nagyon meg lettünk volna sértődve, ha nem pont a bejárat előtt tudtunk volna parkolni. De nem akartak ennyire megsérteni. :) ('66-ban volt mindez)
Ez a kép az 50-es években Komló Kökönyös városrészben készülhetett, az új bányáslakások átadása után. Pécs felől itt lehet bejönni a Városba, a szemközti ház előtt jobbra kell kanyarodni a városközpont felé.
Én egy olyat találtam, aminek nincs nagyfelbontásó verziója, a számát sajna nem írtam fel (9800-as sorozat volt), két hazai gyártású törpeautó volt rajta.
Még nem tudom, kicsit tanácstalan vagyok, de igyekszünk jó megoldást találni arra, hogy külön is láthatóak legyenek az új képek. A méret dolgot továbbra sem értem, a 9758 utániak nem jönnek föl nagyméretben? Rejtélyes. kösz t.m.
S ha már itt vagy: az új képek kerülhetnek új mappába vagy valamilyen formában megkülönböztethető lesz az eddigiektől. Az oldalatok nézegetőknek nem is, de nekünk nagy segítség volna. Bár, gondolom, most következnek a 10.xxx sorszámú képek, így a mappában látható lesz (merthogy a végére kerül). A főoldalon hogy gondoltad/tátok? Zutyu bele a többi közé és lesz egy 'új képek' gomb a menüben?
A nagy méretű képeknél a 9758-as az utolsó. A kis képek folytatódnak 9760-tól 9883-ig, ezek darabszáma 96 (mármint, ami hiányzik a nagy méretűek közül).
Kedves Barátaink! Csak mert többen kérdezték és mi tudjuk a választ: a honlapon legközelebb szeptember végén lesznek új képek. A site indulása óta semmi nem változott, ugyanazokat a képeket látjuk, még ha nem is vesszük észre. És ha már közbeszóltam: volt egy bejegyzés a képek méretéről, amit nem értettem. Elvileg (és remélem gyakorlatilag is) minden kép két méretben szerepel. Ha bárki mást lát, vagyis nem találja a nagyméretű fotót, szóljon nekünk. (a többi lenyűgöző dologról nem írok, majd egyszer összegezve a munkátokat) üdv t.m.