Egy 9 meteres rakteru kamion fulba volt, te csak egy szobat lattal de meg volt ketto, tobbe kerult mint amit irsz, es nem volt draga. Erre van a 2500 ora szamolva. Akinek van egy nagy haza es egyseges butort szeretne, es hosszu tavban gondolkozik, az megveszi, koze sincs az ugyvedi irodak butorzatahoz. Az sokkal jobb minisegu.
Fűben nem járunk vele :) oda nagyobb kerekek kellenének alulra. A váz 5x15-ös fenyő, a burkolatok 10mm-es rétegelt lemez, a többi 18-as fenyő. OSB nem bírja az időjárást.
Az a hír járja, hogy a miniszterelnöki új iroda berendezése kijön majd csekély 4milliárdból, forintban. Jó olvastátok. Mindenki húzza ki magát, mert mi fizetjük.
Nagyon jó lett! Én is szeretnék majd ilyet az enyémeknek, bár egyszerűbb formán gondolkodtam. Az alja OSB? Milyen vastag? A kerekeknél nem lesz gond, hogy kicsik? (Nem akad el a fűben?)
nagyon sokféle asztalosság van. a tied egy nagyon speciális. nagyon nagyon speciális.
abba a szobabútorba beletettél 2500óra melót, ami macdonaldsos órabérrel is 2.5millió forint. Plusz anyag, rezsi, haszon, az a bútor legalább 5millió forint. nem mondom hogy nem ér annyit, de irtóztatóan kicsi a piac, aki ilyet megfizet. Magyarországon ilyen jellegű meló kb az ügyvédi iroda belső, meg a minisztériumi tárgyaló, és ki is fújt. magánember ha ennyit szán bútorra, akkor azon nem egyedi neoklasszikus bútort csináltat.
Láttam egy videót. Diófát termeltek, de nem a termésért, hanem a fájáért. 8-10m hosszú, nyílegyenes, végig 70-80 cm átmérőjű rönkök. Elvágva gyönyörű anyag. Talán Spanyolországban.
Hát jó, kénytelen vagyok elhinni hogy kókler. Nekem olyan meggyőző volt :)
"Illetve lehet, de az 12oo eurós anyagból 7o%-os vesztességgel."
Aztaq .... Várj, akkor ezt még egyszer hogy jól értem-e. Megveszem a lehető legjobb minőségű európai tölgyet, ~370e Ft/m3 áron. Majd ha betétlapot akarok az ajtóhoz, csak ebből az anyagból akkor kuka a 70%-a még ennek is?
Mert akkor így már értem, hogy miért furnérozott akármi.
Beteszed a testeket a helyükre, az előráma fel van előre köldökcsapozva a testek oldalaira (a köldökcsapok a testek oldalának élébe vannak beenyzezve), mérsz és bepászítod (az eseltleg nem függős vagy hasas fal után) a előráma külső élet.
Faltol falig, padlótól mennyezetig szekrényeknél, szerintem az egyetlen jó megoldás.
Néha belenézek a Gerendák királyai c. sorozatba. Ott is cédrusfát használnak, ha igaz, és mindig elhűlök, milyen mennyiségű, méretű és minőségű fa áll a rendelkezésükre. Persze hihetetlen árakat kérnek azokért a házakért a mi léptékünkhöz képest.
Az egyik szomszédunk éppen a héten rendelte meg egy erdélyi társaságtól a rönkházát, nem is olyan drágán. Kíváncsi lesz majd a végeredményre. Ez biztosan nem cédrusból lesz.
Az amcsik asztaloskodásait kábé két évtizede figyelem, újságokból és netről.
Azt vettem észre, hogy a legtöbbet használt anyaguk cédrus.
Én nem tom mennyi fa terem náluk, de olyan, mintha mindenhol cédrusok teremnének.
Aki dolgozott már cédrussal, az tudja milyen királyság!
Nem kemény fa, de mégsincs meg az a tulajdonsága, hogy rosszul forgácsolhatod, mert a téli-nyári pászta között nincs akkora különbség, mint pl a nyárfánál, amit leginkább frissenvágva lehet kezelni, ha kiszáradt, csak szőrösödik..
A legjobb cerkák cédrusból vannak, és azokat viszi a legszebben a hegyező.