E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Ez a kép a XII. kerület Karthauzi és Művész utca sarkán készült, a Királyi Magyar Automobil Club hegyiversenyén, népszerűbb nevén: a Svábhegyi versenyen. Kb. 1926. Nem tudom beazonosítani az autót, de igyekszem.
Szia Incitatus, megerősítést kértél, ezért idézem NZA megfejtését Síndöcögények, főleg a sárgák fórum, 93340 hsz-ból.
Ritkaság tekintetében szerintem az egyik legértékesebb járműfotó a következő: http://www.fortepan.hu/image.php?id=2579 Ez Miskolc, nagy Ganz kocsival, és egy-egy volt MDV-s gőzmotorkocsi és mellékkocsi látható.
Tudtam, hogy régesrég a Bajcsyt Váci körútnak, később Vilmos Császár útnak hívták, de sose tartottam a Kiskörút részének, mert nem volt koncentrikus a Nagykörúttal, mint a Kiskörút 3 része.
A Kiskörút - szerintem - nem közigazgatási, hanem köznyelvi kategória. Lehet ilyen meghatározása is, amit idézel, de engem ez meglep. Nálam a korábban is körútnak nevezett Bajcsy szerves része a Kiskörútnak, kerülethatárként is így teljes a dolog.
"A Kiskörút Budapest belvárosának egyik fontos útvonala, mely egy körívet alkot a Deák Ferenc tér és a Fővám tér között. HÁROM útszakasz alkotja: északról délre haladva az V. és VII. kerületben futó Károly körút (volt Tanács körút), az V. és VIII. kerületben futó Múzeum körút, valamint az V. és IX. kerületben futó Vámház körút (volt Tolbuchin körút). A Kiskörút az V. kerület egyik határvonala."
"3704. Lenin (Erzsébet) körút páros oldalának első tömbje. Jobbra nem látszik az éjjel-nappal közért, balra nem lázsik a New York palota. Szerintem aza páratlan oldal, nem?"
Dehogynem, elírtam, a fenébe! Helyesen tehát:
3704. Lenin (Erzsébet) körút páratlan oldalának első tömbje. Jobbra nem látszik az éjjel-nappal közért, balra nem látszik a New York palota.
Azt sejtettem, hogy a Kiskörútról lehet szó, csak azt nem tudtam, hogy a Károly körútnak ez volt az ideiglenes neve, gondolom a tanácsköztársaság tiszteletére. Mi mind a három részét egyszerüen Kiskörútnak hívtuk.
2918-s Komárom közúti híd, hídfő 2916-s ugyan ott, már BONNIE megfejtette. Ez szerintem tükrözve van. 2915-s valahol Leányfalun egy cukrászda. Tudja valaki hol? A komáromi Erzsébet hídról egy régi kép.
ez a 2921-es kép. tükrözni kell forditva hivták elö. igy már biztos vagyok benne,hogy kisorosziban a révnél készült a kép. balra ott a hegycsucson van a visegrádi vár. jobbra itt a bal oldalon ha tovább megyünk ott a sziget csúcs ahol kempingezni szoktak. holnap ha ilyen jó idő lesz mintmost elmegyek és lefotozom . magammal viszem a képeket és megprobálok ugyan oda beállni,ahol készültak.
nagyon hasonlit a kisoroszi komphoz. főleg az utolsó kép.pont igy néz ki az utca kisorosziban ahol le kell menni a komphoz. a többi foton pedig látszik a kisoroszi templom tornya és az is olyan mintha ott készült volna a kép-képek. keresek képeket a környékről tavaly elég sokat csináltam ott ahogy átmentem a komppal.
3704. Lenin (Erzsébet) körút páros oldalának első tömbje. Jobbra nem látszik az éjjel-nappal közért, balra nem lázsik a New York palota. Szerintem aza páratlan oldal, nem?
3598. Lenin (Erzsébet) körút páratlan oldala a Barcsay utca felé fényképezve. A szemben lévő saroképület alsó szintjén lett később a Lakberendezési Áruház.