3x5-be gondolkozz 6 oszloppal, 4 méternél nem elég a két sarokoszlop és a burkolathoz mindenképpen kell egy köztes függőleges tartó.
Jobban is kel lehet használni az 5 méteres hosszat. És ott van az ajtó- ablak szerelésének is a kérdése.
A legegyszerübb megoldás: pohár (kehely) alapok az oszlopoknak, padló térkövezve, oszlopok lekötve a betonra vaskonfekcióval, vizszintes deszkázat a burkolat- vagy osb, sátortető, korcolt lemezfedéssel vagy cserepeslemezzel.
Van egy kész tervem, egy 5.5x6-os táróló + kocsibeálló, ablakkal és ajtóval függőleges lambériával, ha kell átküldom. Ennek a fele pont jó neked.
3x4 méter alapterületű sátortetős kerti szerszámtárolót szeretnék építeni fából. Biztos van itt akinek már több tapasztalata van ebben, nekik szánnám az alábbi kérdéseket:
Beton alap, vagy fából épített alap OSB padlóval?
Ha beton alap akkor a függőleges tartókat milyen módszerrel (eszközzel) rögzítem hozzá az alaphoz?
Minden évben betőrnek egy-egy munkatelepünkre, pedig be van kamerázva + riasztva (őrző-védő cég foglalkozik) és vasrácsok vannak szerelve a raktárokon és elvisznek, amit tudnak.
A rendőrség vonja a vállát, mindig azt kérdi, ha nem valaki az én embereim közűl volt a tettes.
2o15 május elsején egy haszonjárműnyí szerszámot loptak el, egy belső udvarból- ahol még én is nehezen kaptam meg a raktárunkat. 25e lej volt a kár.
Az akkuk a gépekhez úgy el voltak dugva, hogy legalább 2 órát kellett keresni, hogy megkapják és megkapták. Az udvar körbe volt véve kertes családi házakkal. Semmitől sem riadnak vissza. Az idén is betőrtek, pedig egy nagy belvárosi épületbe dolgozunk, ahol az utcán is legalább 5 kamerából látszik az épület homlokzata,
felmásztak az állványzatra a II. emeletre és betőrtek egy ablakot, a raktár a pincébe volt, beriasztva és bekamerázva, vasrácsok háta mögött. A ház egy labirintus, 3 ajtót kellett betőrni, hogy a pincébe bejussanak. A legújabb generációs riasztókat is 5 másodperc alatt kiiktatják.
2o13-ban őrző -védő céges éjjeliőr jelenlétében vittek el fűtőtesteket egy építés alatt levő ingatlanunkból, a végén az őrző-védő cég beperet rágalomért és meg is nyerte a pert. Azóta éjjeliőrt nem alkalmazok.
Mit gondolsz a lopott holmit hol adják el? Be kéne zárni az összes ócskapiacot.
Itt Csíkszeredában is 10 évre újra lesz ócskapiac szombatonként .
Gondolom a zsernyákok már előre köpködik a tenyerüket - a gusztusos kis kenőpénzek reményében.
Itt Veszprémben is állandóan járőröznek a sorok közt piac-napon - karöltve a NAV, a NEBIH, a Bevándorlásiak, stb. tisztviselőivel.
De szép számmal vannak jelen a cigány érdekvédelmi szervezetek emberei is (igaz, ők inkább eladói minőségben).
És láss csodát - még ilyen szigorú ellenőrzés mentén is - itt mindig, minden a legnagyobb rendben szokott lenni - emberemlékezet óta nem jegyeztek még fel semmilyen kihágást.
Itt minden árunak kristálytiszta az eredete, soha-senki nem árul márkahamisítványt, (kizárólag csak eredetit), az új-áru kereskedőknek mindig naprakész a kereskedői engedélyük és mindenkinek korrekt számlát és garanciapapírt is állítanak ki.
Sőt, a hölgyek a parkolóban (akik be szoktak kopogni a magányos urak oldalablakán) - ők is csak barátkozni, illetve új barátokat szerezni vannak ott - vagyis ez is csak egy kedves gesztus a részükről - minden "hátsó szándék" nélkül.
.. szóval mondom: idillikus állapotok uralkodnak errefelé, a lengyelpiacon - amit elsősorban a (kenőpénzt még hírből sem ismerő) rendőröknek köszönhetünk. :-))))
Részemről a lengyelpiacon vettem közel 10 éve valami 7-800 Ft-ért - gondolom ugyanez a "minőségi kategória" lehet, mint ami a linken van.
Ennek dacára már rengeteget használtam (és nem csak pánthelyfúrásra, hanem ives belső-sarkok kialakítására is, illetve átmenő-fúrásokra is, főleg munkalapban) - de azóta is remekül működik, teszi a dolgát.
Annyi törődést kap tőlem, hogy meló után a fej korona-részét körbetekerem vagy két réteg festőszalaggal - nehogy lepattanjon a vidia a szerszámosban - de kb. itt ki is merül a "karbantartás".
Közben sikerült rendelnem egy 55mm-es fortsnert az alibabáról.
Pár hónapja vásároltam 2 db használt gyalut az egyik tiszta fém öntvény egyengető ezt már sikerült használható állapotba helyreállítanom, most már szépen lehet vele gyalulni
A másik egy nagyon öreg fa terstú gyalu aminek a felújítását most kezdtem el, de teljesen új testet kell csinálnom neki mert hosszában szét van hasadva. Bükkfából készítem gyalutestet és a gyalu fogantyúit is. A hátsó fogantyú eredeti felfogató acél öntvény korongja be van marva a gyalutestbe, és ennek a kifúrásához kell a forstner. Elvileg enélkül is el tudom készíteni a gyalutestet, de nekem tetszik az eredeti design, hogy be van oda ültetve ez a korong ami tartja a markolatot. Ráadásul így sokkal erősebb is mert nem csak a 2 db facsavar veszi fel a toló terhelést hanem a korong miatt jóval nagyobb felületet kerül át a terhelés a gyalutestre.
A gyalu belső kocsija öntvényből van, ebben van a késalátét, a kés, és a forgácstörő. Sajna nagyon rossz állapotban van az egész, ki van csorbulva a fém öntény kocsi eleje a talpnál, a késnek nem 90 fokos éle van hanem valami félreköszörült, egymerő fekete rozsda volt az egész. A gyalu fa teste nemcsak hogy hosszában szét van hasadva, de még a talpának eleje kb 10 fokos szögben le van már kopva. 2 napig áztattam rostoff-ban a kocsi részt, hogy szét tudjam szedni olyan gyalázatosan rozsdás volt.
Ez a fagyalu egy simító gyalu akar lenni elvileg. Gyakorlatilag a belső kocsi részét és a hátsó markolat alatti önvény korongot tudom csak felhasználni a gyaluból új testet és új első és hátsó markolatot is kell csinálnom hozzá.
Ill. gép kérdése, hogy létezik e az amcsiknál belőle 12.7-es alap patronnal. Maktec mt362-höz és szereztem 12.7-es alap patront és hozzá ha már 1/4 és 1/8 szűkítőket is :)
Utóbbiakból kínait nem szabad, ill. van egy márka, ami bevált, ha kell a márka, akkor meglesem és megírom, sok helyen kapható és jó méretre, kínainak nem volt jó a mérete és nem szorította meg a beletett szárat :D
Abraboro márkát többen ajánlották már, ez alapján vettem egy 20mm-est. Keményfába/rétegeltbe fúrtam vele elég "sokat" (<50 felett), eddig jó, nem tapasztaltam számottevő élvesztést.
Sziasztok, hétvégi miniprojekt, életem első táblásítása :) maradék tölgyfa parkettából:
Legközelebb pontosabban kell illesztenem, ui. kézi gyalum van csak, és a gyalulás nem volt annyira triviális, mert összevissza mentek a szálirányok a ragasztott "táblában".