Ha már körfűrészasztalról van szó. Nekem egy PTS10 van, tavaly nyáron csináltam neki egy gurulós keretet. Így a jobb oldalon vágható szélesség 110 cm-re nőtt. A bal oldalra megoldottam, hogy a gyári szélesítő feltehető legyen, így szélesebb táblát is tudok rajta kezelni. A kitoló részen a gyári hosszabbító kihúzható, de azzal nem nyerek túl sokat, viszont azóta már készült egy felhajtható toldat is hátulra. Az a "zero clearance insert" (én is a youtube-on nevelkedtem, mi ennek a magyar neve?) csak egy próba volt, azóta már az is van keményfából.
Mellékelek néhány képet, ami közben készült. Azóta már van skála, porgyűjtő, stb is, de azokról nincs kép.
Sajnos nemlehet kitekerni, mert a menetes rész egyben van öntve a többi műanyaggal. Ha nem lesz senkinek sem cucca hozzá, akkor marad az ebonitos esztergálás, és a menet vágás rá. Akkor már viszont használható lesz. Úgy gondolom, hogy egy csövet méretezés után 2k gyantával beleragasztok, és arra menetet varázsolok.
Helyes, nyúzd meg egy kicsit és tessék utána beszámolni mire jutottál :D
Én ha minden jól megy bedobom az asztalba a straust a napokban, ha kell kap a 10-es osb fölé még egy rétegeltet, de csak 12-eset, annak már bőven elégnek kell lennie, hogy masszív legyen. Igazából főleg a sík felület miatt lehet, hogy jobb lenne az (no meg nút kialakítása miatt se lenne egy utolsó :D).
Ez a középső betét fura miért csinálják lejjebb, roppantul tud idegesíteni, amikor vágás közben megakad az anyag emiatt, mert nekem is kb 1mm-el van lejjebb, mint kéne. Csináltam egy vékony 4mm furnérből másikat, de az széttört a 4. vágásnál :D
Apám keres abszolút alkalmi, hobbi célból kombinált gyalugépet erős 80eFt környékén. Ennyiért az Einhell TH-SP 204-et és Hyundai HYD-10-et találtam. Az Einhell gyakorlatilag nem kapható jelenleg sehol. A Hyundai-ról mi a vélemény? Ebben az árfekvésben van még alternatíva?
Kb 1mm és a kihúzható rész is annyival (az lemez, a közepe aluöntvény). A párhuzamvezető jó, egy minimálisat nyit. Holnap szöszölök vele majd egy kis szilvapallót, múlt héten "alaszkáztam" 7 cmesre, felét megcsináltam a régivel, legalább lesz összehasonlítási alap.
A tárcsa körüli fekete betét mennyivel van lejjebb?
Ez az egyik legnagyobb bajom most a strausnál, hogy minden vékonyabb anyag, amit tolok megakad az miatt :D
Persze kéne csinálni másikat oda, de hát idő-idő-idő
Másik bajom persze a nem párhuzamosság a tárcsával, de az ilyen aprósághoz már hozzászoktam, lehet élni vele... :D
Párhuzamvezető rögzítése mennyire pontos, kell nézni elől-hátul hogy jól rögzül-e vagy sem?
Mondjuk most nem fogok venni, mert épp készül a nagy asztal hozzá, így ha sikerül megcsinálni úgy ahogy szeretném, akkor nem lesz szükség másikra (már ha nem döglik be a straus idő előtt persze :D)
Azért a 1250x1250-es asztalméretet nem übereli egyik önálló asztali sem :D
Majd ha kész lesz teszek fel képeket, de előrebocsátom mindenkinek, nálam a kinézet másodlagos :D
És "megnyugodtam" hogy nem lőttem nagyon mellé a tippel. Annyiból kicsit igen, hogy GTS10-en 71-cmre lehet (hivatalosan 63) kiimádkozni a vezetőt, hogy még biztosan tartson.
És ha még egy jó lap is kerül bele ... (milyen a gyári lap amúgy?)
A PTS10-nek szerintem bőven alternatívája, illetve kb minden gépnek az 80-100e-es kategóriában. (mondjuk ilyen nincs sok ...)
A posztod óta szemeztem ezzel a géppel, és 1 órája megérkezett.
Vágtam párat és nagyon tetszik.
Asztallap szép síkban van, a kihúzható rész és a fűrészlap körüli betét egy picit lentebb.
Jóval zajosabbra számítottam, halkabb mint a Hyundai HYD-254hyudai 254. Könnyen lehetett beállítani, nútok párhuzamosak a fűrészlappal. A párhuzamvezető 54 cm-ig rögzíthető, úgy hogy végig felfeküdjön.
Én 2945+szállításért (mondjuk én ha veszek, akkor több szárat veszek egyszerre) teljesen elégedett vagyok a Massiv-val. Igaz 2.3-as a rádiusz, de szerintem amire motorosnak kell arra az is jó.
(hobbiszinten) elég sok élt kerekítettem le a kicsi rádiuszóval, keményfát is de még mindig éles. Nem tudom ér-e 2 és félszer többet a CMT. Az biztos hogy ismert márka, mások már dicsérték itt.
"Lucrezia Borgia, a női gyarlóság alfája és omegája valójában tök jó fej volt, Mária Terézia még csak nem is flörtölt a szép szál magyar testőrökkel, sőt halálosan szerelmes volt a férjébe. Szomorú, hogy azért terjedt el például Nagy Katalin cárnőről, hogy a lovakat legalább úgy szerette, mint a katonatiszteket, mert a korabeliek irigyek voltak rá – ne már, hogy egy nő is tudjon kormányozni egy akkora országot, mint az oroszoké.
"Most tavaszra is vannak további terveim ilyennel :-)))"
De kolléga .. vigyázzon, ezt a fórumot gyerekek is olvashatják :D
/csak eszembe jutott az urban legend, miszerint Nagy Katalin cárnő - csigasor - ló ... ki tudja mit hozol ki a golyós sínből, ha a menetesszárból .. :D/