E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Nekem is úgy tűnik, hogy jó a helyszín, csak kicsit odébb kell menni szerintem. Linket nem tudok hozzá, mert bár "Ingyenes és könnyú, hogy csinály magadnak egy új felhasználói fiók.", inkább mégsem. Így 'képelek'. A sorfal mögött parkol egy trabi:
324 Hogy Kádár és Brezsnyev, ahogy Djurika már írta, az nem tűnik kétségesnek, de vajon hol és mikor?
A mikorra vonatkozóan nem találtam olyan listát, amely Brezsnyev magyarországi látogatásait tartalmazná.
A hol tekintetében a képen három támpontot látok: 1. Villamossínek egy 2xtöbbsávos út közepén, 2. budapesti buszmegálló-tábla (a vidéki "tárcsás" táblák korongjának közepében VOLÁN-csiga volt, nem BKV-pötty), 3. jellegzetes kerítés a háttérben.
A fentiek alapján gyanúm az Üllői útra terelődött. Ez esetben a Főtitkár Elvtárs talán elmenőben épp Ferihegyre tartana... Gyanúm alátámasztására egy NORC-részletet találtam figyelemreméltónak. Az alább linkelt képen nézzétek tüzetesen az - igaz, ma csak két és fél elemből álló - kerítést a túloldalon! Valamint buszmegálló is van... Az épület valamelyik klinikáé, de melyiké? Üllői út a Ludovika térnél
OFF Aztán eszembe jutottak a taxis és traktoros blokádok. Nagy különbség, régen, ha jól emlékszem, a kormény rendelte el a felvonulásokat, manapság, ha vannak, azok kormányellenesek. ON Bocs, ha súrolta a politikát/történelmet.
Úgy gondolom, hogy ez a kép is egy május elsejei gyülekező (ebből kiindulva jutottam a megfejtéshez is), csak a tábla szokatlan, de éppen aktuális. (Julián Grimaut április 20-án végezték ki.)
Én voltam az, aki Szerb Antalt felismerni véltem először, és én gondoltam Sennyei Verának a 8449-en látszó hölgyet. Azóta elbizonytalanodtam, de a "nem"-ról sem vagyok meggyőződve.
Tanárember visszavonva! Ő Szerb Antalt vélte felismerni másban. Az is kérdéses számomra. Jobb oldalt Szerb Antal, balra 'Fortepan'-os kép. Hasonlít, az igaz. De ugyan az a személy volna?
És ha már felvetődött ismét, akkor megpróbálhatnánk tisztázni, hogy valóban Sennyei Vera van-e a képeken. Állítólag egy tanárember is őt látja benne, de én kétlem, hogy ő volna.
"Molettebbnek tűnik." ... és a nagylábujja is rövidebb. A két kép gyanúsan egy irányból készült, de közöttük időben is látható eltérés, ha csak a part növényzetét vagy éppen sivárságát nézzük: