Keresés

Részletes keresés

rfc Creative Commons License 2 órája 0 0 233954

Akkor másmilyet veszel.

Előzmény: stolaz (233914)
rfc Creative Commons License 2 órája -1 0 233953

Pont a gerinced fogja megköszönni a flexibilis rácsot. A merev rács olyan, mintha a földre tennéd a matracot. Keményet matracból kell venni (H3 minimum), nem rácsból.

Előzmény: bautest (233909)
BJaca Creative Commons License 4 órája 0 0 233952

Ha már a szűkítést említetted, csináltam én is egy elszívót, maga a mókuskerék gyári fém, valami ipari levegő-elszívóból. 130-as nyílás van rajta, hatalmasat szív kb 200W-os motorral. De minél jobban szűkítettem, annál jobban csökkent a szívóhatás. Mivel elszívócsövem nincs, így arra használom, hogy a szálló port elszívja a gép körül, a bemenő nyílására autós pollenszűrőt raktam. Ebben a formában nagyon bevált. 

Előzmény: PacMan123_reloaded (233948)
sujgojo Creative Commons License 5 órája 0 0 233951

raadasul az elso youtube test, ami a temaban feljon, ezt a schepachot hozza ki elsonek. messze leelozve a az einhelt es a metabot..

https://www.youtube.com/watch?v=AKcm0hhkRIY

Előzmény: PacMan123_reloaded (233948)
sujgojo Creative Commons License 6 órája 0 0 233950

koszi a reszleteket! most tenyleg nem fer bele az idombe, hogy csinaljak egyet, pedig tetszik az otlet. a videokat azert megnezem!

Előzmény: szabad paraszt (233945)
elf Creative Commons License 13 órája 0 0 233949

Eladó egy egyedi építésű asztalosipari felsőmaró - mintakészítő-marógép 1.5 kW-os háromfázisú motorral.

A szánok manuális működtetésűek, az asztala két dimenzióban mozgatható és körbeforgatható..Morse-kúpos tokmánya van. Az asztal mérete 44*57cm, de a 44-es oldalon vannak még ennél távolabb elhelyezett rögzítési pontok, így nagyobb munkadarab is lefogatható rá. A motor-tokmány egység külön mozgatható finoman le-fel. Igény esetén el is fordítható A sebességváltás ékszíj átrakásával lehetséges. Sok leszorító, szerszám, kés, tokmány, gépsatu stb van hozzá

A gépet öntőminta-készítő édesapám tervezte és építette, precíziós épületasztalos munkákhoz pl galériák, lépcsők gyártása használta.

Tel: +36 háromszázkettő 11 33 14

Budapest 18. kerület

Mivel úgy néz ki hogy az ingatlan amiben a gép most van hamarosan elkel, ezért a következő két hétben(szeptember 26-ig) féláron odaadom, 450 00 helyett 225 000 fortintért!

Utána már csak 450 000-ért tudom adni.

PacMan123_reloaded Creative Commons License 14 órája 0 0 233948

"hogy gyaluforgacstol 1 perc alatt eldugol, ha nem veszik ki a motor elotti szurot"

Szűrőnek túlzás állítani, amennyire tudom valami rács van ott, hogy ha nagyobb darabod szippantanál valahogy, a lapátot ne ba***a össze. De igen, ki szokták venni, mert azért deszkadarabot ritkán gyalulsz, meg szívsz fel. Max ha földről forgácsot szívsz fel vele, és közé kerül valami levágott lécdarab.

"es hogy porra jo"

Hát ez vicces. Érdemes lenne megnézni, ki írta, nem Mekk Elek a nickneve? Pont hogy nagyobb (gyalu)forgácsra jó, és esetleg porra IS. Aztán vannak olyan esetek hogy leszűkítik/kitágítják a szívócsatornát, sokkal nagyobb mértékben mint azt a hatásfok megengedné. Ergo "megölik" a szívóhatást. Aztán jön az, hogy "sz*r", "kínai", "nem működik". Nem, ezt arra tervezték hogy 100/120-as csövön, 100/120/as gépcsatlakozással szívj el forgácsot, esetleg szalagfűrésszel durvább port.

Aztán van ez az öszvér csoda, más gyártótól is, sokan ezt is forgácselszívónak mondják, annak veszik:

https://allegro.hu/termek/scheppach-dc100-forgacselszivo-1787e5f6-3c73-4749-9e13-926a7619d0f2?offerId=16423617169

Namost - és bocsánat a hasonlatért -  de az van, hogy attól hogy 4XL-es kotont húzok, még nem lesz nagyobb a f....m.

"Kitermelési teljesítmény130 m³/h"

Ez egy porszívó, ká nagy átmérőjű csővel megáldva. Én nem tudom, hogy ha a forgácselszívók, amik nagyjából 1000 m3/h-nál indulnak, példának okáért mindjért ugyanúgy Scheppach, 1150 m3/h légszállítással ...

https://www.fizz.hu/p/elektromos-szerszam-kiegeszitok/scheppach-dc-500-forgacselszivo/Y23LJRTNW

... azok tudnak nagy mennyiségű forgácsot elszívni, ez az öszvér itt fent a ~tizedannyi teljesítménynel hogyan szív el.

Előzmény: sujgojo (233939)
elf Creative Commons License 14 órája -2 0 233947

Sziasztok!  

Itt sok gépépítő ember van, úgyhogy talán hasznos lehet nektek:

Eladó egy 100x62x3.8cm-es síkbamart aluminium ötvény szerszámgép asztal.

38 kg,   30 000 Ft

Budapesten a 18. kerülteben van.

+ 36 hároszázkettő 33 14

409 Creative Commons License 14 órája 0 0 233946

Osztrák.  :)

Előzmény: pali923 (233944)
szabad paraszt Creative Commons License 14 órája 0 0 233945

En magam epitettem, meg a propellert is fembol. Tudom, hogy ez most nem opcio, de egy ket reszlet:

- kb: 2 hetig tartott a megepitese,

- anyagaron annyiba kerult, mint az itt targyalt elszivok dragabbik fele,

- ha nincs otthon felhasznalhato villanymotorod, akkor dragabb is lehet,

- az enyemet egy 3f 2,2Kw-os motor tekeri,

- a sz@rt is kiszivja, olyan mint egy porszivo, csak nagy atmerovel ;)

- nem voltak terveim, csak videokat neztem, aztan neki estem es barkacsoltam.

Ez a par video tok jo szerintem:

https://www.youtube.com/watch?v=hn2lPDqwMKM (3 reszbol all)

https://www.youtube.com/watch?v=1D958u-ZLNs (2 reszbol all)

Előzmény: sujgojo (233942)
pali923 Creative Commons License 14 órája -1 0 233944

A Bernardo német vagy kínai név? :P :))

Előzmény: tfe_tng (233943)
tfe_tng Creative Commons License 15 órája 0 0 233943

Ami nekem van, az is valami ilyen német-nevű-kínai (Bernardo talán?), de annak fém propellerei vannak.

Pár éve annyiba került, mint az összes többi hasonló :)

Előzmény: sujgojo (233942)
sujgojo Creative Commons License 16 órája 0 0 233942

a fem propelleres nagyon draga, az mar nem a hobby kategoria, vagyis en olyat nem talaltam

Előzmény: halaloszto (233919)
BJaca Creative Commons License 18 órája 0 0 233941

Oda is betévedtem néha, de az elektrotanyán is volt pár topik. Ott mondjuk az volt a rossz, hogy tudtam, hogy egy olyan villanyszerelővel beszélek, aki nem csak a szakmáját, hanem a jogszabályokat is tudja, és sohasem fogja beismerni, hogy szerinte is felesleges valami. 

Előzmény: tfe_tng (233938)
stolaz Creative Commons License 25 órája -1 0 233940

Tamási Áram?

Előzmény: Tschaby (233935)
sujgojo Creative Commons License 26 órája 0 0 233939

koszi a linkeket!

azt hiszem az einhell tudja egyedul, hogy a beledugott gep inditja az elszivot. ez eleg hasznos, de jo sok penzt kernek erte. erdekes, hogy a schepachra es a metabora is vannak olyan kommentek, hogy gyaluforgacstol 1 perc alatt eldugol, ha nem veszik ki a motor elotti szurot. es hogy porra jo. pedig itt pont ugy olvastam, hogy porra ezek nem jok, inkab forgacsra.

ezek kozul fogok venni egyet, meg gondolkozom. lenne most egy hasznalt metabo is.

Előzmény: PacMan123_reloaded (233917)
tfe_tng Creative Commons License 27 órája 0 0 233938

Na, csak nem te is olvasod a villanyszerelő topicot ? :)

Előzmény: BJaca (233933)
tfe_tng Creative Commons License 27 órája 0 0 233937

Volt anno az általános iskolai könyvtárban egy "Hova kössem?" című könyv, amire valaki alkoholos filccel ráírta, hogy a f@****ra. Na, ez annak a következő kötete. 

Előzmény: Tschaby (233935)
tfe_tng Creative Commons License 27 órája 0 0 233936

Tudom, no para :)

Előzmény: Paco155 (233934)
Tschaby Creative Commons License 28 órája -1 0 233935

"a villanyszerelők kézikönyvét" az a Kábel a rengetegben, nem? 

Előzmény: tfe_tng (233932)
Paco155 Creative Commons License 28 órája 0 0 233934

A rengeteg faszom szakmám közül az egyiknek az alapja a statisztikai valószínűségek vizsgálata és egy esemény bekövetkezte esélyének a megbecslése. Így hát kérlek nézd el nekem, ha kicsit kritikusan állok a kérdéskörhöz. 

Viszont azt is pontosan tudom, hogy a lottó ötöst is megnyeri évente pár ember alig tízmillióból, szóval egy ilyen csillagállás is összejöhet.  És éppen ezért írtam meg már 6 hozzászólással ezelőtt, hogy igazad van, nem jó megoldás.  A többi már csak faszméregetés. :)

BJaca Creative Commons License 28 órája -1 0 233933

Amikor az akril kád lefolyójába fém közdarabot kell tenni, és azt földelni, akkor röhögtem ki az egész villanyszerelős kézikönyvet. Lenne esélyed túlélni egy testzárlatos bojlert, de az a földelés gondoskodik róla, hogy kinyírjon. Az EPH is csak arról szól, hogy legyen munkájuk. Mit fognak kitalálni, ha valahol egyszer szar lesz az EPH és van egy védővezető szakadás? 

Ha már idegbe kerültem, leírom ezt is: Műholdvevő, kettős szigetelésű, amit tilos földelni. Az antennabemenete meg csíp, mint az állat a kapcsolóüzemű tápjában lévő kondi miatt. Hát én leföldeltem, és kaptam érte mindent, amit nem tennék zsebre. Persze ez össze vankötve a Tv-vel, a Tv meg a hifivel. A hifi burkolata le van kötve védőföldre, és ez össze van kötve az RCA-val is, ami a TV testpontjára megy, ami össze van kötve a HDMI fémházával, ami így leföldeli a műholdvevőt. Tehát ha tilos, akkor is le lesz földelve. De az, hogy milyen veszélyt rejt, hogy egy kettős szigetelésű készülék fém burkolatát rákötöttem a védővezetőre, azt senki nem tudta megmagyarázni. 

tfe_tng Creative Commons License 29 órája 0 0 233932

Érzem az szarkazmust, de baszki, te PONTOSAN tudod, hogy a villanyszerelők kézikönyvét vérrel írták. Sajnos nem egy vicces olvasmány. 

Előzmény: Paco155 (233931)
Paco155 Creative Commons License 30 órája 0 0 233931

Tudjuk, de  ő azt mondja, hogy HA hibás a fí relé, ÉS rossz a földelés, ÉS nincs összekötve a nulla a földelővezetékkel, AKKOR akár ki is kerülhet a fázis azokra az eszközökre amelyek földelt külső burkolattal vannak ellátva, ÉS ha azok nem festettek vagy le van kopva a festék, vagy bármilyen bevonat akkor rázhatnak. 

Előzmény: BJaca (233930)
BJaca Creative Commons License 30 órája 0 0 233930

Amennyiben az óránál a védővezető és a nulla vezető össze van kötve rendesen, akkor még földelőkaró nélkül is le kell hogy csapja a megszakítót.

Előzmény: tfe_tng (233928)
Paco155 Creative Commons License 30 órája 0 0 233929

Már az előbb is a földre kerültem, nem szép dolog még meg is rugdosni. :D

Előzmény: tfe_tng (233928)
tfe_tng Creative Commons License 1 napja 0 0 233928

Amúgy fí hiba esetén is maga a kismegszakító a túláram miatt le fog oldani

Ezt is megcsillagoznám, mert mi van akkor, ha teszemazt annyira szar a földelés, hogy éppen csak pár amper csorog ? Akkor nem old le. Azt meg te is tudod, hogy az érintésvédelmi szabályokat NEM az ideális esetekre írják (mert ideális esetben nincs rájuk szükség). 

> Omron G9SA

Tanúsítvány a PLe besorolásig az EN ISO 13849-1 szabvány szerint

Ez egy minősített safety (buta) relé, a vészkikapcsolás csak az egyik alkalmazási módja. Ilyesmiket fejlsztünk mi is, csak az okos fajtát :)

Egyébként vészkapcsolónak tökéletesen alkalmas az öntartó áramkörös kapcsoló is, ez a legeszerűbb "safety" relé (amiből nyilván adódik a nagy megbízhatóság és hogy ez a legolcsóbb verzió)

Előzmény: Paco155 (233927)
Paco155 Creative Commons License 1 napja 0 0 233927

Oké, a hivatalos megoldás egy úgynevezett vészkikapcsoló modul építése az áramellátásba pl. Omron G9SA sorozat vagy hasonló.  Fogalmazzunk úgy, hogy ez a falba épített megszakító kapcsoló, a gomb meg csak a vezérlése. 

Amúgy fí hiba esetén is maga a kismegszakító a túláram miatt le fog oldani tizedmásodperceken belül akkor is ha nem csak megnyomnád a gombot hanem folyamatosan benyomva tartanád.

De rendben, ez sem jó megoldás. 

Előzmény: tfe_tng (233926)
tfe_tng Creative Commons License 1 napja 0 0 233926

a fázis/védővezeték közé (életvédelmi relé old le, ez a hivatalos megoldás a vészkapcsolóra)

Hol hivatalos megoldás ez ? Erősen kétségbe vonom.

FI relé hiba esetén az adott háztartás ÖSSZES  I.-es érintésvédelmi osztályba tartozó gépének a burkolata áram alá kerül (pl akár az a gép is, amire szerelted ezt a kapcsolót), ha egy ilyen megoldást használnál vészkapcsolásra. 

Előzmény: Paco155 (233916)
Paco155 Creative Commons License 1 napja -1 0 233925

A krónikus elhízást is megállították. :)

Előzmény: BJaca (233924)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!