Ez már stimmel, a hajtóka és a kerek jelvény, köszi!
A helyzet rekonsktrukciója per pill az, hogy Bécs-Tel Aviv repjegyük volt, kimentek vhogy Bécsbe, majd onnan egy DC-9-el Zürichbe és a DC-10-zel onnan Tel-Avivba. Kell ehhez egy kis fantázia elismerem, de sztem elég esélyes narratíva.
Jogosan vagy jogtalanul, de valahogy fölkerült a fortepan.hu az avast listájára. Azt, hogy jogosan-e csak szakember tudná megállapítani, ha jogtalanul, akkor lehet kérvényezni az avastnál, hogy vegyék le a listáról.
Az azonos szerző, azonos időszak és haosnló karakterisztikájú helyszín azt sugallná, hogy a két kép ugyanott készült (de biztosan nem ugyanakkor). A villamos normál nyomtávú, ami Ausztriában jelentősen leszűkítené a lehetőségeket. Mindazonáltal a 700-as képen látható villamos nekem nem bécsinek tűnik.
Az utóbbi időben több képen is megfejtés volt Párizs egyik ismert épülete (van pár), a Grand Palais. Az olimpián itt fogják a vívó-versenyeket rendezni.
Szia! Beillesztettem korábban egy Szentendrés oldalra, jobbra-fel Dumtsa polgármester aláírása. Nézelődtem látképeket Károlyvárosról (Egerben is van Károlyváros), eddig nem találtam hasonló háztetőt. A képen talán Üdvözlet Károlyváros megyéből szöveg olvasható, ez még jobban tágítja a kört. Jobbra fel egy folyó látható - ez szűkíti a kört. Keresgéljük.
Ezen a francia oldalon fenn van több Gara Andor 1937-es párizsi képei közül. Nem tudok franciául, de se a "Gara", se a "Fortepan" szavak nem szerepelnek.
Püspökladány, Rákóczi út 48. Az épület már nincsen meg. Ez a legvalószínűbb. Mindkét utca megtalálható Püspökladányban. Ökrös Károlyné Püspökladányban élt, megtalálható. Hajkó István Püspökladányban lakott. Ezek alapján.
azt én is olvastam, de nem raktam össze, hogy ez a Prater kell legyen, azt hittem, ez egy mobil ringlispi, amit vittek vásárról vásárra...
trapézgatyát nem igazán hordtak a 80-as években, az a 70-es évek eleje-közepe, meg majd a 90-es évek vége. sajnos arra adatot nem találtam, hogy az Etablissement mikor találkozott az Abrissbirnével, csak azt, hogy egy több száz éves hely volt