Hát majd az emberről megállapítom hogy megbízok-e benne vagy sem. Ritkán szoktam tévedni, meglátom mit mesél. Megnéztem a fellelhető képeket, leírásokat, de mint ahogy gombát sem mernék azonosítani ilyen módszer alapján, így ezt sem merném állítani hogy biztosan azonosítható.
De ha valami igazán penge lángosat akarsz, akkor gyűjts ki egy Multiplaz 3500-t . Sokáig szemeztem vele, de beláttam, hogy túl drága és túl felesleges nekem.
Nagy autogénhez szerintem vizsga kell. A kis barkácsáruházas meg szerintem mindennél drágább.
Kár félned a Co2-tól, sztem ház körülre a legjobb. Egyáltalán nem drága, egy 5 kg huzalt szinte kiszolgált egy 10 kg-os palack ami legutóbb 10 ezer forint se volt. (igaz büféset használok, de itthonra jó az) Viszont ezzel még a Maris néni is elfogadhatót tud taknyolni. Pálcát nem szeretem, nem is nagyon tudok vele dolgozni.
Egyszer körbe kellett pálcáznom egy másfél méter átmérőjű rozsdamentes üstöt úgy, hogy hibátlanra lehessen polírozni belülről. Ne tudd meg mit küzdöttem.
Valami csóró ázsiaiaknak eladtak több tonna rizset amiről kiderült a főzés során, hogy műanyagból készült utánzat. Pedig azok aztán ismerik a rizset :-)
Volt már dolgom mahagónival, de a hirdetés képei alapján meg nem mondanám, hogy az-e.
A hozzáértők a Dél-Amerikából származó fajtát tartják az igazi mahagóninak, de ez rohadt drága, meg talán már nem is nagyon engedik a kitermelést (?). Legjobb tudomásom szerint ezért álltak át pl. a hangszergyártók az afrikai fajtákra : sipo, sapelli. Talán ez is az lehet.
Beszéltem vele, ad el belőle kisebb mennyiséget is. Szóval holnap délelőtt elmegyek oda, megnézem és ha jónak látom veszek belőle egy asztalra valót. Az autómba befér pont félbe vágva és a hossza is pont jó marad úgy.
Már csak az a gáz, hogy nem sok (semmi) gyakorlatom van faanyag választásban. Tulképpen tőlem akármi is lehet mahagóni néven :-)
A műhelytől messzebb (100 km), de az időm nagyobb részében Bpesten vagyok.
Ha kicsit összeszedem magam, akkor van egy VW caddy itt Pesten, ami az enyém (de kölcsön teljesít szolgálatot egy barátomnál). Ezt szervezni kell, hogy mikor ér rá, illetve nov. 10 körül vissza is kapom végleg. De ha pár nappal előtte tudjuk tervezni, akkor bármikor is tudunk szállítani vele száraz időben, mert 3,4 m nem fér be sehogy, csak tetőcsomagtartóra.
???? Miért ne lehetne azt hegeszteni? (0.4-05% C tartalom nem a világvége) Persze a 0.2% alattiakat könnyebb. Ha nagyon macerás, akkor fel kell melegíteni előtte.