Keresés

Részletes keresés

EPP__ Creative Commons License 1,5 órája 0 0 224744

Én unimaxos szorítókat vettem kb 6-8 éve.  Ezt a fajtát:

https://www.uni-max.hu/asztalos-szorito-120--300-mm/

Le voltak értékelve, ezért egyszerre vettem 4 db 120--400 ast és 5 db 120-1000 est. De ezek nem egyformák...  kb összerakták abból, ami a kezük ügyébe került.  A kerek mozgó pofa átmérője némelyik szorítón fele, mint a többin..  A piros műanyag papucsok a 9 ből 2-ről hiányoztak (ez mondjuk szállítás közben is történhetett), és van 2, amin a felső fix műanyagnak van valami mintája, amit beleprésel a fába, a többinek nincs. Bónusz,  hogy pár év elveltével a gumi tekerő némelyik szorítón elkezdett szétesni... ha tekerem, fekete szutyok marad a kezemen... hiába törlőm le alkohollal..  ez teljes anyagában szar... miközben a  többi nem... 

El lehet dolgozgatni velük,  de ajánlani nem tudnám.

De én a wolcrafttel is szívtam..  2 wolcraft szorítót is vettem, de azok azután csak macskát hajigálni alkalmasak... Amikor tekerem,  mielött megszorulna átugrik a menet!  Nem a száron csúszik odébb a mozgó darab, hanem a menetes szár ugrik az öntvényben...  Javítani se lehet rajta... szerintem.

EPP__ Creative Commons License 2 órája 0 0 224743

A nemrég vásárolt Festool DF 500 domino gépemben eltört a gyárilag adott 5 mm-es marókés. Nem bírta ki 20 db domino bemarását! Persze, hogy szombat délután gebed meg, amikor még 6 dominót be szeretnék marni...

Vasárnap jeleztem a problémát a Festool weboldalon. Hétfőn reggel hívtak, hogy bár nem terjed ki a marókésre a garancia, de azért egyszeri alkalommal adnak egy másikat. Mondtam, hogy közben rendeltem egy teljes készletet, délután megyek érte az X boltba. Mire odaértem a készletem mellé volt készítve az extra marókés. Ilyen korrekt hozzáállást nagyon kevésszer láttam. Le a kalappal! Mondjuk az is igaz, hogy ennyinek bele kell férnie abba az árba!

Lady fantasy Creative Commons License 5 órája 0 1 224742

Ez igaz! Én drágábban adtam el a Bessey egykezesét, mint amennyiért vettem. Pedig egy kaki volt, de jól nézett ki, és hát Bessey. ;-)

Előzmény: rfc (224740)
409 Creative Commons License 5 órája 0 1 224741

Amúgy elolvastad ezt az egészet az elejétől? Bizonyára nem, mert most olyanokat próbálsz nekem tulajdonítani aminek pont az ellenkezőjét írtam már az elején az olcsó silány szorítókról. Amit ajánlottam azt tapasztalatból tettem, mert jók a maguk kategóriájában. Persze lehet úgy is hozzáállni, ha nincs nagy neve, akkor csak valami szemét lehet.

Engem nem hat meg a Bessey név sem, ha azt látom, hogy egy 50-es szorítónak hornyolt, recézett* szára van. De ez az én véleményem, nem állítom hogy csak nekem lehet igazam.

* vajon miért is "jó" ez a szár megoldás??

Előzmény: rfc (224740)
rfc Creative Commons License 6 órája 0 0 224740

Ja, kerek 1 euró 20 centtel. A kínai nem annyival olcsóbb, mint amennyivel szarabb.

(Abba most bele se megyek, hogy egy noname vacaktól max anyagárban tudsz megszabadulni - ha addig el nem törik - míg egy Bessey vagy bármelyik felkapott márka 10-20 év után is szemmel látható összeget ér, ha az ember eladná.)

Előzmény: 409 (224738)
409 Creative Commons License 8 órája 0 0 224739

A nagyokkal többségében nincs gond, de itt most a kicsik vannak terítéken. (50x100--200)

Előzmény: Paco155 (224736)
409 Creative Commons License 8 órája 0 0 224738

Nem siklottam el, csak az drágább mint a 10€-s.

Előzmény: rfc (224735)
rfc Creative Commons License 8 órája 0 0 224737

Az Obi a barkácsboltok antikrisztusa. Normális lánc bevásárol innen-onnan a fogyasztói igények mentén, de az Obit azért hozta létre az Emil Lux szerszámgyár, hogy legyen hol elsóznia a különböző neveken futó hárompálcás kacatjait. Faanyagot se vegyél náluk úgy, hogy nincs nálad derékszög.

Sok sikert a szorító vásárlásához.

Előzmény: Hausch (224732)
Paco155 Creative Commons License 8 órája 0 0 224736

Ha  nem sürgős akkor a lidliben meg aldiban is szokott időnként lenni  talán kettesével.  Én vagy 10 éve vettem 4 db 600-asat meg 4 db 300-asat (kisebbre wolfcraft egykezest használok)  meglehetősen masszív darabok.  Nem tudom mostanában mi az ára de nem szokott rossz lenni.

Előzmény: Hausch (224732)
rfc Creative Commons License 8 órája 0 0 224735

A nagy matekozás közben elsiklottál a magyar bolt linkje felett, ahol 1890Ft a posta (GLS).

Előzmény: 409 (224733)
409 Creative Commons License 9 órája 0 0 224734

Ja és a 14€-áráért itthon lehet venni 70x150-es Pihert, (5490ft) ami már ránézésre is nagyságrenddel komolyabb mint a linkelt 50x150-es Bessey.

Szerintem. !

Előzmény: 409 (224733)
409 Creative Commons License 9 órája 0 0 224733

Matek:

Az a noname-ért 10€ az most kevesebb mint 8€, és annyit is kell érte fizetni (3190ft)

A nevesért fizetendő 10€* az most kicsivel 4000ft fölötti és még felszámol ezt-azt a bank mire átváltja, ha nincs devizaszámlája.

Ergo darabonként lesz ~1000ft különbség, + a szállítás is minimum duplája lesz mint a hazai.

Megjegyzem, ez a méretű Bessey a hornyolt recézett szárával engem nem győz meg, pont úgy néz ki mint a kicsivel olcsóbb névtelenek.

* ahol olcsóbb a szállítás, ott meg 14€  !!

Előzmény: rfc (224731)
Hausch Creative Commons License 9 órája 0 0 224732

Bocsánat, nem akartam én ebből ekkora vihart kavarni :D (bár tudom, hogy más pénzének költése, majdnem olyan jó, mint a sajáté :D)

Csak a teljesség kedvéért leírom a sztorit (bár lehet újat nem mondok senkinek):
A faipari munkásságom hajnalán vettem 3 csomagot abból az OBI-s kakiból. Szépen lassan elkoptak, de mondjuk a negyede használható. Valamikor 1-2 éve gondoltam, hogy akkor beruházok 4 db egy fokozattal komolyabbra, ez valami PROLINE szorító volt, bevallom megvett azzal, hogy valami kis golyócska van a mozgó pofa alatt, úgy gondoltam, hogy ez majd frankón egyből megakasztja. (Nem. 1 év hobbista használat után a 4ből már csak 3 jó. A golyó csak arra jó, hogy nem zuttyan le tehermentesen a rúd aljára) Úgyhogy most megy a hangya tovább, olyan szorítót keresek, ami az én életemet kiszolgálja és ha nem egy vagyon az sem baj. Ezért is volt szimpi a 409 féle Jorgensen. A 2db 150 +2db 300-as teljesen jó kombó szerintem, néha a nagyobbat kerülgetni nagyon macerás. De általában egy 150-es elég. Gyerek miatt amúgy sincs most sok projekt, meg nagy önfeledt barkácsolás, úgyhogy ez amolyan terepfelmérő volt.

Mindenesetre rfc-nek is köszönöm a tippeket, bevallom ebay és külföld a satuershop erejéig jutott csak az eszembe.

Előzmény: rfc (224731)
rfc Creative Commons License 10 órája 0 0 224731

Akkor veszel máshol, akik olcsóbban szállítanak Magyarországra:

https://www.ebay.de/itm/285281618952

Vagy veszel helyben:

https://hgszerszam.hu/BESSEY-ORSOS-TEMPERONTVENY-SZORITO-TPN15B5BE

10 euró akkor is rengeteg egy noname motyóért.

Előzmény: VargaRoland (224728)
grabmaster Creative Commons License 11 órája 0 0 224730

Innen "csak" ~€19 a szállítási díj, bár a szorítókat drágában adja: https://www.mikestoolshop.at/handwerkzeuge/spann-schraubzwingen/temperguss-schraubzwinge/?p=1

Előzmény: VargaRoland (224728)
409 Creative Commons License 12 órája 0 0 224729

Az igaz, de ő 2db 300-ast és 2db 150-est akar venni, így már 50€ az a 40, + a szállítás amivel pont duplájába fog kerülni. (meglehet, még az áfa különbözetet is ráteszik)

Előzmény: rfc (224727)
VargaRoland Creative Commons License 12 órája 0 0 224728

+ 51 EUR szállítási költség Magyarországra...

Előzmény: rfc (224727)
rfc Creative Commons License 13 órája 0 0 224727

4 db 150-es Bessey konkrétan ugyanúgy 40 euró:

https://www.schraubenluchs.de/1-Stueck-Bessey-Temperguss-Schraubzwinge-TPN-mit-Holzgriff-TPN-BE-150-50

A két mütyür derékszög meg használhatatlan, a szorító pofája alig fér rá.

Előzmény: Hausch (224626)
mr.York Creative Commons License 14 órája 0 0 224726

Ha jol latom akkor kulon kulon megveve olcsobb mint a keszlet :).

Előzmény: Hausch (224723)
BJaca Creative Commons License 14 órája 0 0 224725
Előzmény: NeomatiK (224724)
NeomatiK Creative Commons License 14 órája -3 0 224724

Köszi a felajánlást. De szerintem fogok venni valami vésőt. Vagy egy bikább csavarhúzó+spakli+sniccer kombóval megbarbárkodom :)))

Vagy megveszem a 9999 Ft-os lidlis 6db-os készletet és visszaviszem használat után és visszakérem a pénzt :D

Előzmény: Fűrész Elek (224691)
Hausch Creative Commons License 15 órája 0 0 224723

Ú köszi :) Ennek az árától nem lábad könnybe a szemem sem :D Egy próbát lehet teszek egy 4 db-os készlettel... Aztán, ha nem jön be, tényleg jönnek Besseyék...

Előzmény: 409 (224714)
BJaca Creative Commons License 17 órája 0 0 224722

Az ott kezdődne, hogy kellene egy becsületes asztali köszörű. De itt talán pár századot kellene csak elvenni az anyagból. 

Előzmény: Ribalta (224719)
BLaci77 Creative Commons License 27 órája 0 0 224721

Nem kell bekapcsolni a szalagcsiszolót a kések alatt. Kézzel kell oda-vissza mozgatni a szalag tárgyasztalán és nem fogod ferdén félreköszörűlni az éleket. Egy éve így élezem a késeimet és mindegyik jól működik. Természetesen a fix pálya is kiváló.

Előzmény: Boarhunter (224717)
rfc Creative Commons License 27 órája 0 0 224720

Ilyen systainert használ valaki? Elég könnyű még egy kis gyalupadhoz képest is, használható a gyakorlatban valamire? Vagy arra azért elég, hogy géppel elvágjon rajta dolgokat az ember?

Ribalta Creative Commons License 27 órája 0 0 224719

Asztali köszörű, vezetővonalzó, kézi ide oda tologatás, zöld szilícium karbid kő 

A tárgytartót szögbe állítod és egy 2 mm-es vaslemezcsíkot két kis csavarral rögzítesz rajt 

voalá >-)

Előzmény: BJaca (224718)
BJaca Creative Commons License 28 órája 0 0 224718

Ha már szóbakerült a gyalukés élezés, a Metabo keskeny kis kését hogy lehetne megfenni? Kaptam párat a gép mellé, ami még nem veszett fejsze nyele, vagyis nincs benne csorbulás legalább az egyik oldalán.

Boarhunter Creative Commons License 28 órája 0 0 224717

Az a baj, hogy ha kicsit "ferdén" nyomod akkor félreköszörülöd a késeket. Ha nem figyelsz, ahol belekap a szalag ott többet vesz le mint ahol kilép. Jobb a fix pálya.

Előzmény: BLaci77 (224715)
Maximboy Creative Commons License 1 napja 0 0 224716

Ezzel a témával inkább az offtopicban a helyed.

https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9178847&na_order=

Ha nem sürgős és használható darabot keresel (nem csak egy kézi tekerős játékot), nézegesd a Pasco oldalát, vagy akár vedd fel a kapcsolatot velük, náluk szokott lenni használt örlőkéses kávédaráló, vendéglátóipari minőségben, de nyomott, szabaduló áron. IBI KM65-öt vettem náluk, potom 25e Ft-ért. Beállítottam a spájzba, mert nem fért el a pulton. :-)

Már másfél éve hibátlanul teszi a dolgát.

Előzmény: Lambada7512 (224707)
BLaci77 Creative Commons License 1 napja 0 6 224715

Sziasztok,

Egy tipp azoknak, akik gyalukés élezés problémáját szeretnék megoldani. Gyalugép 250x30x3.0 méretű gyalukéseinek (3db) kézi élezéséhez 3D nyomtatással készítettem egy élező készüléket. A készülékben 45 fok-os szögben pozícionált és csavarokkal rögzített késeket az élcsiszoló gépem 150mm széles 200-as szalagján kézzel ide-oda csusztatva szépen ki lehet csiszolni őket. Természetesen pl.: egy szög által ütött több mm-es csorbulást nem lehet vele kicsiszolni, de a normál használatból adódó késkopást meg lehet vele oldani. A nyomtatáshoz szükséges modellt is én készítettem. Bármilyen méretű késhez lehet ilyen adaptert készíteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!