Irányelvek:
1. Ez börze topic. Eladni, venni, cserélni lehet. Minden egyébre ott van a maradék 500 másik topic.
2. Lévén itt mindenki „egyenlő”, tisztelettel felkérünk mindenkit, hogy csak normál betűnagyságot, vastagságot és színt használjon.
3. Javasoljuk a méretarány megjelölését még H0 esetben is, ezzel elkerülhető a felesleges kérdezősködés.
4. Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
5. Hirdetés 7 naptári napon belül 1x tehető fel, 1 hozzászólásban.
Ezen szabály be nem tartása, 1 hetes tiltást eredményez, törlés mellett.
Visszaesők hosszabb tiltásra számíthatnak.
6. Irányár és elérhetőség megadása kötelező! Ez nem aukciós oldal. Az aukciós hirdetők tiltásra kerülnek.
7. Saját készítésű, jó felbontású, éles kép(ek) betétele az eladni kívánt példány(ok)ról kötelező, enélkül a hirdetés törlésre kerül! A járművekről olyan fotókat kell betenni, amelyek a sértetlenséget, vagy az esetleges hibákat jól mutatják. Jó minőségű képek szerepeltetése az utólagos reklamációk elkerülése miatt mind a az eladó, mind a vevő közös érdeke.
8. A modellautókat, egyéb járműmodelleket (beleértve a harcjárműveket is) a Makett, modell, Börze alfórumba kérjük, a modellvasutaknál használatos méretarányúak kerülhetnek a Modellautók börze topikba.
Sajnos az utóbbi időben egyik-másik csaló rákapott erre a fórumra is. Közös jellemzője ezeknek az ajánlatoknak, hogy személyes átvétel gyakorlatilag nem lehetséges. Vagy csak postázni hajlandó az illető az előre történő utalás feltételével, vagy olyan helyeket ad meg, ahol nem lehet utolérni. A fölösleges pénzkidobás elkerülésének érdekében kéretik nem elhamarkodottan utalni ismeretlen, új versenyzőknek, akik a fenti kitételeknek megfelelnek, referenciájuk sincsen, esetleg reklámáron kínálnak kurrens modelleket, stb.
Az esetleges további véleményeket ezzel kapcsolatban a Börze tapasztalatok topikba kéretik írni!
Mindazonáltal mindenki saját maga felelős azért, hogy kinek, mikor, miért mennyit fizet, utal, stb.
Amennyiben kétség támadna egy-egy hirdetés valóságtartalmával kapcsolatban, úgy lehetőségünk van a fordított képkeresésre, mely ezen a felületen érhető el: https://www.google.hu/imghp?sbi=1 A hirdetésben szereplő kép linkjét a Google keresőmezőjébe másolva (vagy feltöltve) pillanatok alatt látjuk, hogy hol van jelen még a kép a neten.
Erről azok a képek jutnak eszembe, mikor a budapesti utcán éjjel viszik a trafókat a Ganz Művekből (most nem találtam, asszem egy M44-es van rajta, meg a trafó, ahogy megy a villamossínen)
Látom ebben a Topikban Te lennél az ellenzék (ez csak vicc ,kérlek nehogy komolyan vedd. A politika amugy is távol álljon tőlem)
Meglestem Tamás hozzászólásait és nagyjából eladást találtam inkább, de akár hogy is legyen még ha kereskedő is soha rosszabb kereskedőt nem kívánok a topik társaknak és magamnak !
Mindenkinek kellemes Börzézést és (kicsit korai ugyan) Boldog Ünnepeket !
Az illető korrektségével kapcsolatban semmi kétségem nincs, de a "tipusváltás miatt válik meg szeretve őrzött és féltett modelleitől" kijelentést már nem tartom hitelesnek. Ugyan is eddigi hsz.-ai szinte kizárólag a Börze topikban találhatók, ahol igen nagy mennyiségű új darabot árul. Amikor vásárol ez a feltétel:
"Csakis hibátlan dobozos állapotú dolgok érdekelnek(antikolt ,mahinált ,átalakított kizárva) de nem bolti áron."
Nem szégyen az ha valaki nem modellező, hanem kereskedő. :-)
Sziasztok! H0-ás Piko Taurusba keresnék egy darab hibátlan szélvédőt. Kérem akinek van eladó, legyen szíves jelezze a publikus címemen. Köszönöm! Bálint
Hatalmas nagy PIROS pontot szeretnék Neki beírni !
korrektsége, szavahihetősége , az eladott árú műszaki állapota miatt !
Vásároljatok nyugodtan Tamástól ! ,mivel tipusváltás miatt válik meg szeretve őrzött és féltett modelleitől, így garantált gyári állapotban őrizte meg őket.
Ezen kívül ,minden vevőjével teljesen rugalmas és segítőkész!
A fontos hogy legyen jó állapotban legaláb egyik végén meglegyen a vezérállás ablaka és ez a színkonbinació kell. A jelzés lehet rajta Holland vagy Német is. Esetleg érdekel még komlett mozdony is ha jó az ára nem baj ha nem működik. Átvenni december10.-én tudom Pesten a Láng bőrzén vagy honap a Miskolci bőrzén. Ajánlatokat emil-ben a karpathiamodel@azet.sk címre kérem.
Igen, az eBay-en szoktam nyomon követni, 130 € alatt még nem nagyon volt a lici vége egyszer sem. Voltam kint a novemberi bécsi börzén, ott 4 db volt 160-190 € közötti árakon. Ennek a beszerzése már jövőre marad :-)
Nem csak mindig eladok , de most megint keresek is valamit:
Ezekhez az N-es illetve TT-és mozdonyhoz keresek egy HO-ás nagytestvért csak ebben a szinben. Nem baj ha üzemképtelen vagy hiányzik a belseje csak kintről legyen rendben ugyis csak vitrinbe megy, de lényeges az ár. Átvanni holnap Miskolcon vagy jövő szonbaton a Pesti Lángbőrzen tudom, az után már csak januárban megyek bőrzére. Előnyben részesítem ha valaki cserélni akar érte valamit az én holmiaim közül. Cserénél lehet ráfizetés bármelyik odalról.
Épp a héten jártam a győri M&H-ban és ha jól rémlik 50.150-ért volt kint egy, ezért bátorkodtam megkérdezni hogy nem-e pl. 43-at akartál írni. Persze 100%-ban egyetértek hogy mindenki annyiért adja amennyiért akarja, de gondoltam egy kérdést megér.