Próbáltad, megforgatja a 12 voltos akksi? Ha nincs benne valami okos elektronika (szokott lenni) a 18-as fúróban, ami x Volt alatt lekapcsol mélykisülés elleni védelem végett, akkor működhet.
Az a nagy büdös helyzet, hogy azért lehetnek a különböző fórumokon (és egyéb online felületen) az informatikus túlsúlyban, mert mi a gép előtt "ücsörgünk".
Hát az infósokon kívül azért akadnak még olyanok, akik "civilként" is a gép előtt kell rohadjanak egész nap - mert ebből élnek.
Pl. a hobbiasztalosok között is csak kezdő hobbistának számító szakfordítók :-)))
Azt sem lehet látni, hogy valami könnyű alumínium ötvözet vagy valami régi dögnehéz acél készítmény, amiben nincsenek tüskék a kések pozicionálásához. Mellesleg én is a töredékéért vettem a gyári(elővágós) fejemet.
"múltkor lefotóztam a jysk-ben például ezt az asztalt" - ilyenem van otthon. Nehéz mint a dög. De stabil.
"Fogalmam sincs, hogy a deszkák oldalirányú zsugorodását hogyan viseli el az asztal két végén lévő keresztirányú merevítő deszka?" - viseli. Ha túl nagy a zsugor lereped egy darabka. Majd lefotózom.
Nekem van hozzá két vendéglapom is. Darabja van olyan nehéz mint anyósom panelkonyhás kis étkezőasztala...
Az ajtóprofil-marókészletem két tagja együtt nem volt ennyi, mint a linken. De azt szerszámkészítőtől vettem, itt Pesten.
Az összes többi maró 3-5 ezresből megállt a piacon.
Na jó, nem lapkásak, csak jóféle K110-es acél, de a 400 egy ilyen barkácsolt szettért akkor is sok. És nem látjuk a marók állapotát. Lehet, hogy abszolút leharcolt, elfogyott darabok.
régen blum volt, de volt rajta ikea logo is, direkt az ikeanak gyartottak. de ugyanaz volt mint a saját termékük.
aztán szerintem lejártak a blum szabadalmai, mert pár éve megjelentek a vele teljesen kompatibilis utángyártott cuccok, egyszerre több forrásból is. és ugyanakkor az ikea cuccairól eltűntek a blum feliratok, és kicsit nehezebben kezdett járni a fiók, kicsit kevésbé volt szép a felületkezelése a sínnek, és így tovább.
Ha azt veszed, hogy ez tényleg örök darab, ez 100 év múlva is asztal lesz, akkor mindjárt nem olyan húzós az ára.
A kihúzhatos, alapból 220cm hosszú, kihúzva meg több mint három méteres asztal 170ezerért? Nem vészes, és nyugodtan mondhatom, tényleg gyönyörű darabok.
A Kikol árulja ezeket a bútorokat németországban meg svájcban is olyan árakon, hogy csak lestem.
Azt a tálalót, amit itthon 150ezerért árulnak, a németeknek valami 2500 euroért tolják. :)
Ööö, nem is úgy gondoltam hogy azonnal, előreutalva a 400 ropit. De azért ... na :)
Piacokon ilye marófejeket sosem néztem vagy nem vettem észre, én ebből és hasonlókból indultam ki (tudom ... Kentech, drága, de gondolom máshol sem feleannyi):
Nagyon jól mondod, mire összerakódik félkész anyagból, addigra az ára pariban van a teljesen kész termékével.
Láttam egy videót, ahol egy pasas kidobott régi vasúti talpfákat dolgozott fel. Na, abból igazi brutál dolgok születtek és az anyag ingyen volt. Sajna ehhez olyan felszerelés kellett, amihez minden szempontból elég komoly műhelyre és felszerelésre van szükség.
Tulajdonképpen a Tie által linkelt áru tökéletesnek tűnik, akár meg is engedhetném magamnak...
Nem is tudnám megmagyarázni miért nem megyek el és veszek egyet oszt kész.
Valahogy a sejtjeimbe ívódott a spórolás az évtizedek alatt, igaz máskor meg horror pénzeket tudok bukni jó kis üzleti ötletekkel.
Pedig ifjú koromban apámat agyon bosszantottam a beszólásaimmal, amiért ő is ilyen volt...
Egy használt, 30-as tengelyre való marókés 5-10 ezres értékű, maximum, használtan. Én az enyémeket pár ezresért vettem, és van mindenféle, még kontraprofil párok is. Gyáli piac rulez...
A motorok ha 3fázisúak, máris az olcsóbb kategória, mintha 1f lenne. Pár csapágyazás, meg hegesztett zártszelvény váz nem ér százezreket.
Az a szalagfűrész maga az életveszély, a legminimálisabb védelem sincs rajta.
Szerintem egyben eltolni ezt a készletet nagyon nehéz lesz az eladónak.
Ha működnek is azok a gépek, akkor ez azért barokkos túlzás :)
Ha egy tonna az összsúlyuk (valszeg nincs annyi) akkor is 90 ropit adnál érte? Működő villanymotorok, tengelyek, csapágyak, fűrészlapok, a nagy maróra marófejek (egy 30 milis maróra némelyik marófej több 10e ft) - gondolom ezek is járnak hozzá, nem a csupasz gépvázakat árulja ennyiért.
Biztos, hogy ma is Blum vasalatokat árul az IKEA? Csak mert van 5-6 éves konyhabútorom és 2 éves szekrényem is tőlük. Nem ég és a föld a különbség a kivető pántokban, hanem annál kicsit több. A régiben a fiókvasalatokat is megcsodáltam, nem tudom, azóta is olyanok-e.