E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Kösz! Valószínűleg azért gondoltam, hogy később nyílt meg az étterem, mert ahogy emlékszem, a Régiposta utcai fronton is az üzletbe lehetett belátni, voltak ablak melletti asztalok. Lehet, hogy később terjeszkedtek arra.
Incitatus a 155-ös hszban írtad a 3794-e képre:
Váci u. - Régiposta u. sarok. Ez persze nem művészet, ott vannak az utcatáblák. Ami viszont érdekessé teheti a képet, hogy itt nyílt meg később az első olasz étterem, a Napoletana
385. A képen egy 42-es villamos érkezik az Üllői úton a Kun Béla (Ludovika) téri megállóba.
Nem vagyok ám biztos benne. A 42-es a Móriczról járt a mostani, kispesti végállomásáig (a Honvéd pályáig). Ezen az úton baloldalt ekkora parkot máshol nem tudok felidézni.
LoviGabinak: A 9263 egyszavas megfejtését (Kőbánya) én pontosítanám: Az egykori Zalka Máté tér, szemben a Kőrösi Csoma Sándor utca (ma sétány, az utca jobbra kerül), hátul a Szent László templom tornya.
A Wikipédia szerint: 1949. március 1-jén jött létre az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat. 1949. június 20.: az Állami Biztosító Nemzeti Vállalat (ÁB) alapítása.
Tehát a minimum az 1949. június 20 amikor már mind a két NV létezett.
Bocs nem téged javítalak ki, csak Lovi Gabinak jelzem, ez a kép az 1024 hsz ben lett megfejtve. a táblázatában 5179 helyett 5719 nek lett beírva, ezért nem volt található.
Igen; bocsánat, azért nem tettem rendes linket és képet, mert én is csak 99%-ban vagyok biztos. Csak innen látszik az adott szögben a híd, tahát máshonnan nem lehet, de nem találtam képet az utca akkori (Intercontinental előtti) arcáról.