E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Magyarország, Budapest XVII. Rákoscsabai Nepomuki Szent János Főplébániatemplom.
/A Rákoscsabai Főplébániatemplom (hivatalos nevén: Rákoscsabai Nepomuki Szent János Főplébániatemplom, más néven: Ócsabai templom) Rákosmente legrégibb műemléke. Budapest XVII. kerületében, a Péceli úton áll./
Csak távoli, homályos képet találtam róla itt és itt. Amennyiben jó a helymeghatározás, valaki kiegészíthetné a képen bekarikázott épület nevével a leírást.
Ezt is a környéken kerestem, a kétvágányos vasút a Badnerbahn Bécs és Baden bei Wien között, az autókupac melletti épület ma az Auto Metzker az SCS-től északra.
Niederösterreich, Vösendorf, autókereskedés a Triester Strasse és a Badnerbahn vasútvonala mellett északra a Shopping City Süd bevásárlóközponttól.
1990 körül én is voltam párszor hasonló bevásárlókörúton (busszal), délelőtt Mariahilfer, délután SCS. :-)
Üllői út , jobbra a Mária utca torkolata, szemben Budapesti Tudományegyetem I. sz. Sebészeti Klinika (ma Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinika) épülete.
Hát akkor nincsenek, én már beletörődtem, véletlenül se akarok emiatt senkit se bszttni, az meg meg se fordul a fejemben, hogy azért nem kerülnek be, mert valaki szerint rosszak/helytelenek, mivel mindig igyekszem megfelelően dokumentálni a megfejtést, nem csak úgy bemondani.
Ami sokkal furcsább, amikor ugyanazon sorozatból levő, ugyanakkor, de nem ugyanazon hsz-ban megfejett képek közül esetleg nem minden megfejtés kerül föl.
Nyilván, ahhoz, hogy felkerüljenek, kell az, hogy a felrakónak legyen:
ideje és
energiája,
megtalálja a kép sorszámát abban a káoszban, ami itt tud néha lenni,
valamint el is fogadja (vagy ha nem ő, akkor az, aki elfogadhatja) a megfejtést.