E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Ha megnézitek, a ház osztata azonos (5 azonos szélességű ablak, 1-1 kicsit szélesebb, alul meg középen a bejárat, mellette mindkét oldalon 2-2 kirakat), ezért szerintem az épület azonos, csak minden díszétől megfosztva, modern módon felújítva. Hátul a vasúti töltés látható. Ami árulkodó, az a töltés mögött látható tornyos épület.
A Bajcsy-Zsilinszky út Nyugati téri torkolata, a Nyugati pályaudvarról fotózva. Elől a körúton a 4-6-os villamos sínein dolgoznak, mögötte a később lebontott épület romjai (helyén most az óra van kb.). A háttérben az ívelt homlokzatú épület ma is így néz ki, a tőle eggyel balra lévő ma az Alexandra könyvesbolt épülete.
És nem 1965, hanem 1964. És a földalatti nem jön, hanem megy, és nem a végállomásról, hanem az Állatkert megállóhoz. És a Corvin áruház elődje a Corvin áruház volt. Amúgy jópofa összeállítás.
Magyar törpeautók. Többet"Negyesi pali"" nicktől tudhatsz meg róluk, vagy a Veterán újságból. A bemutatód "hídavatás" felirata nem jó, az ugyanis nem avatás, hanem terhelési próba.
Az oszlopok valóban Esztergomra utalnának, de azon kívül semmi más, szóval szerintem ez nem az esztergomi bazilika. Az oszlopok talapzata is más szerintem, azonkívül Esztergomban nem láthatóak ilyen kis téglák, mint itt, a balról 2. és 3. oszlopok közt látható épületszárny pedig az esztergomi bazilikánál egészen más, mint ami a képen látható.