E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Ez tényleg az, gratulálok! A két jobboldali épület egyértelmű. Tényleg kérdés hogy hova tűnt a középső, de hát akkor is bontottak, építettek. Korábban itt állt egy klasszicista épület, a híres Kemnitzer ház. Az 1930-as légi fortepanoknál még megvan, ez biztos jóval későbbi kép, de még balrahajtsos.
Jónak tűnik, és az üzletek nyilván bizonyítják is. Az a nagy épület középen, kissé homályosan a Vigadó tér melletti elsó szálloda volna? És miért üres jobboldalon a második telek (ha jól gondolom, a későbbi Uvaterv ház helye)?
pégének igaza van, ha megnevezünk valamit, az csak a Kossuth tér lehet, a házak számozása is azt jelzi, hogy oda tartoznak, hiába állnak a Balassi folytatásában.
Ha ez tételesen igaz is, a köztudatban Kossuth térként elsőre a Parlament előtti terület ismert. Ha Kossuth térként azonosítjuk is a képet a szövegben, a pontosabb helymeghatározásra akkor is szükség van.
Ha erről az oldalról indítod a kereséstz, akkor be tudod jelölni, hogy a térképek között keressen, alul pedig van egy Eredeti dokumentumokkal ellátott rekordok rubrika, ha azt beikszeled, akkor elvileg csak azokat adja ki, amelyekhez van térkép.
Sok térképnek csak az adatlapja szerepel, maga a térkép nem. Gondolom feldolgozottsági foktól is függhet. De így is olyan sok van, hogy nem győzzük végignézni.
Szerintem a legjobb talán a „Budapest” szóra keresni, pláne a subject sorban, úgy tonnaszám szedheted elő a térképeket. Én most éppen a XIX. sz-i kataszteri térképek 106 lapját böngészgetném, ha nem kéne dolgoznom is.
Köszönöm, aztán mégis felraktam. Más szisztéma mint ahogy én keresnék, eddig egy Budapest térképet sem találtam.Hogy kerestek rá? Talán egy példa (keresőszó-lista) átsegít a kezdeti nehézségeken :)