E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Hízelgő a megszólítás. De jó is lenne, ha igaz lenne. :-) Mindenesetre bikini alsónak nézem, ami egy kicsit vissza lett hajtva. Megkeresem az eredeti képet.
Eddig is meg voltam győződve arról, hogy a Berlini/Marx/Nyugati tér és a Podmaniczky/Rudas László/Podmaniczly utca között 3 különálló ház volt valaha a Teréz/Lenin/Teréz körúton. Szégyen, de nem tudom, hogy a StEG, vagy már a MÁV építette őket. Idővel a képeden nyíllal jelölt utcácskát beépítették Szikra mozinak. Nem emlékszem a régi nevére, pedig hallottam. A légifelvétel most azt is tudatta velem, hogy a másik kis utca feletti "sóhajok hídját" és a térre néző félkör alakú házat (Ilkovics) később építették. Csak a rend kedvéért teszem hozzá, hogy a háború után a félkör alakú házból csak a földszint maradt, majd az itt kitárgyalt időben azt is lebontották, Végül az akkori Marx térre építendő alul-felüljáró építése előtt elbontották a három régi ház közül a legközelebbit a hozzá vezető "Sóhajok hídjával" együtt.
Bocsánat, ez 26-27-es link, most látom, hogy nincs fent minden kép, ezek valójában a 355, 358-as képek. Szándékosan hagytál ki egy csomó képet? MIlyen logikával tetted bele pont ezeket?
Na, úgy hirtelen: 26-27-es képek. A 26-ról nem tudom, honnét lehet rájönni, hogy mit ábrázol, a 27 viszont nagyon is egyszerű. Nem írtad el? Rengeteg munka lehet benne...
A listában link van. Ha arra gondolsz, hogy a listában jelenjen meg a kép, azt semilyen wiki nem engedi. Ahhoz direktben kell feltölteni a szerverre. Olyanra még nem vállalkoztam.
A <a href="http://fortepan.hu/image.php?id=701" target="_blank">701-es kép</a> Siófok vasútállomás, vágányok felőli oldalon, a budapesti vége. A háttérben a "nyári váró" kőfala. Az 1988-as átépítéskor az állomásépület ezen végét megtoldották az aluljáróval, illetve ekkor kapta meg mai tetejét is a "nyári váró".
A váró épülete mögé kanyarodik be néhány kocsi a B vágányon. Attól nem messze laktunk :-)
Még egy kép részlete 1979-ből, amin a terméskő falnak a fortepanon is látható részlete van. A kőrajzolat is egy bizonyíték.
Mivel az excel listában nem volt, és hirtelen itt sem futottam bele: http://fortepan.hu/image.php?id=4893 Egy TT méretarányú terepasztal részlete.
Valószínűleg 1976 után készült kép, mert az azévi katalógusban jelent meg az áthelyezhető váltóállító, ami a kép bal oldalán lévő toronyház előtt van....
Lehet, hogy igazad van. Nem tudom. Az én véleényem az, hogy a két hölgy nem hasonlít egymásra, de mindegy is.
Sok olyan embert, családot fedeztem fel az oldalon, amelyek több képpel is jelen vannak. Ilyenkor szoktam elmerengeni azon, hogy vajon hogyan alakult a további életük, és, hogy az utódaik, vagy az új lakók hajították ki a képeiket.