E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
1918. november 19-én Krúdy Gyula javaslatára Köztársaság térre keresztelték át, mivel itt kiáltották ki 1918. november 16-án a köztársaságot. Az elnevezés alig több mint egy évig volt érvényben, amikor újra visszakapta előző nevét.
Parlament előtti lépcső, szemben a Falk Miksa (Juhász Andor) utca - Szalay utca sarok. Jobb szélen a Igazságügyi Palota (ekkor Magyar Királyi Kúria és Ítélőtábla)
értem én, csak nem a párhuzamműről készült a kép, hanem a vasúti töltés (ill. a hídfő) felől. Ha a gáton állnánk, a kép alján lévő partrészlet nem keresztben látszódna, azaz nem a partra merőleges lenne, hanem azzal párhuzamos.
l. a Kopaszi-gát történetétröl szóló cikkböl bemásolt képet, a kép készítésekor az egész gát az volt, tehát a kép készítésének a helyét akkor úgy hívták, esetleg Kopaszi párhuzammünek.
Felszabadulási autóverseny Kisújszálláson Nemzetközi tájékozódási és ügyességi autóversenyt rendez Kisújszálláson április 4-én a MÁV-Egyetértés Sportegyesület, a városi KBT és az Autóklub helyi szervezete. Délelőtt 9 órakor rajtolnak a hazai, valamint NDK-beli, csehszlovák és román versenyzők az ABC áruház előtt. Az ügyességi futamot 100 kilométer hosszú tájékozódási verseny követi, majd délután 2-kor a Vadászcsárdánál újabb ügyességi próba lesz.