E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
De 1955-ben még nem. 1954. december 10-én indult a villamos vontatás Gödöllőig, ezután viszont csak 1956. június 16-én vették fel a villamos üzemet Hatvan rendezőig, majd augusztus 17-én Hatvanig.
Viszont Rákos kezdőpontjának elelstével Hatvan felé nem voltak háromkarú kijárati jelzők. Mikori is a riport? 1955-ös? Akkor szóba jöhet Bp-Ferencváros kezdőpontja és más semmi, mert addigra már Kelenföld végpontja is befényjelzősödött.
Igazad van, Hatvanig csak 56-ra ért el a drót, de szerintem a korábban már elkészült részeket folyamatosan üzembe vették, tehát 1955-ben már járhatott Kandó Hatvan felé, ha addig nem is.
ok, lehet, ua az a ruha és frizura, és bár igaz kerthelységnek látszik, de lehet ez a helység, amiben a hölgy volt ílyen székekkel volt berendezve, mintha a fotós csak megkerülte volna a hölgyet
de egyáltalán nem gond tőlem, ha nem kap több képalát mint mondjuk Bpest
VI., Aradi utca 21-23. 1983-ban a Pest megyei Rendőr-főkapitányság nagyterme, ma ebben az épületben a Nemzeti Nyomozó Iroda működik.
A Magyar Rendőrben "megyei értekezlet" címen van a kép, a fotós, Csattos Pál Pest megyei témákon dolgozott, és emilben meg is erősítette, hogy "Én is ugy emlékszem, hogy a kép amit részemre megküldött a Pest megyei RFK. készült. Ugy emlékszem , hogy szép részletgazdag olajfestmény borította be az egész hátsó falat.Szinte már zavaró volt ,- az elnökség beleolvadt a háttérbe..."
Egyelőre nem tudtam kideríteni, a NNYI-nál megvan-e még a kép, és azt sem, hogy ki az alkotó. A sorozat egy másik darabján látni, hogy legalább még egy jelenet van a jobb oldalán.
MR 1955 szeptember Riport egy vasúti örs életéről c. riport, villamosított vasútvonal, úgyhogy valószínűleg a hegyeshalmi vonal, de nem találom. Vajon hol lehet? Rajta ha minden igazaz egyik első M44-es villanymozdonnyal az M424 5002 (prototípus?), egy másik képen egy másik a hegyeshalmi vonalon közlekedő villanymozdony az M40 009.
nem lelem, de nagy valószínűséggel a Balaton mellett készült, az 1977 jan. Üdülők télen c. 3 MR riportból, több BM üdülő látható itt, Bfüreden, Hévízen, Blellén. Egy másik kép róla:
pár ötlet a Magyar Rendőrből, ami szintén talán összefügghet
65665
nem találom, de talán Pécsen készült, mert a sorozat legalább egy másik képe ott készült, az Építők útja - Tüzér utca kereszteződésnél: 1968. május 10. Parancsnoki ellenőrzések
Köszi, ezt nem tudtam, de a kép alapján esélyes volt, hogy így lehetett. Elég forgalmasak lehettek ezek az utcák akkoriban, a Balzac-Visegrádi-Kádár útvonalon meg villamosok tömege haladt...
82466 Budapest V. az egykori Hal tér a Március 15. tér (akkoriban a Duna utca egy szakasza) felől a az Irányi (Kalap) utca felé nézve (a tér helyén ma épületek találhatók). A felvétel 1894 körül készült. dátum a fszek alapján
82412 Budapest VII. Rózsák tere 9-10., egykori római katolikus plébániatemplom (ma görög katolikus templom). A felvétel 1894 körül készült. dátum a Fszek alapján.