E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Itt sztem van egy kis kavar a végül felkerült képalában, az valójában egy eggyel arrébb lévő panelre vonatkozhatna. Sztem így lenne helyesen (megfelelően azzal, ahogy troglodita írta):
Kerék utca a Kórház utca felől a Raktár utca felé nézve, szemben az épülő Szentendrei út 2/b-16 sz.
Szépvölgy - Hármashatárhegyi út A Fenyőgyöngye étterem előtti buszforduló a Hármashatárhegyi útnál a Szépvölgyi út felől. A helyszín (Google-MAP, 2019.): goo.gl/maps/KFWQzQqXhguMkVEx7
190939 - 191068 - Budapest, XIV. Hősök tere - Új Himnusz-felvételt készít a Televízió. Horváth Ádám rendező, Ferencsik János karmester, egyesített ifjúsági kórus és a Magyar Rádió és Televízió szimfonikus zenekara.
190755 - A Magyar Rádió Ötödik sebesség című műsorának a csapata - Fent: Németh Erzsébet, Barát József, Molnár Dániel, középen: Angyalosi László, Béres László, Pogány György, Naumann Gábor, lent: Sóskuti Márta és Dám László
Rátonyi Róbert (balról harmadik),mellette jobbra Lugosy Bálintné, majd Raskó Magda operaénekes,végül a jobb szélen Rátonyi Róbertné 1957(?) Gellért szállóban tartott opera bál
forrás Zebegény és Márianosztra között a Közép-árok mellett
nem tudom egy ma is létező forrással sem azonosítani
1929 > min 1930 - ekkor készült a forrásház
+++
esetleg ez a helymeghatározás nem visz közelebb?
A KERAK turisták vasárnap avatják fel vándorgyűléssel kapcsolatban a Börzsönyhegységben, a Bészobi-patak eredeténél lévő középárok mentén az általuk kőbefoglalt forrást. Még alig van másfél éve, hogy a szakosztály tagja a Túrista Szövetségnek, ezért különös elismeréssel kell megemlékeznünk a szakosztályról, amely működésével elárulta, hogy van érzéke a túristáskodáshoz és komolyan veszi feladatát. A vándorgyűlésre meghívták Puky Endrét, a képviselőház alelnökét és Zsitvay Tibor igazságügyminisztert is. Képviseltetni fogja magát a Magyar Túrista Szövetség és számos társegycsület.