"a motor és az első motortól jövő fogaskerék között lesz a hiba."
Igen, esélyes, csatlakoznék 409-hez is ("Valószínűleg a motor fordulatszám csökkentő részében lesz a hiba").
A videón látszik hogy terheletlenül is akadozva forognak a továbbító hengerek, mert a motortól jövő fogaskerék is akadozva forog. Abban a "gearboxban" lesz valahol a bibi, ami az ékszíjhajtás ellentétes oldalán van.
Az nem tiszta hogy a 20-as alkatrész lenne a komplett sebváltós cucc?
Akkor az a motortengelyen lesz elnyíródva. Ha szerencséd van akkor csak az ék. Ha nincs akkor a fészek is elnyalódott. És minél tovább tesztelgeted annál jobban el fog. Szedd szét.
"A teljes lánc megáll ilyenkor, nem csak az etető henger. "
Ok, akkor azt kel eldönteni, hogy csak a meghajtó lánckerék áll meg és a benne lévő tengely tovább forog, vagy a tengely sem forog olyankor. Ha ez utóbbi, akkor motor hajtóműve hibásodott meg.
Ebből annyi látszik, hogy a meghajtó lánckerék tengelye durván csapágyas/lóg, és "ugrálva" megy a lánc. Valószínűleg a motor fordulatszám csökkentő részében lesz a hiba, de tegyél alá egy gyalulni valót és nézd mi áll meg.
Adott egy Metabo 330as gyalu. Nem mai darab, sokmindent ment már át rajta. Kb fél éve meghalt az etetője, azt hittem elszakadt a lánc, így rendeltem egy készletet. Kicseréltem de szerintem más gond is lesz.
Itt egy videó hogy forog. Fura a hangja is még mindig és ha erőt kell kifejteni akkor megáll az etető forgója.
A robbantott ábra szerint ez után már csak a motor van. Ott van amit tudom cserélni? Mert a motor blokk ára annyi mint egy új gép...
Nagyon jól mondod, az alkoholos befolyásoltság bizony sokszintű. Nem kell tajt részegnek lenni amikor már annyira szédülsz, hogy "beledőlsz" a kezeddel a korongba egy egyensúlyvesztésnél. A legelső lépcsőfok ugyanis az, hogy már az első feles után is "bátrabb" leszel.
De nem a piáláson múlik. Sokkal inkább a monotonításon. Nagyapámat nem láttam részegen, mégis hiányzott pár perc a kezéről. Faüzemben dolgozott, de amellett otthon is volt műhelye.