Megneztem a ketyeret.Jo lesz az.Ahogy elneztem eleg stabilan all a laban.Majd meglatod,hogy eleg e az eroforras.Mindent be kell allitani rajta rendesen.
Zodes:eleg lesz a percenkenti pislogas is,masodprcenkent mar faraszto lenne :-)
Ha ket tarcsat raksz ra,akkor meginkabb lenyeges,hogy azok ,marmint mind a negy sikba legyenek.Nalam a borsodi szallagfureszen van duplatarcsa.Muszaj volt tokolonni vele,mert nem hajtottak egyforman.Az egyik hangyaf.sznyit lazabb volt,mint a masik.A motor felfuggesztese allithato.Nem csak a feszessege.Legjobb megoldas,ha a tarcsak egyforma vastagok.Igy egyszerubb a mericskeles,amikor fel vannak rakva.Felmokolod esvonalzoval lesikolod. Igy a szijak egyforman,majdnem surolodasmentesen hajtanak.Kevesebb vibralas ,szebb porges.....
A fene tugya ,ki mit tud.Mar .Lehet,hogy feleslegesen koptatom a kormeimet ezen a nyomorult keszuleken.(de megisleirom,hatha masnak is jol johet,ha olvassa)
Egy kis ötletet illetve segítséget szeretnék kérni. A kertemben lévő filagóriát kellene felújítani. Mellékeltem képet,hogy milyen mintázattal szeretném és arra kérnék ötleteket,hogy hogyan tudom a legegyszerűbben kivitelezni ezt a mintát? Előre is köszönöm
Csak a linkre figyeltem és a képeket nézegetve hosszasan elmélkedtem, hogyan is csinálhatják :) Aztán az utolsó képnél leesett.
Egyébként szép-szép, de 10-20 év múlva ezekből a "lájtos" pácolásokból nem sok minden fog látszani... szerintem. A festék fakul, a fa sötétül, kopik... Nagyon finom kontrasztokra épülő műtárgyat nem érdemes venni, mert az idő megeszi :(
Nekem is ilyen maróm van, pár éve vettem. Elég massziv, lágyindítású, a megvezetése is elég jó. Mostanában 25-ös BOSCH nútmarót használok 12-es szárral csapfészek marásra.
Más. A hétvégén megjött pár darab rönkfa, amelyeket még tavaly mentettem ki a tüzelőre való fák közül. (3 db dió, 4 db alma, és pár cseresznye)
Visszaolvastam pár hozzászólást a felvágatás ügyben. Mivel még fogalmam sincs, hogy hová vihetném és mikor, ezért akkor célszerű lenne a kérget leszedni mindegyikről? Tavaly októberi és novemberi (dió) vágások.
A bérfűrészelést árát hogy szokták számolni? Óra, hossza, db, stb.?
Persze nem az, de még nem volt időm foglalkozni vele. Viszont ismert a motor fordulat, a szíjtárcsákat pedig szemmel mértem, ebből aztán feltételeztem azt a kb. 6000-et.
Holnap akár meg is mérhetem a számítás helyett a fordulatszámot. Én is kíváncsi vagyok.:-)
Apám ezzel a motorral kb 120mm átmérőjű marókkal dolgozott.
Nekem is van egy halom maróm, ami 30-as tengelyre való, és kb ekkora a külső átmérője.
750 watt elég lehet colos deszkák éléhez telibemarásnál két menetben biztosan, vagy ha csak valami kisebb profilt veszel le belőle, akkor egy menetben is.
Az igazság az, hogy ez egy aluöntvény géptest és aluöntvény asztal elég masszív nem hullik szét. Nem ipari gép, de nem is kis lemez hobbi gép, valahol a kettő között. Holnap majd teszek fel fotókat. Valami gyári szerkezet, olyan orosznak kinéző.:-)
A motort lecserélték, biztosan nagyobb volt rajta, de mint említettem ezt a kis motort is nagyon korrektül szerelték fel.
Az állványt amire rá van csavarozva zártszelvényből készítették. Nagyon kis pöpec gép, legalább is nekem tetszik.
Kipróbálom így is, de előbb-utóbb lecserélem a motort. Mivel egy ékszíj hajtja jelenleg, lehet, hogy azt is cserélni kéne dupla ékszíjra...
Én csak hobbista vagyok általánosan "mindenre" szeretném használni.:-)
Na sokszor tőlem is kérdezik, hogy milyen gépet vagy berendezést vegyenek. Első kérdésem, hogy mire akarod használni?