Irányelvek:
1. Ez börze topic. Eladni, venni, cserélni lehet. Minden egyébre ott van a maradék 500 másik topic.
2. Lévén itt mindenki „egyenlő”, tisztelettel felkérünk mindenkit, hogy csak normál betűnagyságot, vastagságot és színt használjon.
3. Javasoljuk a méretarány megjelölését még H0 esetben is, ezzel elkerülhető a felesleges kérdezősködés.
4. Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
5. Hirdetés 7 naptári napon belül 1x tehető fel, 1 hozzászólásban.
Ezen szabály be nem tartása, 1 hetes tiltást eredményez, törlés mellett.
Visszaesők hosszabb tiltásra számíthatnak.
6. Irányár és elérhetőség megadása kötelező! Ez nem aukciós oldal. Az aukciós hirdetők tiltásra kerülnek.
7. Saját készítésű, jó felbontású, éles kép(ek) betétele az eladni kívánt példány(ok)ról kötelező, enélkül a hirdetés törlésre kerül! A járművekről olyan fotókat kell betenni, amelyek a sértetlenséget, vagy az esetleges hibákat jól mutatják. Jó minőségű képek szerepeltetése az utólagos reklamációk elkerülése miatt mind a az eladó, mind a vevő közös érdeke.
8. A modellautókat, egyéb járműmodelleket (beleértve a harcjárműveket is) a Makett, modell, Börze alfórumba kérjük, a modellvasutaknál használatos méretarányúak kerülhetnek a Modellautók börze topikba.
Sajnos az utóbbi időben egyik-másik csaló rákapott erre a fórumra is. Közös jellemzője ezeknek az ajánlatoknak, hogy személyes átvétel gyakorlatilag nem lehetséges. Vagy csak postázni hajlandó az illető az előre történő utalás feltételével, vagy olyan helyeket ad meg, ahol nem lehet utolérni. A fölösleges pénzkidobás elkerülésének érdekében kéretik nem elhamarkodottan utalni ismeretlen, új versenyzőknek, akik a fenti kitételeknek megfelelnek, referenciájuk sincsen, esetleg reklámáron kínálnak kurrens modelleket, stb.
Az esetleges további véleményeket ezzel kapcsolatban a Börze tapasztalatok topikba kéretik írni!
Mindazonáltal mindenki saját maga felelős azért, hogy kinek, mikor, miért mennyit fizet, utal, stb.
Amennyiben kétség támadna egy-egy hirdetés valóságtartalmával kapcsolatban, úgy lehetőségünk van a fordított képkeresésre, mely ezen a felületen érhető el: https://www.google.hu/imghp?sbi=1 A hirdetésben szereplő kép linkjét a Google keresőmezőjébe másolva (vagy feltöltve) pillanatok alatt látjuk, hogy hol van jelen még a kép a neten.
Természetesen. Köszönöm szépen a válaszod és akkor a továbbiakban számítok arra,hogy,ha kommentelsz majd valamit,akkor nem a legkisebb betűméretet fogod használni. (Nem kötözködés indíttatásából kérlek erre,hanem,hogy akkor Rád is vonatkoznak a felállított szabályok.)
Idézek a fórum szabályaiból (ott fent megtalálja bárki): "Lévén itt mindenki hirdetése »egyenlő«, tisztelettel felkérünk mindenkit, hogy csak normál betűnagyságot és színt használjon." A létező legudvariasabb formában, indulat nélkül kértem erre a fórumtársat, mert nem hiszem, hogy bármilyen anyanyelvű valaki, náluk csupa nagybetűvel írnának. És magyarul sem szokás.
Más ebbéli, alkalomszerűen kifejtett erőfeszítéseim is jelen topik lefektetett szabályainak betartatására szolgálnak. (Szintúgy indulat nélkül, legyen bármilyen primitív vagy aljas szándékú más fél erre adott válasza.) Tehát hogy ne legyen szétzilálva felesleges tartalommal a kifejezetten eladó vagy keresett modellvasúti javakra nyitott topik. A szabályok pedig tiszták, ha valakinek ellenvetése van velük szemben, beszélje meg az arra illetékesekkel.
Remélem, kielégítő volt a válaszom. De mivel kérdésed, valamint e reakció tisztán offtopik, a jövőbeli szíves érdeklődésedet kizárólag magánüzenetben vagy egy ilyen csevegésre rendszeresített fórumon szeretném megvitatni. Megfelel így?
A legnagyobb tisztelettel kérdezem meg ,hogy társadalmi munkában rendezkedsz-e a topic-okban ,mert akkor becsülendő ez az energia a mai világban ,vagy moderátor vagy? Kérdeztem ezt már egyszer,de nem válaszoltál ,hanem természetesen egyből a moderátori oldalra írtál. De én tudni szeretném és nem privátban! Kérlek értékeld azt az energiát is amit én képviselek,hogy érdekel az ,hogy miért ezt a hitvallásod és ne töröltesd a hsz.-t,mert sem sértő nincs a tartalmában ,sem személyeskedés!
TT-ben "utazók" figyelmébe ajánlanám a Tillig 2009/2010-es modellévében 01554 sorozatszámon futó "Jugendbauzug-set" nevű készletét.Nálam jobbára a dobozában pihent,néha "dilikörözött".Minden apró, kiegészítő tartozék, bontatlan zacskójában, a dobozban van a vásárlási számlájával együtt!A készletért 43000Ft-ot szeretnék kérni.Postázás megoldható,a postaköltséget vállalom!E-mail nyilvános,de"zaklathattok" a 0036 309972959 tel.sz.-on is.
Szerintem lehetnénk kicsit türelmessebek,segítőkészebbek egymáshoz !
Hisz ha látszik hogy kevésbé van otthon a modellvasut világában és hozzánk fordul ne lekezelŐ módon kezejük már! Ígazitsuk rendessen útba de kulturáltan Pl (64577) (64601)
Ne legyünk ilyen mogorvák , otthon tologatjuk a a roco mozdonyt azt ha amásik figyelmetleségből ,tapasztalanságból, de hozzánk fordul segítsünk neki!
Hisz mindanyian voltunk kezdők! ne vegyük el a kedvét! Lássa hogy azok akik ilyennel foglalkoznak türelmessek és segítőkésszek!
Ez egy drága hobbi de annyira mégse drága mintha bent ülne a kocsmába aztán leengedne a torkán napi 10 000 ft és fetrengene a hányásába illetve ülne a húgytócsa közepén!
Ehelyett azon töri a fejét hogy milyen modelt vehetne belöle!
Nem azt mondom hogy az olyan paprika jancsit aki azzal henceg hogy neki ACME V63 van és még hülyének néz és látatlanba áulja. Azt osztani kell !
De ez egy más tészta!
ÉS EZ NEM OFF SENKINEK! HANEM ON !
EZ csak egy vélemény!
És mielött megkérdezitek nem vagyok szektag,
nem most szöktem a krisna völgyből,
és nem küzdök a világbékéért!
És még a hárshegyi tébolydából sem most szöktem
mivel azt már évekkel elöbb bezárták ( akkor engetek el).
Már akadnak érdeklődők, de még mindig eladó egyben az alábbi sínkészlet. Két éve kezdtem beszerezni, akkor még nagy terveim voltak terepasztalt illetően, mára azonban kiderült, hogy még várnom kell ezzel a dologgal.
A sínekről általában: keveset voltak használva, talán 3-4 alkalommal voltak a padlón összerakva vonatozgatós összejövetelek idején. Hibátlan állapotban vannak, dobozuk is megvan! A következőkről lenne szó:
- R3 ív, 12 db., 2 doboz, 1 teljes kör
- R4 ív, 6 db., 1 doboz, félkör
- R9 ív, 5 db., nem teljes doboznyi, de adok hozzá
- G62 egyenes, 4 db., nem teljes doboznyi, de adok hozzá
- G107 egyenes, 6 db., 1 doboz
- G115 egyenes, 6 db., 1 doboz
- G231 egyenes, 30 db., 5 doboz
- G239 egyenes, 27 db., 4 teljes doboz, + 3 db, ehhez is adok egy dobozt
- WL kitérő, balos, 4 db., 4 doboz
- WR kitérő, jobbos, 2 db., 2 doboz
- W3 kitérő, háromirányú, 1 db., 1 doboz
- K15 átszelés, 1 db., 1 doboz
Ez lenne az első adag. Bolti áron ez 71.000 Ft.-ra jön ki ( Mediker árakat vettem alapul, de ha jól láttam, nem sokban különböznek ezügyben az M&H-tól ). Mivel jön a Karácsony, és lelki szemeim előtt látom az apákra vágyakozva néző gyermekeket, akik többet szeretnének egy dilikörnél... Illetve a feleségeikre vágyakozva néző apákat, hogy szegény gyerek, az ő érdekében ( de csakis a gyerkében ) muszáj lépni ezügyben - ezért az egészet odaadom 50.000 Ft.-ért.
Viszont itt nincs vége a dolognak. Van 7 db. DKW átszelési kitérőm, közismertebb nevén angolváltóm. Ezeket is szeretném eladni, kipróbálásukkor azonban vegyes tapasztalataim voltak. Voltak olyanok közöttük, amik tökéletesen működtek a bonyolultabb tengelyelrendezésű mozdonyokkal is, voltak olyanok, amiket ezek felvágtak, illetve siklottak rajtuk ( jellemzően az egyik ág egyik irányból csinált ilyet ), és van egy olyan is, ahol az egyik ág elektromosan nincs összekötve a többivel - de ezt mondjuk egy plussz betáplálással könnyű orvosolni. A siklásos, felvágós problémát megfigyeléseim szerint az okozza, hogy egyes tősínek kicsit görbék, ezzel túl közel kerülnek a csúcssínekhez. Nem tűnik javíthatatlannak, de én nem nyúltam hozzájuk. És bár nem az én hibám, de nem akarok közutálatnak örvendeni, ezért ezeket féláron odaadom. Bolti áruk 6900 Ft.-, féláron a 7 db. tehát 24.000 Ft.-. Szigorúan oylanoknak, akiknek van kedvük barkácsolni egy kicsit azalacsonyabb ár melllett!
Van még egy ajánlatom. Aki elviszi az egészet, angol váltóstul, cakkli pakkli, az kap még némi ajándékot. Egyrészt picit engedek az árból: odaadom 70.000 Ft-ért az egészet. Másrészt megkapja a "maradékot": ezek olyan sínek, amiket kísérletképpen egy kicsit festegettem ( főleg a sínszálak oldalát "rozsdásítottam", ileltve a talpfákat barnítottam ). Előfordulhat, hogy kell egy kis takarítás itt - ott, de semmi bajuk nincs. A következők lennének azok:
WR kitérő, jobbos, 2 db., 2 doboz !!!!!!!!!!!!!
R9 ív - 1 db.
G62 egyenes - 2 db.
G231 egyenes - 4 db.
G239 egyenes - 2 db.
Piko 55298 - síncsavar, 1 doboz, bontott, nem teljes csomag
Adok továbbá hozzá egy csomag sínösszekötő papucsot is, ha esetleg akadna olyan, ami kilazult, ne legyen gond. Továbbá odaadom azokat a sínösszekötőket is, amikre vezetéket forrasztottam betáplálási célból.
Ez tehát ajándék ( két festett, de működő kitérővel! ) - de csak annak, aki egyben megszabadít az egész készlettől.
Figyelem! A vitákat elkerülendő...
Mivel nem szeretném a síneket darabonként eladni, ezért az olyan vevő, aki egyben visz el mindent, elsőbbséget élvez! Két hétig hírdetem a síneket, ezalatt ha jön valaki, aki mindent visz ( vagy kettő olyan, akikből egy elviszi az első adagot, egy pedig az angolváltókat ), ők kapják meg a síneket. Várom azonban az olyan érdeklődőket is, akik kisebb adagokban viszik el a síneket, ezekből két hét után már lehet tudni, kinek mit tudok adni.
Érdeklődni a nickem alatti címen ( dzseebee_kukac_freemail_hu ) lehet.