Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2014.05.22 0 0 8064

Ez majdnem off, elnézést. Szombaton a BMC-ben (1500.-), vasárnap a BJC-ben (7.400.-) lesz egy fantasztikus Hammond orgonás triókoncert. A vasárnapi igazi jazz szupersztár előadóval. JC.

http://www.bpgo.hu/5168/vilagsztarok-a-budapest-jazz-clubban_-james-carter-organ-trio-usa

On

Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.22 0 0 8063

A mieink valamilyen Szent Osirist tisztelnek, és úgy képzelem, egy aktatáskás úr párhavonta hozhatja a frissítéseket, mert a legváratlanabb pillanatokban jönnek azzal, hogy "másként van benne a szótárban", miközben ugyanazt az agyongyötört példányt forgatják.

Előzmény: vízbe mártott test (8062)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.05.22 0 0 8062

:)
Egyébként a helyesiras.mta.hu szerint performance.

Nekem jóval könnyebb: nem vagyok korrektor, úgyhogy bátran átírhatom a szabályokat. 

Előzmény: Goldman Emma (8061)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.22 0 0 8061

Köszi, majd holnap elolvasom.

Nekem ebben az tetszik a legjobban, hogy a napi tapasztalatomat erősíti meg: igen, vannak szabályok, meg van a józan ész. Felszabadító.

Egyébként egy uccsó adalék, mielőtt átfordulnék az ágyamba.

Fél évvel ezelőtti beszélgetés a főkorrektor és köztem.

- Mondd, szerinted ez a performace nem túl modoros ebben a szövegben? Miért nem lehet performasz?

- Ezt írja a szótár, nem tehetek mást.

Két héttel ezelőtti beszélgetés a főkorrektor és köztem.

- Édesem, átjavítottad a performance-ot performanszra, kezdem elveszíteni a fonalat, akkor ezt most magyarosan írjuk?

- Ezt írja a szótár, nem tehetek mást.

Előzmény: vízbe mártott test (8060)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.05.22 0 0 8060

Figyelem, már vagy harmadik darabja egy sorozatnak. 
Nem mindenben értünk egyet, de az biztos, hogy gyökeres változtatásra lenne szükség. Az a vicces, hogy semmit nem tudunk biztosan, még azt sem, hogy milyen készültségi fokon van az új szabályzat. Mármint nem az a baj, hogy én nem tudom, hanem hogy a szakmabeliek sem. Még kérdésre sem válaszol az Akadémia.

Előzmény: Goldman Emma (8059)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.21 0 0 8059

Külön szeretettel Yoginak és VEE-nek. Isteni.

http://www.nyest.hu/hirek/valtozik-a-helyesiras-a-dz-marad

Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.21 0 0 8058

Ha az ember már régebb óta fiatal, hajlamos meglátni a múlt rossz dolgaiban is a jót.

Ifjú koromban évente kétszer, történjék bármi, kitört raktam az elementáris takonykór. Pontosan három napon át szenvedtem, mint a kutya, és Rudolf, a vörös orrú rénszarvas engem látva elbujdoshatott a szégyentől.

Most három napig csak arra vártam, kis köhhh, kis tüssz, nagy köhhh, nagy tüssz, hogy végre kitörjön az elementáris.

Na, ma kitört.

nofRETRO Creative Commons License 2014.05.21 0 0 8057

Nahát nahát.

Van egy ősidőkből származó örökzöld topik, szerencsére még mindig megvan, efféle témakörben.

Tehát, ha úgy érzi valaki, hogy fajanszot kellene vennie, vagy netán nem is, de kissé morózus hangulatban van, keresse fel ezt a topikot, állítsa be időben növekvő módra.

Ezután a kávét, és más folyadékot távolítson el a számítógép mellől, nyelje le a falatot, ha éppen evés közben jönne kedve olvasgatni. Egy csomag papírzsepi sem árt, én pl. már többször megkönnyeztem. Ha mindez megvan,  akkor neki lehet kezdeni az olvasásnak.

Mindenképpen hasznos infókat ad.

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.20 0 0 8056

Meglehetősen vizuális vagyok: egy tiffany képpel megkoronázott bidé azért már valami! 

VEE Creative Commons License 2014.05.20 0 0 8055

A tiffany kép nem idomult a bidé belső formájához, ezért aggódni lehetett, hogy a sarkai nem hagynak-e örök nyomot a fajanszon. de szerencsére nem történt baj.

Előzmény: Goldman Emma (8054)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.20 0 0 8054

Azt hiszem, ezzel az ólomüveg képpel feltetted a téma körüljárására a koronát. (Ez meg annyira szép képzavar lett, hogy így hagyom.)

Előzmény: VEE (8053)
VEE Creative Commons License 2014.05.20 0 0 8053

Mint ahogy az idősek szoktak, én sem emlékszem, hogy hol és mit meséltem...

Annyira a mániánk a bidé és annak használata, hogy pl. egy 100 nm-es lakás teljes átépítésekor három fürdőszobát alakítottunk ki, három WC-vel és három bidével. Ja, szobákra alig maradt hely...

Egy ma már színháztulajdonos színésztől pár éve többször kérdeztem, hogy a bérelt lakásában miért van tele a bidé tisztítóflakonokkal, miért nem használja? Nos legközelebb ilyenek már nem voltak benne, csak egy kis ólomüveg kép (!) volt beleállítva.

Negyedszázada azt kérdezte az egyik gyermekem a buszon: az emberek nem mosakszanak meg WC után? Bizony, bizony, akik melletted állnak, azok döntő többsége nem.

Előzmény: Goldman Emma (8052)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.19 0 0 8052

Kezdünk olyanok lenni, mint egy kupac pletykás Miss Marple, de ha már, akkor elmesélem egy pár évvel ezelőtti élményemet. A Balaton hetvenes évek eleji csúcsluxusáról, a tihanyi Motelről beszélgettünk egy kollégámmal. Én épp akkor olvastam róla, ő meg gyerekkorában beutaltként járt oda (fejes szülők, mondanom se kell talán). Felolvasást tartottam egy korabeli könyvből, hogy volt ott minden, televízió, meleg víz, bidé... Mire ő: ja, emlékszem, abban hűtöttük a görögdinnyét.

Előzmény: Csokis (8051)
Csokis Creative Commons License 2014.05.19 0 0 8051

Az angol bidé használatot Japp főfelügyelő gyönyörűen bemutatja valamelyik Poirot epizódban. Sajnos a Youtuberól most az összes Poirot részt törölték, így nem tudom linkelni. Talán a Hickory Dickory Dock, azaz A kisegér mindent lát volt az inkriminált epizód. Az biztos, hogy az, ahol Japp lakását felújítják és Poirot meghívja, hogy lakjon nála pár napig.

Előzmény: Boszorka (8042)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.19 0 0 8050

A klíma biztos nem tehet róla, hacsak nem hat pszichoszomatikusan is. :) Szerintem a rengeteg eső az oka: többször is föl kellett szállnom zsúfolt metrókra meg villamosokra a sok taknyos ember közé, brrrr.

Előzmény: Törölt nick (8049)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.19 0 0 8049

Ejnye, biztosan a klíma miatt, vagy csak elérzékenyülsz a nyárfavirágzástól.

Előzmény: Goldman Emma (8048)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.19 0 0 8048

Az egész nyomorult telet megúsztam egy tüsszentés nélkül, erre most itt ülök taknyosan és köhögve. Igazságtalansáááááág!

tehtube Creative Commons License 2014.05.19 0 0 8047

A múltkori "bejárásunkkal" egyetemben úgy a Kinizsi utcától a Ráday utcán, át  a Szent István parkig egy hallatlanul szép sétaút jött létre.

Egyszer javasolnám a jelzett út megtételét. Akár közösen is. Kb. 11 km. (hopp, a Bazilikát kihagytam)

Előzmény: tehtube (8046)
tehtube Creative Commons License 2014.05.19 0 0 8046

Csoda hogy nem futottunk össze! Kb. pont a C.G. előtt parkoltunk le a kockakocsinkkal. Az Olimpia park is kíváló. Kb. mint a Szent István park.

Közvécéje jobb éttermi szintű. Nem árt tudni!

Mindjárt mexemléztem a tetőtér ráépítéses lakást, meg a premodern ház legfelső, teraszos szintjét:

A Szabadság téren ezek az óriási kupolák mintha az Erzsébet kilátóból, vagy a Halászbástyából lettek volna átemelve. Pár lakószint beleférne elvileg.

Az amerikaiak meg csúnyán beletenyereltek a közterületbe a gyönyörű házcsoportjuk körül.

Szerintem nem kéne mindenhol öngyilkos robbanó teherautókat vizionálni.

A valaha forgalmas Petőfi Sándor utca szellős, tágas, csöndes, jó levegőjű. A Platschek féle Galamb utca kissé modernebb a Wellisch féle Petőfi térinél.

Ok, talán jobb is hogy konzervatívabb az épület a templom körül.

A Parlament déli oldala szenzációs lett. Eddig fel sem tűntek a spaletták itt.

Jópofa ahogy a villamos kanyarog a régi nyomvonalán, még ha kissé csikorogva is. A Wellisch palota is 5*.

Hab a tortán hogy kényelmesen elsétálhattunk az Országháza előtt, lent. A Biarritz tömb középső épülete sokkal fehérebb, simább travertinnel burkolt.

Meg aládúcolt. Van itt zöld. Szép lett az osztottpályás út zsákutcás visszafordítása a ház előtt.

Előzmény: VEE (8045)
VEE Creative Commons License 2014.05.19 0 0 8045

Mi is pont tegnap sétáltunk arra, mert utána a Cirko Gejzirbe mentünk mozizni. Úgy láttuk, hogy a Berrlitz házon a nemrégen a legfelső emelet délkeleti sarkán kibontott ikerablak közötti pillérecske még nincs teljesen helyreállítva. És mivel ugyanolyan a délnyugati sarkon lévő ablakoszlop is, bizonyára mindkettő az óriási alapterületű bölcsődhez (vagy óvodához) tartozott, amit privatizálhattak, mert nehezen képzelhető el, hogy ilyen távoli ablakok külön lakáshoz tartozva egyszerre essenek át hasonló átalakításon.

Előtte végigmentünk a Kossuth téren is, ami nem olyan borzalmas, ahogyan azt látnunk illene. Különösen az óriási növényterületek, ahol rengetegféle virág van. Már most is látványosak, de még szebbek lesznek, ha megerősödnek. Ilyen vegyes ültetés talán sehol máshol nincs. A Parlament egységesen fehér volta sem volt ilyen sohasem.

Tényleg nagy bátorság volt ekkora felfordulással és költséggel mindezt megcsinálni, de gondoljunk arra, hogy mindig is elég drasztikusan nyúltak a múlt emlékeihez, amikor monumentális épületet, építményt valósítottak meg.

Előzmény: tehtube (8043)
Boszorka Creative Commons License 2014.05.18 0 0 8044

Mint szakértőktől hallottam, ezzel a házzal elég sok baj volt, de ha eddig nem dőlt össze, már nem is fog.

Előzmény: tehtube (8043)
tehtube Creative Commons License 2014.05.18 0 0 8043

A bauxitot másképp értettem. Ezt szintén Wellisch Andor tervezte, legalábbis külső összképben.

Építtetői között volt a Bauxit Építőipari Szövetkezet, Bauxit Ipari Rt.

http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/a_biarritzhaz

Ma körbesétáltuk a környezetet, megnéztem különösen a frekventált (nak kinéző) lakásokat kívülről. :-)

Előzmény: Boszorka (8039)
Boszorka Creative Commons License 2014.05.17 0 0 8042

Sajnos:-(

Nem vígasz hogy innen nyugatabbra se nagyon van, kivéve persze a franciákat. Aztán meg onnan délebbre kötelező szinte. Viszont Spanyolországban ahol valaha volt egy lakásunk egy elég rémisztően sok lakásos házban, ahogy megvették a főleg angol tulajdonosok, az első felujításnál eltüntek a bidék a fürdőkből.:-(((

Igaz, ott a tenger a ház előtt.:-)

Előzmény: Goldman Emma (8034)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.17 0 0 8041

Hogy én mit gondolkoztam egy ideje azon, hogy melyik filmben is van ez a mondat... :-) Hála!

Előzmény: Divrotcé (8040)
Divrotcé Creative Commons License 2014.05.17 0 0 8040
Boszorka Creative Commons License 2014.05.17 0 0 8039

Igen az a parlament közeli is jó lenne.:-)

Gyönyörü nagy lakások voltak, amiket iszonyat módon válsztottak le. Voltam néhányban ismerösök révén. Hab a tortán, hogy az egyikben a 6. emeleten valami miniszteriumi ovoda van/volt. Ovoda kezdéskor és végén a lift használhatatlan volt, a nagy forgalom miatt. A gyerekek persze a teraszra nem mehettek ki.  Persze bauxitos az egész tömb.

Előzmény: tehtube (8032)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.17 0 0 8038

Mondom, európai bidékorridor. Olaszországban a leglepukkantabb szállodában is alapkellék, Horvátországban meg Szlovéniában viszont jártam olyan vadonatúj luxushotelban is, ahol a táncteremnyi fürdőszobából csak ez hiányzott.

Előzmény: VEE (8037)
VEE Creative Commons License 2014.05.17 0 0 8037

A Petőfi téri egykori Napoletana házról volt itt szó az imént. Ott voltam két évtizede egy szép lakásban. A fürdőszobában minden volt (még egy alacsony lábmosó (!) is), csak bidé nem. Azt mondta a tulajdonos, hogy az minek? Hiszen három építész is azt mondta, hogy arra nincs szükség.

A MOM Park mögötti lakóházakban néztem meg egy külföldi magyarral a mintalakást. Az óriási fürdőben nem volt bidé, amit utólag nem is lehet betenni csak az egész helyiség szétverésével. Persze, a házakat egy férfi tervezte (aki később országos építész kamarai elnök lett)...

vízbe mártott test Creative Commons License 2014.05.17 0 0 8036
Előzmény: vízbe mártott test (8025)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.05.17 0 0 8035

A Hegedűsben, mint mondani szokták, az lehet a legjobb, hogy onnan nem látni a  Hegedűs-villát. :-)

Előzmény: tehtube (8032)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!