E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
3741 - Bp. Kristóf tér - a volt Aeroflot iroda (v.ö. 3796 - a Sabena iroda tükröződik mindkét képen)
3768 - Bp. VII. Landler Jenő utca (ma ismét István út) x Nefelejcs utca (ÉNy sarok)
3796 - Bp. Kristóf tér - a volt Aeroflot iroda (v.ö. 3741 - a Sabena iroda tükröződik mindkét képen)
3802 - Kilátás a Gellért hegyre és a Tabánra a pesti oldalról. A Citadella, Gellért szobor és az Ördögárok akkor még nyitott torkolata is szépen látható. Nincs még Erzsébet híd...
3918 - A romos Palota, előtérben a romokozók egy kedvezményezette, nejével...
Hű, pont erre gondoltam, hogy majd felrakom valahogy ide, vagyis a saját portámra, de ez még jobb. Amíg a win-t használtam, csak legyintettem erre a google-lehetőségre, most meg nagyon jól jön.
Gondolom a képek beágyazása nagyon lelassítja a betöltést, és a fortepanos linket mindig kéznél tartom, és csak a számot cserélem ha meg akarok nézni valamit nagyban is. Köszönöm!
rögvest kiderült, hogy nem követem naprakészen a topikot, de kimondottan jól esnek a segítő válaszok.
Lenne egy off-os kérdésem. Megnézném én azt a táblázatot alkalmasint, ami xls-ben letölthető, de most egy régivágású mac gépet használok, amire telepíteni sem akarok.., szóval van rá valami mód megnézni, vagy felejtsem el? Elég lassú a gépem a kalandozásokhoz, ezért is örülök, ha a fortepan-számok mellett a kis képek is itt vannak.
Ezeket a képeket egyszer már kiveséztük. A modell hölgyet is. Pár hónapja kb. Van olyan kép a sorozatból, ahol jobban beazonosítható a háttér, látszanak a lipótvárosi Palatinus házak. Emlékeim szerint... :-)