E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Közvetlenül a belvárosba vezető Budai út mentén található, egy családi házas karakterű, feltűnően zöld, kerthelyiséges saroképületben. Büszkén feszít rajta az életkora, ugyanis 1912 óta kocsma. Kevés idősebb egységben fordulok meg én is, túlélte a százast, bár nem szakadatlanul üzemelt ezt is mesélték."
A falon lévő Pokolgép-poszter az Ifjúsági Magazin 1990. áprilisi számában jelent meg, úgyhogy ez alapján legkorábban 1990-ben készülhetett a kép, melyen középen Horváth Péter fotográfus látható.
Megpróbálok további adatokat, információkat gyűjteni, ha valamiben eredménnyel járok felteszem. Ez így még bizonytalan és nem pontos, elismerem. Remélem sikerül megtalálni.
valóban a 66-os képeket néztem, amiken egyébként látható a melegágy-telep
most már értem, h te a főkertészből indultál ki
de vajon miért van az, h az újságbeli képek egyetlen részlete sem egyezik a fp képekkel, illetve a cikkben nádlemezekből készült melegágyról beszélnek, a mi képeinken viszont rendesen deszkából ácsoltak vannak
Ne haragudj megkérdezhetem, hogy milyen évjáratú légifotókat néztél meg? Csak azért mert itt a gazdaság még 1957-ben nagyon az elején volt....néhány épület. Amennyiben egy 1966-os évjáratú térképet néztél meg akkor, bizony már hatalmas változások voltak ebben a térségben. A fentrő.hu-n az 1960-as légitérképek ki vannak takarva, gondolom állambiztonsági okokból.. sajnos korábbit meg nem találni. Szerintem a helyszín: Perjéspuszta.
Magyarország, Almásfüzitő, Perjéspusztai Állmai Gazdaság - valószínűleg gombatermesztő telepet látunk. Ezek alapján: A Pécsi család által adományozott képek első darabja Almásfüzitőn készült... a negyedik képen már a feltételezett Perjéspusztai telep képei lehetnek. (feltételezett) A 287743 képen Váradi Ferenc akkori főkertész / agronómus is látható: (a második képen kb. 13 évvel idősebb )
A további képek talán erősíthetik a feltételezett helyszínt: (sajnos a közelben működő Almásfüzitői Timföldgyár egyik (fent szereplő) Fortepan képen sem látszik, a környezet viszont hasonló) Érdemes megemlíteni, hogy a melegvízzel fűtött (alagcsöves) hollandi ágyak, melegvizes hajtatóházak, 1958-59-ben épültek ki itt, az országban első helyen.
A háttérben lévő kerítésen lévő moziplakátok alapján: Budapest IV. Újpest.
Árpád úti Apollo (később Attila, majd Fény, majd Lux) mozi; Vörösmarty utcai Tündér mozi; Árpád úti Corso (később Árpád, majd Alkotmány) mozi; István úti László (később Blaha Lujza) mozi.