E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
31041 és 31042 Kösz a megjegyzésért. Csakugyan lehet, hogy ez a Páfrány utcának az Alpári Gyula utca és a Szőnyi Ottó utca közötti szakasza, de jó lenne egy bizonyító fotó erre, mert az itteni házak ugyanolyannak tűnnek, mint az Endresz György utca és Nendtvich Andor út közöttiek.
Helyszín Pécs. A 31041 és 31042 képek nem az Endresz, hanem a Páfrány utcát ábrázolják (a belinkelt friss képen is csak a háttérben látszanak az Endresz GYörgy utcai házak, de maga az út, ami látható az a Nendtvich Andor út)
javaslat: Kisoroszival szemben a Dunabogdány és Visegrád között a Dunaparton
Indoklás: 2919
a hegylánc mintha azonos lenne
A többit vizslatom.
Ma megnéztem a szentendrei remizt. A téglafal hasonló, de nincs lábázat és más az oldalfal. Beszéltem a kép készítőjével, nem emlékszik, hogy anno hol készítette, de szerinte sem Szentendre. Megígérte, hogy megkérdi a feleségét, hátha ő emlékszik.
Köszi, hogy szóltál, magam sem értem, hogy hagyhattam ki, egy külön mappába szoktam lementegetni a frissítések közlekedéstörténeti szempontból érdekesebb képeit. Ez valahogy eltűnt belőle időközben, meg a csongrádi csuklós és a szolnoki pótkocsis kép is, már a cikk írásakor jutott eszembe, hogy volt ilyen is, így tölthettem le újra.