E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Többen tesztek fel most készített képeket, a régi megfejtett képek mellé. Talán kellene egy új topikot létrehozni, hogy meglegyenek összegyűjtve ezek. Meg kellene próbálni ugyan onnan fényképezni, és egymás mellet láthatnánk a két képet. Persze ha pl. egy erkélyről fényképeztek és nem lehet feljutni oda, elég lenne az erkélyt lefényképezni. De mondjuk egy hegynél ez nem igaz, fel kell menni megközelítőleg oda és onnan fényképezni.
Neve lenne mondjuk "FortePan akkor és most" A "fortepan_projekt.xls" fájlban egy új oszlopban kéne jelezni a kép mellet melyik hozzászólásnál találjuk az új topikban a két képet egymás mellett. Pl. nemrég volt a Mammut helyén lévő omladozó ház, érdekes lenne egymás mellet látni a két képet.
Olyan szabály kellene, hogy csak saját képek, nem internetről leszedettek. 2010.09.07 után készültek (ez a topik akkor nyílt).
Én még nem tudok létrehozni új topikot, de ha szerintetek is ez jó lenne, valaki létrehozhatná. Ha nem, akkor persze rakhatjuk továbbra is ide a képeket.
Kitűnő, valóban az van a képeken. Az első képen a Kis Gellérthegy, a Bazilika látszik. A várnak akkor nem volt kupolája. A másodikon a Hegyalja út 89 (Virágh Pál-1942) nagyon szép háza látszik. A harmadikon lejjeb a Sashegy támfala.
4506-s és a 4504-s kép ugyan ott készült. Sas-hegyen a Hegyalja úton.
A 4506-n van egy ház a háttérben. Megkerestem a térképen a 4507-s kép alapján. A kép bal felső sarkában lévő ház az szerintem. Előtte a Hegyalja úton készült mind a három kép.
Szent István szobra a Mátyás templom és a Halászbástya között a Várban, szemben a Tárnok utca és Szentháromság utca sarka Városvédő Pallasz Athénészobra (a homályban) a régi budai városháza oldalában – időnként lándzsa nélkül
4251 - Régi polgári Tisza híd. 1950-ben adták át. Majd 1994-ben áthelyezték új helyre, cigándi Tisza híd lett.
Nem találtam a régi hídról képet. De nagyon nagy a hasonlóság a két híd között, ezért gondolom, hogy ez a régi polgári híd. átadása lehet. Aki tud a régi hídról képet, erősítsen meg.
3595 - Budapest. Horváth Mihály tér 17-19. A Helyközi Távbeszélő Igazgatóság bejáratának széle látszódik (ma is Magyar Telekom). Egy 1956-s képet találtam, ahol látható az épület.