Én azt sem értem, hogy miért nem lehetett a 223E-t a Pesterzsébet, Baross utca és Pesterzsébet felső megállók felé vezetni, hogy a 36-os és 66-os buszok utasai is értelmes átszállási lehetőséget kapjanak. Akkor talán a Soroksáriak sem követelnének annyira új buszjáratot. Cserébe a 224E mehetett volna a Baross utcán keresztül.
Tudom szent a BKK sokaknak. Nagyon sok hülyeséget csinálnak bűntelenül, mert meg tehetik sajnos. Azok akik meg szolgálják és kapják mindenért a kötbért tőlük azok meg hallgatják az utasok szidást, anyazását.
Mondjuk ha nagyon akarnák akkor a 15-ös régi forduló szabadjára be lehetne fordítani a 223E-t csak az a lámpa a 15-öst is szívatta eleget. (Milyen szép is volna ha lehetne a FUTÁR adatok segítségével irányítani a lámpákat...)
A mostani 223E nem tud bemenni a belső végállomásra. Így logikus, hogy aki pl. Pesterzsébetre megy, az ne rohangáljon át az aluljárón (rosszabb esetben az úton), hogy melyik (223E, 224, 224E) megy előbb.
Az 54, 55, 255E bent marad, az is logikus. Imréig egy az útjuk.
Szóval, csütörtöktől(?) és hogyan változik tovább a Boráros végállomás rendje?
Jól értem, csütörtöktől a 224/224E nem a mostani (belső) végállomáson fordul, hanem a Közraktári visszafordítónál és a 15-ös "híd alatti" megállójából indul?
Lehet szűkös lenne neki csütörtöktől... :D Megy be a helyére a 224-224E :) Na meg lehet elég közeli jövőben kihisztizett soroksári yorsbusznak is végállomásozni kell valahol.
Köszi a beszámolót. Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet a Mester utcai megálló. Ez egy expressz busz. Az összes átszállási kapcsolat, amit a Mester utca nyújtani tud, a Corvinnál vagy a Borároson megvan. (Kivéve 51-es villamos, amire viszont nem észszerű átszállni, ha jól sejtem.) Ráadásul ellenkező irányban úgysem áll meg itt.
Világos, akkor sajnos a Futár miatt félrevezettem a vezetőt. De legalább neki tudtam szólni, hogy a 15-ös csak a Kecskeméti utcában áll meg, ha kérdezik. (Ugye? :-) )
Úgy adódott, hogy utaznom kellett a 223E busz első munkanapjának reggelén az új szakaszon. Nem reprezentatív, csak érdekességként írom.
A Fővám térre kb. 30% telítettséggel érkezett és ment tovább. Az első Kálvin téri megállóban kiürült a busz és egyetlen utas szállt fel, egy másik pedig a 15-ös buszt kereste. (Már nem volt időm szólni neki, hogy a Kecskeméti utcában keresse.) Az Üllői út elején se le-, se felszálló, csak a 100E-re várakozókkal volt tömött a megálló. A Corvin-negyednél még egy utas felszállt, aki a járdáról épp meglátta, hogy hopp, itt egy busz.
A Mester utcánál a leszállásjelzés ellenére nem állt meg, szóltam a vezetőnek, súlyos elnézéseket kért ("első napom itt") és természetesen leengedett. Mentségére szóljon, NINCS KINT a buszmegálló tábla, csak a tájékoztató, hogy december 13-tól itt fog megállni a 223E. Tábla hiányában Ilyen esetben talán a KRESZ szerint sem állhatott volna meg.
Igen, lesz 7B. Itt az aljára görgetve megtalálod a szilveszteri forgalmi rendet (7B-t csak a 7-est lenyitva ír). A menetrend.app és a BudapestGO appban az érintett vonalak egy részénél már fent van a szilveszteri menetrend.