E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Most komolyan elgondolkodtattál - tényleg lehet, hogy megcsal az emlékezetem... Jó lenne megnézni újra helyben - csak most messze vagyok. A Dísz-téren laktunk, utána ide költöztünk a Szilágyi Dezső tér - Fő. u. - Vám. u. sarkához közel. Mindkét helyen fotóztam, a Pala utcában is a Kapucinus utcából föntről, a Duna felé, talán avval a képpel keverem. Viszont egyre gyanúsabb, hogy igazad van. (Azon gondolkodtam, régen is Kapucinus utca volt-e a neve, vagy más - nem tudod véletlenül?)
Bocs, azt hittem, a Tárnok u.-i képről írtad az 1927-et - ugyanis egyszerre vagy hathoz akartam hozzászólni, és nagyon idegesítő az 5 perc várakozási idő, bezavar! (Még új vagyok a fórumon...)
Bocs,ez a Pala u. nem a Vám. Ezt és az előbbi pár vízivárosi képet én lőttem a 70-es évek elején az Exa 500-asommal. Ekkor már építették már a Francia Intézetet. Télen arra a telekre jártunk le korcsolyázni kislány koromban, a 60-as években. Miklós bácsi üzemeltette amikor fagyott. Nyáron csak egy bekerített üres telek volt.
A kép nem 1927-ben, 1936-ban készült, (szerepel itt a fórumon egy 27-es gellérthegyi képem, talán az tévesztett meg), - ezt anyám 12 éves bátyja csinálta, azért olyan ferde és bemozdult. Valóban a Tárnok utca és Anna utca sarka, angolul ott van, hogy várkerület, és a tagekben is jelöltem. Kár, hogy tegnap nem olvastam a hozzászólásaitokat, hamarabb válaszolhattam volna...