Az új 2 ajtós szólók és 3 ajtós csuklósok forgalomba állításával egyidejűleg -kihasználandó a hátsó ajtó melletti, utasok számára elzárt területet- ismét bevezetik a kalauzrendszert. Ezzel csökkenthető a járművezetők terhelése, hiszen EAF helyett ezeken a járműveken HAF lép életbe. A megállókban pink (EAF), illetve okkersárga (HAF) színű ruhát viselő alkalmazottak fogják segíteni a megfelelő irányú utasáramlást - az éppen beérkező jármű típusának megfelelően.
A 274 valamikor 2025 II. negyedév folyamán. A 81-esnek pedig készülnek a megállói, húsvétra ígérte a kivitelező az elkészültüket. Aztán még meg kell várni, hogy vége legyen a Vezér utcai terelésnek is. Bőven tavasz vége, de lehet nyár eleje lesz... mindenesetre utóbbi ha jól tudom, hamarosan lezárásra kerül.
Kisebb forgalomtechnikai és járdasziget bonási munkálat után (Kerepesi x Albertirsai) lehetővé kellene tenni a fordított körirányú járatást is. Rendezvények idején pedig a főiránnyal mindig ellentétesen járatni. Kerepesi út felől sokkal többen jönnek a rendezvényekre - tehát a rendezvény kezdetekor a mostani körforgalomban, a rendezvény vége felé viszont fordított irányban lenne célszerű járatni.
A magasságkorlátozóban van a kábel, aminek mint tudjuk az évek során többször nekimentek, egy utóbbi ilyen vezetékszakadást eredményezett, ezen most valami ideiglenes kötés van, ami nem működik megfelelően - ennyit tudok.
Pedig pont a Kosztolányi Dezső téren és a Móricz Zsigmond körtéren szokott sok felszálló utas lenni a belváros felé, illetőleg leszálló a belváros felől.
Csak nem értem sose, hogy miért a 7-es ilyen mostoha, míg pl. a 153-as gyakorlatilag üresen rohangál évek óta Kelenföld (Őrmező)-Tétényi út-Infopark szakaszon.
Az a 217E szvsz inkább 207E szeretne lenni, az menne az Alsóhegy utcán keresztül. :) De amúgy valóban érdekes, szerintem inkább azt akarják, hogy a Tétényin megmaradjon a kapacitás, de a Bartókon a 7-es szerepét csökkentsék (esetleg esti és hétvégi leállással, olyankor meg a 207E lenne csak?).
Abban a tervezetben egyébként beszélnek Újpalota és Budapart közötti 107E-ről, a 107 meghagyása mellett. Utóbbi végképp értelmét veszítené egy gyorsjárat mellett, hétvégén meg már most se kéne járatni.
Nekem az egész tervezet fura, mert említik benne a 7E hosszabbítást is a Bornemisszára mint lehetőség, de közben meg arról is van szó, hogy a 7-es busz XI. kerületen belüli szerepe csökkent. Utóbbi teljesen érthető, hiszen ritkítva lett és teljesen kiszámíthatatlanná vált. Persze hogy leszoknak az utasok egy olyan járatról, amire csúcsidőben se ritka, hogy 15 percet kell várni.
Említik a 7E-217E esetében az Alsóhegy utcát, de vajon a Hegyalja útról hogy gondolnák vezetni a Karolina út felé, mert az Alsóhegy utca egyirányú a Hegyalja út előtt. Az Avar utca pedig elég szűk, ráadásul az elmúlt években forgalomlassító szigetek lettek, ami nemhogy egy csuklós, de még egy szóló busz közlekedését is nehezíti.
Amúgy a BKK-s tervezetcsomag beszél a 217E Budára hosszabbításáról a Bornemisszáig, vagy egy új 207E szintén a Bornemisszáig. Gondolom elírás volt, és a 207E-re gondoltak, a 217E-t nem tudom, minek továbbvinni Budára.
Hozzáteszem, ha a Blahán a 99, 217E végállomása kikerül a térre a Népszínházból- ami nagy segítség lenne és a mostani helyzettel ellentétben nem zavarna be nekik a sarkon lévő zebra-, utána a 7E sztem el fog kerülni onnan (pl. Döbrentein való végállomásozással ?).
Egyébként a Blaha olyan szempontból tényleg szerencsétlen hely végállomásnak, hogy szűk az utca, nehéz róla kifordulni a körútra, és amióta a Blahán megcsinálták a gyalogátkelőt a felszínen, azóta kb. lehetetlen a körútról a Rákóczira kanyarodni csúcsidőszakokban.
Vajon miért kellett elvinni a Harminckettesek teréről, ahonnan/ahonnét csak végigrobog a Baross utcán az Orczy tér felé. Most amíg kijut a Népszínházból, annyi idő alatt a Harminckettesek teréről indulva már a Könyves Kálmánnál lenne. Kellett az a plusz 5 parkoló?